Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

2010 heyecanı başladı

Japonya'da sona eren Dünya Şampiyonası'nın ardından gözler şimdiden 2010 yılında ülkemizde yapılacak olan 16. Dünya Basketbol Şampiyonası'na çevrildi. FIBA'nın internet sitesinde yer alan haberde, şampiyonayı 6. olarak tamamlayan Türkiye'nin şimdiden 2010'u heyecan ve sabırsızlıkla beklediği belirtildi..

Japonya'da dün sona eren Dünya Şampiyonası'nın ardından gözler şimdiden 2010 yılında ülkemizde yapılacak olan 16. Dünya Basketbol Şampiyonası'na çevrildi. FIBA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, tarihinde ikinci kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nı 6. olarak tamamlayan Türkiye'de, basketbolseverlerin şimdiden 2010'u heyecan ve sabırsızlıkla beklediği belirtildi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Japonya'da alınan başarılı sonuçların Türkiye olarak kendilerini daha da ateşlediğini söylerken, "Burada aldığımız sonuç bizi 2010'un hazırlıkları için adeta ateşledi. FIBA ile ortaklaşa çalışarak, önümüzdeki 4 yılı iyi değerlendireceğiz ve bu büyük şampiyonaya yakışır organizasyonu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu arada FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann ise Türkiye'nin verilen wildcard'ı sonuna kadar hak ettiğini ifade ederek, "Türkiye ile önümüzdeki 4 yıl boyunca ortak çalışmaya başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Eminim, Türkiye'deki genç nüfusun da basketbola olan büyük ilgisi ile birlikte çok başarılı bir şampiyonaya imza atacağız" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu organizasyon sorumlularının da turnuva boyunca gözlemlerde bulunduğu belirtilirken, Türk organizasyon görevleilerinin kapanış töreninde de görev alacakları ifade edildi. FIBA'nın resmi internet sitesinde ayrıca Türkiye hakkında, Türkiye'nin başkenti, para birimi, en büyük şehri ve 2010 Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı iller gibi önemli bilgilere de yer verildi.

Öte yandan Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, A Milli Takım'ın Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği 6'ıncılığın büyük başarı olduğunu belirtirken "Türk halkını mahcup etmedik. Dünya 6'ıncılığı tüm Türk halkına armağan olsun" dedi. Hakyemez yaptığı değerlendirmede, "Bize güvenen Türk halkını mahcup etmediğimize inanıyorum. Hem çok iyi bir tecrübe oldu hem de çok iyi bir derece elde ettik. 6'ıncılık rüyalarımızın derecelerinden bir tanesi. Bu takımın daha büyük işler yapacağı ortada. Engün Atsür'ün performansını gördünüz. Fransa karşısında iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Ribaundlarda (45 - 44) ve serbest atışlarda rakibimize üstünlük kurduk. İbrahim Kutluay ve Serkan Erdoğan gibi iki önemli skorerimiz oynayamadı. Fatih Solak gibi blokçumuzun sakatlığı bizi etkiledi. Dünya 6'ıncılığı büyük bir başarıdır. Herkes de bunu takdir ediyor. Ben bir kez daha emeği geçen kişilere teşekkür ediyorum. Dünya 6'ıncılığı tüm Türk halkına armağan olsun" dedi.

04.09.2006


 

Gerets G.Saray'ı bırakıyor mu?

Bundesliga'da ilk 3 haftada 3 mağlubiyet alarak, ligin dibine demir atan Hannover 96 kulübü teklifini yineleyerek, Galatasaray'ın Belçikalı çalıştırıcısı Erik Gerets'i takımın başına geçmesi için ikna etmeye çalışıyor. Çarşamba günü Teknik Direktör Peter Neururer'in görevine son veren ancak bugüne dek herhangi bir teknik adamla anlaşma sağlayamayan Alman kulübü, Gerets'e kancayı atmış durumda.

