Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yüzümüzü güldürün

UEFA Kupası'nda ön eleme maçları tamamlandı ve gruplara kalacak takımları belirleyecek 1. tur ilk maçları bugün oynanacak. Bu kupadaki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Danimarka ekibi Randers ile, Beşiktaş, Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya ile ve Trabzonspor da İspanya temsilcisi Osasuna ile ilk maçları kendi evlerinde oynayacaklar. Diğer temsilcimiz Kayserispor ise ilk maçını Hollanda temsilcisi Az Alkmaar'ın sahasında yapacak.

Fener'de Appiah ve Ümit yok

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün Danimarka'nın FC Randers takımıyla karşılaşacak olan Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet. Sarı-lacivertliler, 28 Eylül Perşembe günü deplasmanda yapacakları 1. tur rövanş maçı için, Danimarka temsilcisi önünde avantajlı bir skor elde etmek istiyor. 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin kapısından dönen, 100. yıl hedefi için UEFA Kupası'nda büyük bir başarıyı hedefleyen sarı-lacivertli ekip, FC Randers karşısında saha ve seyirci avantajını da iyi değerlendirerek galibiyeti hedefliyor.

Fenerbahçe'de, Dinamo Kiev maçlarında gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düşen takım kaptanı Ümit ve Appiah, bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Teknik direktör Zico'nun, Appiah'ın yerine Selçuk, Ümit'in yerine de Uğur'a görev vermesi, orta alanın solunda da son lig maçında ilk 11'de görev yapan Tümer'in yerine Tuncay'ın kadroda yer vermesi bekleniyor. Sarı-lacivertlilerin, FC Randers karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i ise şöyle: Rüştü, Kerim, Edu, Lugano, Uğur, Aurelio, Selçuk, Alex, Tuncay, Deivid, Kezman. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu akşam saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı, Alman hakem Franz-Xaver Wack yönetecek. Karşılaşma Kanal D'den naklen

Beşiktaş, Sofya önünde avantaj arıyor

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün kendi evinde Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş, tur için avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Süper Lig'de yaptığı son maçta kendi sahasında Trabzonspor'a 3-2 yenilerek taraftarlarını düş kırıklığına uğratan siyah-beyazlılar, Bulgar temsilcisi önünde rövanş maçında rahat edecek bir sonuç almayı amaçlıyor. İnönü Stadı'nda saat 19.45'te başlayacak maçı Portekizli hakem Bruno Miguel Duarte Paixao yönetecek. Karşılaşma Kanal D tarafından canlı olarak ekrana gelecek. Trabzonspor maçında sahaya sürdüğü kadro nedeniyle yoğun eleştiri alan teknik direktör Jean Tigana'nın, CSKA Sofya karşısında forvette Nobre'ye, savunmanın solunda ise İbrahim Üzülmez'e görev vermesi bekleniyor. Beşiktaş, turu geçmesi durumunda, UEFA'nın 2 sezon önce uygulamaya başladığı 5'erli gruplara katılmaya hak kazanacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 9 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa'da yaptığı 110 maçta, 33 galibiyet, 52 yenilgi, 25 de beraberlik aldı.

Trabzon'da sessiz gece

Trabzonspor, UEFA Kupası 1. tur ilk raundunda seyircisiz olarak İspanya'nın CA Osasuna takımıyla bugün sahasında yapacağı ilk maçtan iyi bir sonuçla ayrılmayı hedefliyor. Teknik direktör Ziya Doğan yönetimindeki ilk maçında, ligde Beşiktaş'ı 3-2 yenerek moral bulan bordo-mavili takım, CA Osasuna önünden avantajlı bir sonuçla ayrılmayı planlıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, Çek Cumhuriyeti'nden Jaroslav Jara yönetecek. Karadeniz ekibinde Yattara, Ufukhan ve Celaleddin sakatlığı, Hasan Üçüncü de kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Karşılaşma saat 20.00'de Show TV'den yayınlanacak.

Kayseri zoru başaracak mı?

UEFA Kupası temsilcilerimizden Kayserispor ise Hollanda'nın güçlü takımı AZ Alkmaar ile bugün deplasmanda karşılaşacak. İspanyol hakem Julián Rodríguez Santiago'nun yöneteceği maç saat 21.00'de başlayacak. Tarihinde ilk kez İntertoto ve UEFA Kupası'na katılan Kayserispor, Avrupa arenasında oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmedi.Karşılaşmada TV yayını yok. Bu maçın rövanşı, 28 Eylülde Kayseri'de oynanacak.

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yüzümüzü güldürün

  Liverpool'dan korkmuyoruz

  Gerets ısrarlı: Hakan hastaydı

  Canaydın: Halk çok sıkıntı çekti

  G.Saray taraftarı 2. tura inanmıyor

  Polat: 1 puan almadık, 2 puan kaybettik

  Ailton: Beşiktaş'a gitmem hataydı

  Alonso'ya cevabı pistte verecek

  Basketbolda kura heyecanı bugün

  Amatör takıma Nijeryalı forvet

  Bir dahaki maça seyirci niye gelsin?

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004