Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Papanın açıklaması herkesi rahatsız etti

Papa 16. Benediktus’un Almanya ziyareti sırasında İslâmiyet ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara, dünyanın dört bir yanından tepkiler geldi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Sekreteri Aiman Mazyek, Papa’nın şiddet konusunda İslâmiyet ile Hıristiyanlık arasına sınır koymasını “inanılması güç” olarak nitelendirdi. Türkiye’deki Katolik çevreler de, Papa’nın sözlerinin sadece kendisini bağlayan şahsî görüşler olduğu, bu sözlerin Vatikan Konsilinin geçmişte İslâm hakkında yayınladığı olumlu genelgeyle de çeliştiği ifade edildi.


Kuzey Kıbrıs’a ambargo kalksın

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, ülkesinin Türkiye’nin AB üyeliği yolundaki çalışmalarına her zaman destek verdiğini belirterek, Türkiye’n

Kretschmer’den 301 uyarısı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hans Jörg Kretschmer, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değişmesinin yetmeyeceğini, tümüyle kaldırılma


  Mahmut Ustaosmanoğlu: Kanunsuzluğa âlet olmadık

İsmailağa Camii’nde vaaz verirken öldürülen Bayram Ali Öztürk ile ilgili medyada yer alan haberlere tepki gösteren İsmailağa Camii Emekli İmam Hatibi Mahmut Ustaosmanoğlu, şimdiye kadar hiçbir kanundışılığa fırsat vermediklerini söyledi.


  Yassıada’da hazan günleri

Hazan mevsiminde hüzünler yaşanır. Hüzünlerin en dehşetlisi ise, kırk beş yıl evvel yine böyle bir mevsimde Yassıada'da yaşandı. Dolayısıyla bütün Türkiye'de...


  Çocuklara anlayış gösterin

Psikolog Dr. Halis Özerk, okulun ilk günlerinde çocuğun ebeveynlerinden en önemli beklentisinin, güven ve anlayış olduğunu belirtti.


  Atabeyler yargılandı

Kamuoyunda ''Atabeyler Grubu'' olarak bilinen soruşturma kapsamında, 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 kişinin yargılanmasına başlandı.


  İş dünyasından hükümete: Bütün enerjimiz buraya kadar mıydı?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, ‘’AB konusunda elde edilen başarılara gölge düşmeye başladığını’’ savunarak, ‘’Bu noktada durup, hükümete şunu sormak gerekiyor; bütün enerjimiz buraya kadar mıydı?’’ dedi.


  Herkes, hakkına razı olacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kablo TV ile TMSF arasında yaşanan sorunlara ilişkin olarak, ‘’Hukuki süreç tamamlandığında herkes hakkına razı olacak’’ dedi.


  Adana’da faciadan dönüldü

Adana’da, şehir merkezine düşen ve fabrika duvarına çarparak parçalanan tek motorlu ziraî ilâçlama uçağının pilotu ağır yaralandı.


  Dışişleri Bakanlığından Afgan diplomatlara eğitim

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Dışişleri Bakanlığında görev yapan 13 diplomata mesleki eğitim verecek.


  Bilecik emniyet müdürü merkeze alındı

Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, Söğüt şenliklerindeki olaylarla ilgili idarî soruşturma kapsamında merkeze alındı.


  Sauna çetesi lideri ifade verdi

Kamuoyunda ‘’Sauna Çetesi’’ olarak bilinen ‘’Küre’’ operasyonunun tutuklu sanığı Kasım Zengin, Cumhuriyet Savcısına ifade verdi.


  Bozguncuların siyasette yeri yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin kardeşliğini, huzurunu, güven ve istikrarını bozmak isteyenlerin, bölücülük, bozgunculuk yapanların artık siyaset sahnesinde yeri olmadığını söyledi.


  Erciş'te çatışma: 1 korucu şehit

Van’ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 korucu şehit oldu, 2 terörist öldürüldü.


  Topkapı minibüs ve otobüsleri kalkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüslerin, bir içerisinde Topkapı-Küçükçekmece arasında faaliyete geçeceğini belirterek bu hattaki minibüs ve otobüslerin kaldırılacağını söyledi.