OLUMSUZ CEVAP VERDİ

Belçikalı teknik adamın ilk etapta Alman yöneticileri olumsuz cevap verdiği ancak Hannover 96 kulübünün Belçikalı teknik adamda ısrarcı olduğu belirtildi. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takım olduğunu fakat Gerets'in geçen sezon yaşadığı sıkıntıları unutmadığını belirten Alman yöneticiler, Christian Gross ve Michael Laudrup gibi isimlerle de görüşmelerin sürdüğünü ancak önceliğin Gerets'te olduğunu kaydettiler. Belçika medyası da, Erik Gerets'in sürpriz bir kararla Almanya'dan gelen teklifi kabul edebileceğini yazdı.

ÖNEMLİ TOPLANTI BUGÜN

Galatasaray Kulübü, başkan Özhan Canaydın, teknik direktör Erik Gerets ve futbolculardan Mondragon ile Ümit'in katılacağı bir basın toplantısı yapılacağını duyurdu. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün yapılacak basın toplantısının içeriği açıklanmazken, toplantının önemli olduğu belirtilmekle yetinildi. Canaydın, Gerets ve iki futbolcunun katılacağı basın toplantısı, Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store'de saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

04.09.2006


 

Rakiplerimiz hızlı başladı

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki rakiplerimizden Norveç, Fatih Terim'in de izlediği maçta Macaristan'ı deplasmanda 4-1, Bosna Hersek Malta'yı 5-2, Yunanistan da Moldova'yı 1-0 yendi.

Norveç, deplasmanda Macaristan'ı Fatih terim'in de izlediği maçta 4-1 yenerken grubun en iddialı takımı olduğunu da gösterdi. Son Avrupa şampiyonu Yunanistan ise Moldova deplasmanından 3 puanı tek golle çıkardı. Bosna-Hersek ise çarşamba günkü rakibimiz Malta'ya gol yağdırdı.

Fatih Terim'in de tribünde yakın takibe aldığı Budapeşte'deki karşılaşmada atak ve etkili bir oyun sergileyen Kuzey Avrupa temsilcisi Norveç, özellikle ilk yarıdaki futboluyla galibiyeti perçinledi. Norveç, zorlu deplasmanda altın değerindeki 3 puanı Solskjaer (2), Stromstad ve Pedersen'in sayılarıyla alırken, Macaristan'ın tek golü 89'da Zoltan Gera'dan geldi.

04.09.2006


 

İspanya Dünya Şampiyonu oldu

15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final maçında Yunanistan'ı 70-47 yenen İspanya mutlu sona ulaştı.

Saitama kentindeki karşılaşmanın ilk çeyreğini İspanya 18-12, devreyi de 20 sayı farkla 43-23 önde tamamladı. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren İspanya, 3. periyodu 54-34, karşılaşmayı da 70-47 kazanarak, dünya şampiyonu oldu.

04.09.2006


 

Almanya'yı yenen Litvanya Dünya 7.'si

Japonya'da dün sona eren Dünya Şampiyonası'nda Almanya'yı 77-62 mağlup eden Litvanya turnuvayı 7. sırada tamamladı.

Litvanya'ya yıldız oyuncusu Nowitzki ile cevap vermeye çalışan Almanya son 5 dakikaya 67-56 geride girdi. Bu dakikadan sonra Songalia'nın bulduğu sayılarla 80'lık bir seri yakalayan Litvanya rakibi karşısında farkı tekrar açtı. Litvanya'nın sayılarına karşılık vermekte zorlanan ve farkı kapatamayan Almanya mücadeleden 77-62 mağlup ayrılarak şampiyonayı 8. sırada tamamladı.

04.09.2006


 

Bayan basketçiler Ukrayna'ya gitti

31. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası Eleme Grubunda 6 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Ukrayna ile karşılaşacak (A) Milli Bayan Basketbol Takımı, bu ülkeye gitti.

