Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yanlışlar silsilesi

G. Saray kazanmayı unuttu. Puanları bol keseden harcıyor. Bu futbola aslında bir puan çok bile. Galibiyeti kaçıran, maçı daha çok isteyen, daha iyi organize olan takım Denizlispor’du. Maçı bir kenara bırakıp G. Saray’daki yanlışlar silsilesine bir bakalım.

Gerets bulduğu yeni bir oyuncu oldu mu hemen takıma koyuyor. Arjantinli Carrusca’yı, takımla antreman dahi yapmadan Ankaraspor maçında sahaya sürmüştü. Bu hafta bu oyuncuyu maç kadrosuna almadı. Yeni transferler Japon İnamoto ve Ç. Dardanel’den alınan Mehmet Topal’ı da ilk onbirde sahaya çıkardı. Takımın kilit yeri, orta sahanın ortasında bu iki oyuncuyu 90 dakika sahada tuttu. Ne kadar iyi oyuncu olsa bile Gerets’in, takımı daha tanımamış bu oyunculara formayı hemen vermesi düşündürücü. Bu oyuncular alınmasa Gerets ne yapacaktı? Formayı bu kadar ucuza getirmemek lâzım. Denilebilir ki; Şampiyonlar Ligi maçı var. Bu sebeple Ümit, Sabri, Okan, Ayhan gibi bazı as oyuncular dinlendirildi. Ama unutulmamalı ki; o ligde oynamanın yolu kendi liginde şampiyon olmaktan geçiyor. Geçen yıl seri galibiyetlerle lige başlayan G. Saray bu yıl seri beraberliklerle, ilerleyen haftalarını zora sokuyor.

Maçın başından sonuna kadar panik havasında oynayan bu G. Saray, açıkça ifade etmek gerekirse bende karamsarlığa sebep oldu. Mahalle futbolu kalitesini maç boyunca aşamayan sarı-kırmızılılar böyle oynamaya devam edemez. Gerets buna asla müsaade etmemeli. Hasan Şaş’la ilgili defaaten eleştiriler yapmıştık. Bu maçta yine aynı işleri yaptı. Arkadaşlarının oynama hakkını resmen gasp ediyor. Ne güzel adam kaçmış. Yuvarla önüne orta yapsın. Ama Hasan’ın canı istemiyor ki topu versin. Tek top oynaması gereken yerde çalım sevdasına kapılıp topu kaptırması ayrı alem. Bakmayın gol attığına. İlk pozisyonda kale karşısında şut atmayıp açıyı daralttıktan sonra vuruyor. Denk gelip gol oluyor. Futbolun gereğini yapmayı bu oyuncu unutmuş. Ben olsam böyle bir futbolcuya asla forma vermem. Defanstaki hataları o kadar fazla idi ki, onlar için ayrı bir yazı gerekir.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Bordeux karşısında farklı bir G. Saray seyredeceğimize inancım tam. Çünkü Avrupa arenasında Cim Bom daima farklı oynuyor. Eğer G. Saray bunu başarırsa lig içinde yeni bir sayfanın açılışını yapmış olacak.

Said OKUR

11.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yenilere zaman gerek

  Vural: Duran toplarla yenildik

  Galatasaray, Bordeaux’u düşünüyor

  Denizli, İran Ligine yenilgiyle başladı

  Vezirköprü’de yağlı güreş heyecanı

  Yanlışlar silsilesi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004