Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gelirde küme düştük

Milli gelir büyüklüğü açısından yeniden 20’nci sıraya gerileyen Türkiye kişi başına düşen gelirde de bu yıl beş sıra birden gerileyerek 69’unculuğa düştü. Türkiye ile gelişmiş ülkelerin kişibaşına gelirleri arasındaki uçurum da kapanacağına büyüyor. Dünyanın en yüksek kişibaşına gelirine sahip ülkesi olan Lüksemburg’la Türkiye arasında geçen yıl 15.9 kat olan farkın bu yıl 16.4 kata çıktığı hesaplandı.


OECD’nin en ucuz 5’inci ülkesiyiz

Türkiye, döviz kurundaki gelişmelere bağlı olarak 30 OECD ülkesi içinde Macaristan, Slovakya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nin ardından yabancıya en ucu

Samsun-Ceyhan’da imza tamam

Kerkük-Yumurtalık ve Bakü-Tiflis-Ceyhan’ın ardından üçüncü büyük petrol boru hattı inşası için start verildi. Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın yapı


  Enerjiyi boşa harcıyoruz

Güneş pilleri ile elektrik enerjisi elde edilmesini sağlayan ‘’fotovoltaik sistem’’ ile Türkiye’nin enerji açığının kapatılabileceği, tüketicilerin de evlerinin çatılarına kurabilecekleri ve iki yılda kendini amorti eden donanım sayesinde bireysel olarak kâr elde edebilecekleri bildirildi.


  Kaynak aktarma ile ilgili yasa derhal çıkarılmalı

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Yerel Yönetimlerde İdarî ve Malî Kaynak Aktarılması ile ilgili yasanın acilen çıkarılması gerektiğini söyledi.


  Fiskobirlik borçları için gayrimenkullerini satıyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, birliğe ait bazı gayrimekullerin satışı için ihale düzenleyeceklerini söyledi.


  İşadamlarından Çin’e çıkartma

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen başkanlığında Türk işadamları, Çin’e çıkarma yapacak.


  Kapasite kullanımı yerinde saydı

İmalat sanayiinde kapasite kullanım oranı, Ağustos ayında yüzde 79.7 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aylık İmalat Sanayi Eğilim Anketi Ağustos ayı sonuçlarını açıkladı.


  IMF: Küresel ekonomi sınavdan geçecek

IMF Başkanı Rodrigo Rato, enflasyon ve dengesiz ticaret ve sermaye akışları nedeniyle, küresel ekonominin bir sınavdan geçeceğini belirtti.


  İstanbul finans merkezi olacak

Singapur’da dün başlayan ve 23 Eylül’e kadar sürecek IMF - Dünya Bankası Yıllık Guvernörler toplantılarında Türkiye’yi temsil edecek olan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF Başkanı Rodrigo de Rato ve Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ile görüşecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004