  Şiddetin panzehiri sevgi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, şiddetin panzehirinin sevgi olduğunu belirterek, bu yılı hep beraber “sevgi yılı” ilân edilerek, öğrenci-öğretmen-veli üçlüsü başta olmak üzere toplum fertleri arasındaki sevgi bağlarının güçlendirlmesi çağrısında bulundu.


  SSK’lılara özel uçak imkânı

Sosyal Sigortalar Başkanlığı, organ nakli yapılacak sigortalıların, organın bulunduğu yere en kısa sürede ulaşması gerektiği durumlarda özel uçak, helikopter gibi araçların giderlerini karşılayacak.


  Filistinli yetimler için konser

İstanbul Anadolu Yakasında bulunan çok sayıda kuruluşun desteği ile Filistin dostları programlarla Filistinli yetimler için bir dizi etkinlik gerçekleştirecekler.


  Özürlülere izci eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü’ne kayıtlı çocuklar, yaz mevsimi boyunca sağlıklı çocukların izcilik eğitim aldığı Ümraniye Aday İzci Eğitim Kampı’nda izcilik eğitimi almaya başladı.


  Yeşilgöl, sahipsiz kaldı

Ülkemizde yeşilin ağaca, mavinin ve beyazın gökyüzüne bu iki güzelliğin su yansıdığı zamanla adından bahsedilen tabiatın güzeli Yeşilgöl, şimdi sahipsizlik ve nakit sıkıntısından gelen konuklarının attığı pislik yuvası haline geldi.


  Akdeniz’in ciğerleri yandı

Akdeniz ülkelerinde bu yıl Ağustos ayında çıkan yangınlarda yaklaşık 200 bin hektar orman alanı kül oldu.


  Anız yakanlara para cezası

Yozgat’ta, anız yakan 104 çiftçiye toplam 159 bin 600 YTL para cezası verildi. Yozgat İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Şimşek, tüm uyarılara rağmen, köylerde halen anız yakıldığını gördüklerini ifade etti.


  Hocanın gölü kurudu

Konya’nın Akşehir ilçesinde bulunan Akşehir Gölü, son yıllarda sularının hızla çekilmesi sonucu üzerinde araçla gezinti yapılabilecek kuru alana dönüştü.


  Susurluk Çayı kurtarılsın

Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki çevre gönüllüleri, zaman zaman toplu balık ölümleri yaşanan Susurluk Çayı’nın bir an önce kurtarılması talebiyle miting düzenledi.


  Doğuma az bir zaman kaldıysa dikkat!

Uzmanlar, gebelik 42 haftayı geçtiğinde doğan bebeklerde bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşılabileceğini belirtti.


  Midemizin tatil zamanı

Orucun bir ibadet şekli olmasının yanında insan sağlığımıza kattığı birçok faydasının olduğunu biliyoruz. Ancak uzmanlar, bazı mide rahatsızlığı olan hastaların oruç tutmasının sakıncalı olabileceği uyarısında bulunuyor.


  Gerçekten uyuyabiliyor muyuz?

Uykunun beynin dinlenme vakti olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, uykunun beynin vücudun dinlenme ve tamir işiyle meşgul olduğu vakit olduğunu belirtti.


  Japon gencin İslâm merakı

Japonya’nın Sophia Üniversitesinde antropoloji eğitimi alan Hiroki Wakamatsu, İslâm dinini inceliyor.


  Cezbedici Kaya Ormanları

Ülkemiz orman örtüsü belki de dünyada olmayan özelliklere sahip bulunuyor, bir bakıyorsunuz deniz seviyesine 2100 metre yükseklikte bir orman içi göl, bir bakıyorsunuz tek kök üzerinde üç çam ağacı bir arada yükseliyor.


  90’lık ninenin Kur’ân aşkı

Yaşlılık sebebiyle çevresindekileri tanımakta zorluk çeken Oltu’nun manevî annesi sayılan Saniye nine, küçük yaşlarda hıfzettiği Kur’ân-ı Kerim’in âyetlerini 90 yıl sonra da, ezberinden dinleyenleri hayrete düşürecek kadar düzgün kıraat edebiliyor.


  Ramazanda camiler hatimlerle şenlenecek

Erzurum Müftülüğü, Ramazan ayı süresince her camide görevli imam- hatiplerin en az bir hatim okumaları için genelge yayınladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004