Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sofya’da da gol atmalıyız

Jean Tigana, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında, özellikle gol yememelerinin önemli olduğuna değinerek, ‘’Organizasyon açısından disiplinliydik. Bu yalnızca ilk ayak. Sofya’da da gol atmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

Çok iyi organize olmuş bir ekibe karşı oynadıklarını kaydeden Tigana, ‘’Bize fazla boş alan bırakmadılar. Onları yormak gerekiyordu. Bir oyuncularının atılmasıyla oyunun dengesi bizden yana bozuldu’’ dedi.

Tur şanslarıyla ilgili bir soruya Fransız teknik adam, ‘’Orada kesinlikle gol atmalıyız. Hedefimiz kesinlikle gol atmak’’ diye yanıt verdi. Tigana, hafta sonunda yapacakları Galatasaray derbisine de değinerek, ‘’Sakatlarımızın durumuna bakacağız. Bugün birçok oyuncumuz ufak tefek sakatlıklarla bitirdi maçı. Galatasaray maçı bizim için çok önemli’’ diye konuştu.

GÜLEÇ: UEFA KUPASI ÖNEMLİ

İkinci yarıda oyuna giren ve takımının 2. golünü atan Gökhan Güleç, ‘’UEFA Kupası bizim için çok önemli. İlk yarıda penaltı bulduk ama değerlendiremedik. Avantajlı bir skorla Bulgaristan’a gideceğiz. İnşallah orada da başarılı olur ve turu atlarız’’ dedi. Sonradan oyuna girip gol attığının hatırlatılması üzerine Gökhan, ‘’Beşiktaş takımında yedek kalmak bir onurdur. Yeri geliyor Nobre, Bobo da yedek kalıyor. İyi olan oynuyor ve bunu çok da büyütmüyoruz. Uzun süredir böyle bir gole ihtiyacım vardı. Bu benim için güzel oldu’’ diye konuştu.

MARKOV’DAN ÖVGÜ

CSKA Sofya Teknik Direktörü Plamen Markov da Beşiktaş’ın iyi oynadığını ve kazandığını söyledi. Markov, karşılaşma öncesi Beşiktaş’ın favori olduğunu söylediğini hatırlatarak, 10 kişi kalana dek iyi mücadele ettiklerini, ancak daha sonra gollere engel olamadıklarını bildirdi.

16.09.2006


 

Önemli olan kazanmaktı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Randers karşısında 1-0 geriden gelip kazandıklarını belirterek, ‘’Önemli olan kazanmaktı’’ dedi.

Zico, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, karşılaşmanın başlarında rakiplerinin hiç beklemediği bir şekilde gol bulduğunu belirterek, ‘’Rakibimiz az skorlu bir oyun düşünürken, hiç beklemediği bir şekilde maçın başlarında golü buldu, fakat oyunu çevirmesini bildik. Önemli olan kazanmaktı. Kazandığımız için mutluyuz’’ diye konuştu.

Rövanş maçıyla ilgili bir soruya Brezilyalı teknik adam, ‘’Rövanş maçında olabilecek 3 sonuçtan 2’si bizim lehimize. Avantaj hale bizde’’ yanıtını verdi. Yeni oyuncularla çok kısa bir çalıştıklarını ve bu oyuncuların uyum için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Zico, birbirleriyle çalışma imkanı buldukları kısa sürede güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını ve takımın oturması için de biraz zamana ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.

Randers iyi bir sonuçla döndü

Randers Teknik Direktörü Lars Olsen, Fenerbahçe’ye 2-1 yenilmelerine rağmen, Danimarka’ya kendileri için iyi bir sonuçla döndüklerini söyledi. Aldıkları skorun kendisini mutlu ettiğini ifade eden Olsen, ‘’İlk 15-20 dakika iyi oynadık. Biraz daha şanslı olsaydık, 2-0 olabilirdi. İkinci yarıda Fenerbahçe üstümüze geldi. Özellikle son 10 dakika çok sıkıntı çektik ama evimize güzel bir sonuçla dönüyoruz’’ diye konuştu.

16.09.2006


 

Derbide gözler onlarda olacak

Turkcell Süper Ligi’nde Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında yarın yapılacak sezonun ilk derbi maçı öncesi Galatasaraylı Ümit Karan ayrı bir heyecan yaşıyor. Birinci Lig kariyeri boyunca Türkiye’de toplam 99 gol atan deneyimli oyuncu, derbide 1 gol daha atması durumunda gol sayısını 100’e çıkararak, ‘’100’ler Kulübü’ne girecek.

