Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kurban yakınları bir araya geldi

Başta 11 Eylül olmak üzere dünyadaki çeşitli saldırılarda ölenlerin yakınları, terör karşısında savaştan başka çözümler üretilmesini talep etmek için bir araya geldiler. ABD’yi kalbinden vuran 11 Eylül saldırılarının 5. yıldönümü öncesi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kurban yakınları, New York’taki St. Paul kilisesinde buluştular. 11 Eylül’de yıkılan ikiz kulelerin bulunduğu “sıfır noktası” yakınlarındaki kilisede bir araya gelen insanlar, “şiddete karşı kaba kuvvetten başka alternatifler de bulunabileceğini’’ söylemek istediklerini belirttiler.

ABD’yi kalbinden vuran 11 Eylül saldırılarının 5. yıldönümüne birkaç gün kala dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen onlarca kurban yakını, New York’taki St. Paul kilisesinde buluştu. 11 Eylül’de yıkılan ikiz kulelerin bulunduğu “sıfır noktası” yakınlarındaki kilisede bir araya gelen insanlar, ‘’şiddete karşı kaba kuvvetten başka alternatifler de bulunabileceğini’’ söylemek istediklerini belirtti. Terörle mücadelede tüm dünyada başka çözümler üretilebilmesi için uluslararası ittifak kurulmasını isteyen kurban yakınlarından David Potorti, ikiz kule saldırılarında erkek kardeşini kaybettiğini belirttikten sonra, “Bütün dünyaya ve bu ülkenin insanlarına, şiddet yerine başka yollarla mücadele edilebileceğini söylemek istiyoruz” dedi.

Kudüs’te saldırıda kız kardeşi ölen Filistinli Nadve Sarandah da, “Nerden gelirse gelsin, çatışma ne adına olursa olsun, intikam ve şiddetin bedelini eninde sonunda biz ödüyoruz” diye görüş belirtti.

Sarandah bunları söylerken, asker oğlunu kaybeden İsrailli anne Robi Damelin onun yanı başında duruyordu. 19 yaşındaki erkek kardeşini 2004 yılında Madrid saldırısında kaybeden Batriz Abril adlı İspanyol kadını da “O saldırı hayatımızı karartmıştı. Sonra anladım ki, enerjimi barış uğrunda harcamalıydım... Çözüm var; o da hoşgörü, iyi niyet ve saygı...” dedi. 1997 yılında Nobel barış ödülünü kazananlar arasında bulunan Amerikalı Jody Willams, kurban yakınlarına destek için kiliseye geldi. Kara mayınlarıyla mücadelesiyle ödül kazanmış olan Williams, burada yaptığı konuşmada, “Bu insanlar kimsenin oyuncağı olmamayı seçmişler. Dünyada barış adına yürütülen savaş istemiyorlar, bunu da yüksek sesle söyleme cesaretini gösteriyorlar” dedi.

/ NEW YORK

10.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze ölüyor

  Kurban yakınları bir araya geldi

  Denktaş: Kıbrıs'ta tam bir çıkmaz var

  Karikatür krizi kaybettirdi

  Bush, İran’a merak sardı

  Hatemi: Yahudi soykırımı gerçektir

  Stoiber, Almanya Müslümanlarını kızdırdı

  İmam Yakup Taşcı, Almanya’yı terk ediyor

  Maliki yarın İran’da

  İsrail, Lübnanlı sivilleri bıraktı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004