Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Denktaş: Kıbrıs'ta tam bir çıkmaz var

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, KKTC ve Türkiye’nin çözüme yönelik katkı ve çabalarına karşın, Rum tarafının uzlaşmaz tavrı sebebiyle Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde “tam bir çıkmaz” olduğunu söyledi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Polonya’daki Krynica Ekonomik Forumu çerçevesinde düzenlenen panelde, Kıbrıs sorununda gelinen son aşamaya ilişkin bilgi verdi. Denktaş, Krynica kasabasında düzenlenen “Tek Standarda Doğru Giden Yol: AB, Türkiye ve Kıbrıs” konulu panelde yaptığı ayrıntılı sunumda, KKTC ve Türkiye’nin çözüme yönelik katkı ve çabalarına karşın, Rum tarafının uzlaşmaz tavrı sebebiyle Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde “tam bir çıkmaz” olduğunu söyledi. Denktaş, şunları kaydetti: “Kıbrıs sorunu hiçbir yöne gidemiyor, tam bir çıkmaz var. İki halk arasında güven sağlayıcı önlemleri hayata geçirme konusunda bile, iki halkın her gün karşılaştığı sıradan ve basit sorunları çözme hususunda dahi, Rum tarafının tavrı nedeniyle hiçbir ilerleme yok. Biz, Kıbrıslı Türkler olarak referandumda Annan planına ‘evet’ dememize karşın, dışarıda soğukta bırakılan, cezalandırılan taraf olduk, AB tarafından aldatıldık. İnsanlık dışı ambargolar hala sürüyor. Verilen tüm sözler havada kaldı, AB’nin Doğrudan Ticaret Tüzüğü rafa kaldırıldı, Malî Yardım Tüzüğü ise belirsiz bir hale sokuldu. AB, izlemekte olduğu hatalı Kıbrıs politikasından artık vazgeçmelidir. Aksi takdirde adada anlaşma olmayacaktır. AB, Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonun kaldırılmasının yolunu bulmalı, çünkü bir 40 yıl daha beklemeye niyetimiz yok.”

Türkiye’nin Kıbrıslı Türkleri haklı dâvâsında yalnız bırakmayacağını ve ada üzerindeki haklarından vazgeçmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Serdar Denktaş, “Ankara’nın AB üyeliği uğruna Kıbrıs’ı feda edeceğini düşünenlerin büyük yanılgı içinde olduğunu” söyledi. Panelde Ankara’nın Kıbrıs eylem planına da değinen Denktaş, planı “Kıbrıs’ta anlaşmaya varma yönünde büyük katkı sağlayacak potansiyele sahip bir öneri paketi” olarak niteledi.

/ LEFKOŞA

10.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze ölüyor

  Kurban yakınları bir araya geldi

  Denktaş: Kıbrıs'ta tam bir çıkmaz var

  Karikatür krizi kaybettirdi

  Bush, İran’a merak sardı

  Hatemi: Yahudi soykırımı gerçektir

  Stoiber, Almanya Müslümanlarını kızdırdı

  İmam Yakup Taşcı, Almanya’yı terk ediyor

  Maliki yarın İran’da

  İsrail, Lübnanlı sivilleri bıraktı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004