(B) Grubunda mücadele eden milliler, bu sabah erken saatlerde Ukrayna'ya hareket etti. Milliler, Ukrayna ile TSİ 18.00'de karşı karşıya gelecek. (A) Milli Takım, bu karşılaşmanın ardından kendi sahasında 9 Eylül'de İsrail, 13 Eylül'de Slovenya ve 16 Eylül'de Ukrayna ile karşılaşacak. (A) Milli Takım, daha sonra deplasmanda 20 Eylül'de İsrail ve 23 Eylül'de de Slovenya maçlarına çıkacak.

04.09.2006


 

Fanatik taraftar ineğini sarı-laciverte boyadı

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesindeki bir Fenerbahçeli taraftar, ineğini takımının renkleri olan sarı-laciverte boyadı. Kendisinin de saçlarının sarı, gözlerinin lacivert olduğunu belirten 34 yaşındaki Fenerbahçeli taraftar Cihat Yerlikaya, tüm dünyayı takımının renkleri olan sarı- lacivert olarak görmek istediğini söyledi.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Yerlikaya, çocuklarının da aynı fanatikliği gösterdiğini kaydetti. İlçede kendisinden başka fanatik bir Fenerbahçeli olmadığını savunan Yerlikaya şunları söyledi:

''Oğlum, kızım, eşim ve ben başka takım tanımıyoruz. Çünkü Türkiye'de bir tek takım var o da Fenerbahçedir. Baktığım her yeri sarı-lacivert görmek istediğim için hayvanlarımı da sarı- laciverte boyadım. Fenerbahçe'nin bu sene büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Üç kupayı da almayı düşünüyoruz.'' Cihat Yerlikaya, ilçedeki en fanatik Fenerbahçelinin kendisi olduğunu savunurken, 9 yaşındaki oğlu H. İbrahim Yerlikaya ise boya olması halinde tüm hayvanlarını sarı-lavciverte boyayacaklarını söyledi.

04.09.2006


 

Ulusoy: Hakemler beni yordu

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Türkiye'nin 2008 finallerine katılacağı yolunda söz verdi. Ulusoy, yeni sezonda hakemlerin performansından memnun oldmadığını belirterek, "Üst düzey güvendiğimiz hakemler böyle kötü yönetim gösterirse, biz de gerekeni yaparız. Gençlerle yola devam ederiz" uyarısında bulundu.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi umutlu konuşurken, ''Finallere gideceğimize söz veriyorum. Grubu lider tamamlamak istiyoruz ve sonra da final oynamanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Finale çıkacağımıza inanıyorum'' dedi. Lig TV'ye özel açıklamalarda bulunan Haluk Ulusoy, Alman Milli Takımı'nda oynayan gurbetçi oyuncu Malik Fathi hakkında görüşlerinin sorulması üzerine, ''Ben Malik Fathi'yi kaçırdığımız bir futbolcu olarak görmüyorum'' dedi.

MALİK FATHİ'YE TEPKİ

Haluk Ulusoy, ''Geçen hafta zaten bir Alman gazetesinde 'Ben Alman vatandaşıyım. Türk Milli Takımı'nda oynamak istemiyorum' şeklinde bir demeci varmış. Keşke Malik Fathi Türklük bilincini taşısaydı da Türk Milli Takımı'nı tercih etseydi. Tabii ki zorla oynatacak halimiz yok'' diye konuştu.

HAKEMLERE SERT UYARI

Turkcell Süper Ligi'nde bu sezon başı rastlanan önemli hakem hataları konusunda da görüşlerini açıklayan federasyon başkanı Ulusoy, ''Hakemler beni üzüyor ve yoruyor'' dedi. Ulusoy, ''Geçen sezon yarı devrede göreve geldiğimizde bazı hatalar da oldu, ama özellikle son 6-7 hafta mükemmel performans gösterdi hakemlerimiz. Demekki istendiği zaman mükemmel yönetim olabiliyor. Ben 4 haftadır hasta olan babamın yanındaydım, ama maalesef hakemlerimizin performansını beğenmedim. 10 üzerinden, 6 ya da 6.5'dan fazla puan vermem'' şeklinde konuştu.

