Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir damla da siz olun

Türkiye’de 21 bin üyesi bulunan ‘’www.fotokritik.com’’ web sitesi, fotoğraf san'atçısı 100 üyesinin çektiği en iyi 100 çocuk fotoğrafını, ‘’Bir damla da siz olmak ister misiniz?’’ adlı sergide bir araya getirecek. Fotoğraf san'atçısı Ümran Davran, İstanbul Taksim Metro Sergi Salonu’nda 30 Eylülde açılacak serginin 7 Ekime kadar gezilebileceğini bildirdi.



Misi Şenlikleri Pazar günü

Bursa merkez Nilüfer Belediyesi’nin, eski adı “Misi” olan ve hem tarihî, hem de mimarî açıdan oldukça önemli değerler taşıyan Gümüştepe Mahallesi’nde tarihî ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla başlattığı “Misi Koruma Yaşatma Projesi” kapsamında organize edilen Misi Şenliği, 17 Eylül 2006 Pazar günü yapılacak.



Kanunî’nin yazdırdığı Kur’ân-ı Kerim satışa sunuldu

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle 422 yıl önce yazılan ve Kültür Bakanlığı’nca yeniden bastırılan Kur’ân-ı Kerim, Döner Sermaye İşletmeleri (DÖSİM) Erzincan Satış Mağazası’nda satışa sunuldu.



Chicago’da Türk Festivali

Amerika’da gerçekleştirilecek 4. Chicago Türk Festivali, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de katıldığı bir programla başladı. Havanın yağmurlu olmasından dolayı açılış konuşması ve gösteriler Daley Plaza Meydanı yerine Daley Center’ın içinde gerçekleştirildi. Program iki ülkenin millî marşlarının çalınması ve Daley Plaza Meydanı’na Türk Bayrağı çekilmesiyle başladı.



Türk Lale Festivali Melbourne’de yapılacak

Tesselear Türk Lale Festivali, bu hafta sonunda Avustralya’nın Melbourne şehrinde yapılacak. Başkanlığını Hilkat Özgün’ün yaptığı Avustralya Türk Kültürel Platformu tarafından düzenlenen ve Hollanda asıllı Tesselaar adlı aileye ait lale bahçelerinde yapılacak festivalde açılacak standlarda, Melbourne ve Sidney’de bulunan çeşitli gönüllü Türk kuruluşları, katılımcılara geleneksel Türk yemeklerinden ikram edecek.



İstanbul’da “Şehriyar Akşamı”

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, İranlı Azeri Türkü, millî şair Şehriyar’ı anma akşamı düzenledi. Gecede Azerbaycanlı ses san'atkârı Huşenk Azeroğlu da başta “Size Selâm Getirmişem” ve “Ayrılık” olmak üzere sevilen eserleri seslendirecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004