MAHKEMEYE GİDİYOR

Başkan Ulusoy, hafta içinde bir gazetede yer alan ve kendisinin Fenerbahçe'yi şampiyon yaptırmayacağına yönelik iddiayı içeren habere büyük tepki gösterdi. Ulusoy, haberle ilgili olarak ailece yargıya gideceğini vurgulayarak, ''Fenerbahçe gibi bir kulübün şampiyonluğunu engellemek kimin haddine düşmüş. Ben dahil kim böyle bir oyuna dahil olur? Böyle bir şeyi insanın düşünmesi bile çok çirkin'' diye konuştu.

BUNDAN SONRA SEÇİLMEM

Kendisini her fırsatta Fenerbahçe ile karşı karşıya getirmeye çalışan kesimler bulunduğunu savunan Ulusoy, şöyle konuştu: ''Neden Fenerbahçe ile aramızda sorun olsun ki? Neden Fenerbahçe'nin hakkını yiyecekmişim gibi gösteriyorlar ki. Şekip Mosturoğlu biliyor, Fenerbahçe'nin ne isteği olmuşsa, talimatlar gereği hizmetimizi yaptık. Bunun ilk şahidi Şekip Mosturoğlu'dur. Ben Fenerbahçe için neden kötü bir şey düşüneyim? Ben son dönemimdeyim. Bundan sonra seçilme olasılığım yok. Ben en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Benim içim ve vicdanım çok temiz. Ben Allah'a şükürler olsun rahat yatıyorum, rahat uyuyorum. Fenerbahçe ile benim aramı böyle kötü göstermek isteyen karşı karşıya getirmek isteyen kurum kuruluş kimse, Allah onları bildiği gibi yapsın. Tek kötü düşüncem varsa da Allah beni taş etsin.''

04.09.2006


 

Süper Ligde denge yok

Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Benim takımım toplamı 12 trilyon, ama Fenerbahçe'deki bir futbolcunun maliyeti ise bizim takıma eşit durumda. Onlar transferde Kezman'ı alırken biz de Sarıyer'den İdris'i aldık" diyerek ligde güç dengesinin eşit olmadığın dile getirdi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, gelecek hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşma öncesi Beşiktaş ile oynanan hazırlık maçında takımın ortaya koyduğu futboldan oldukça memnun olduğunu söyledi. İnönü Stadı'nda oynanan ve Antalyaspor'un 3-1 kazandığı karşılaşmayla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vural, Fenerbaçe'nin kadrosunu güçlendirdiğini belirterek, "Onlar Kezman'ı aldı. Biz de Sarıyer'den İdris'i aldık. Benim oyuncum onlardan oldukça iyi" dedi.

Hazırlık maçının geride kaldığını dile getiren Vural, "Bizim esas hedefimiz ligde oynayacağımız Fenerbahçe maçı. Ligin ilk 4 haftasında toplam 12 puan almalıydık. Ama bunu yapamadık bundan sonra oynayacağımız 4 maçta hedefliyoruz. Rakibimiz kadrosunu oldukça güçlendirdi. Benim takımım toplamı 12 trilyon, ama Fenerbahçe'deki bir futbolcunun maliyeti ise bizim takıma eşit durumda. Onlar transferde Kezman'ı alırken biz de Sarıyer'den İdris'i aldık. Ancak benim futbolcum onlardan daha iyi" diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan olaylı bir şekilde ayrılan Antalyaspor kalecisi Cordoba da, Beşiktaş taraftarlarına teşekkür etti. Eski takımına karşı değişik duygular içinde sahaya çıktığını belirten Cordoba, "Tribünlerde maç öncesinde ve sonrasında bana karşı gösterilen sevgi beni duygulandırdı. Bu yıl yeni bir takım kurdular. Daha sezonun başındayız. İlerleyen haftalarda daha iyi olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

04.09.2006


 

Ricardinho: Beşiktaş iyi yolda

Beşiktaş'ın yeni transferleri Ricardinho ve Delgado, Antalyaspor ile oynanan hazırlık maçını kaybetmelerine rağmen iyi yolda olduklarını söylediler.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yıldız futbolcular, "Takıma yeni yeni uyum sağlıyoruz. Daha ligin başındayız. Ama iyi olacağımıza inanıyoruz. Herhangi bir sorun yok" diye konuştu. Bu arada Fenerbahçe'nin yapmış olduğu transferler hakkında Ricardinho, "Türkiye'ye gelen bu tip futbolcular ülke futboluna zenginlik katar. Ligde oynanan maçlarda bunu göreceğiz" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü İdari Menajeri Ali Gültiken ise, Antalyaspor maçının hazırlık karşılaşması olmasına rağmen kazanmaları gerektiğini belirterek, "Hocamız tüm futbolcuları görmek istedi. Herşeye rağmen iyi bir hazırlık maçı oldu" dedi. Bir basın mensubunun "Son yabancı transfer hakkını neden kullanmadınız ?" şeklindeki bir soruya ise, "Biz kimseye transfer sözü vermedik. Gündemimizde böyle birşey yoktu. Nobre Türk vatandaşı olmasından sonra 7. yabancı hakkımızı kullanacağız diye bir görüş benimsemedik. Lig uzun bir maraton devre arasında ihtiyacamız olursa bunu en iyi şekilde değerlendiririz" diye konuştu.

04.09.2006


 

Anelka, Bolton'da başarılı olacak mı?

Bir dönem Liverpool'u çalıştıran ve 2001-2002 sezonunda Anelka'yı takımında kiralık olarak oynatan Gerrard Houllier, 27 yaşındaki Fransız futbolcunun, Bolton formasıyla başarılı olacağını ve geçmiş yıllarda yaşadığı olumsuzlukları geride bırakacağını savundu.

Houllier konuyla ilgili yaptığı açıklamada Anelka'ya övgüler yağdırarak, "Nicolas, şu ana kadar gördüğüm en iyi oyunculardan birisi. Anelka'nın diğer ülkelere nazaran İngiltere'de daha başarılı olacağı görülecektir. Nicolas'nın Premier Lig'de problem yaşayacağını düşünmüyorum" dedi.

REKOR ÜCRETLE GELDİ

Anelka, 4 yıl önce Liverpool'a kiralık olarak gittikten sonra 20 maçta forma giymiş ve 4 gol atabilmişti. Anelka, o dönemde kendisine ilk 11'de şans vermeyen Houllier'i sert bir dille eleştirmişti. Bolton Wanderers'a 8 milyon sterlin gibi kulüp rekoru olan bir ücretle transfer olan Nicolas Anelka, Premier Lig'de dördüncü farklı takımda forma giyiyor. Fransız oyuncu daha önce de Arsenal, Liverpool ve Manchester City'de oynamıştı.

04.09.2006


 

Erhan Albayrak Rize'de mutluyum

Çaykur Rizespor'un yeni transferi Erhan Albayrak, yeşil mavili ekibe geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Sezon başında Rizespor'a geleceğine dair yönetime söz verdiğini ifade eden tecrübeli futbolcu, bu transferin gecikmeli de olsa gerçekleşmiş olmasından memnun olduğunu ifade etti

Çaykur Rizespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu, çok önemli bir transfer gerçekleştirdiklerini söyledi. Zehiroğlu, Erhan Albayrak'ın Türkiye'de kendisini ispat etmiş başarılı bir futbolcu olduğunu belirterek, Erhan'ın futbolunu ve kişiliğini konuşmaya bile gerek yok. Takımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004