30 yaşındaki futbolcu, 1996 yılında başladığı Türkiye’deki futbol kariyerinde şimdiye dek Gençlerbirliği, Galatasaray ve 2 sezon önce kiralık olarak forma giydiği Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor takımlarında toplam 243 maçta fileleri 99 kez havalandırdı. Gençlerbirliği forması giyerken Beşiktaş’a 3 lig maçında toplam 4 gol atan Ümit Karan’ın, Galatasaray formasıyla lig maçlarında Beşiktaş’a karşı henüz golü bulunmuyor.

Nobre Cimbom’u seviyor

Sezonun ilk derbi maçı öncesi Beşiktaş’ta gözler Mert Nobre’nin üzerinde olacak. Fenerbahçe’den sezon başında Beşiktaş’a transfer olan ve Türk vatandaşlığına geçerek Mert adını alan Brezilya asıllı futbolcu, yeni takımıyla henüz ligde gol atmayı başaramadı. Ligin ilk haftasında Vestel Manisaspor maçını boş geçen, ikinci haftada Gaziantepspor karşısında son dakikada kırmızı kart gören ve Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) 2 maç ceza alan Nobre, daha sonra oynadığı Trabzonspor maçında ise yedek soyunmuş, ikinci yarıda oyuna girip, golle buluşamamıştı.

Mert Nobre, Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda bu sezon tek golünü, derbide karşılaşacakları Galatasaray’a attı. Futbol Federasyonu tarafından sezon başında ilk kez düzenlenen ve Almanya’da yapılan Süper Kupa maçında Beşiktaş Galatasaray’ı 1-0 yenerek kupayı müzesine götürürken, tek golünü Nobre attı. Türk vatandaşlığına geçerek Mert adını alan 26 yaşındaki Brezilya asıllı futbolcu, 3’ü Fenerbahçe, 1’i de Beşiktaş’ta olmak üzere Galatasaray filelerini toplam 4 kez havalandırdı, bu 4 maçı da formasını giydiği takımlar kazandı.

16.09.2006


 

Trabzonspor tura inanıyor

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında, sahasında İspanya’nın Osasuna takımıyla 2-2 berabere kalan Trabzonspor’da, tur inancı yitirilmedi.

Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, Osasuna karşısında beklemedikleri bir sonuç aldıklarını belirterek, ‘’Tur, oradaki maça kaldı. Gider galip gelir tur atlarız inşallah. Turdan umutluyuz’’ dedi.

Beşiktaş Osasuna maçlarında iyi futbol oynadıklarını ifade eden Albayrak, ‘’Futbolumuzu son haftalarda toparladık. Osasuna maçında galip de gelebilirdik. İlk gol hatalıydı. O golden sonra takım oyundan düşer gibi oldu. 2-0’dan sonra 2-2 beraberliği yakalamayı başardık. Daha iyi olacağız’’ diye konuştu.

Maçın seyircisiz oynanmasının takımı etkilediğini ifade eden Albayrak, özellikle her duraklamadan sonra rakibin topu oyuna geç soktuğunu ve karşılaşmanın hakeminin de buna izin verdiğini kaydetti.

HACIOSMANOĞLU: ‘’İNANCIM FAZLA’’

Trabzonspor Kulübü Başkanı Yardımcısı İbrahim Hacıosmaoğlu ise İspanya’da Osasuna takımını yenip tur atlayacaklarına inancının fazla olduğunu söyledi. Hacıosmanoğlu, şanssız bir golle yenik duruma düştüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ‘’Golü yedikten sonra çocukların dengesi bozuldu. 2. golü de talihsiz bir şekilde yedik. Daha sonra 2 gol bulmamız güzel oldu. Bu takım yenilmeyecek bir takım değil. Keşke galibiyetle İspanya’ya gitseydik daha iyi olurdu. Benim orada galip gelerek tur atlayacağımıza inanıcımız fazla.’’

16.09.2006


 

Gücümüzü gösterdik

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, UEFA Kupası’nda yaptıkları AZ Alkmar maçı için ‘’Avrupa’da üst düzey bir takıma karşı bu kadar pozisyon bulmamız, gerçek oyun karakterimizi sahaya yansıttığımızı gösteriyor’’ dedi.

Sağlam, UEFA Kupası 1. turunda, deplasmanda karşılaştıkları Hollanda’nın Alkmar takımının, kupanın favorilerinden biri olduğunu belirterek, ‘’Alkmar geçen yıl kupada yarı final oynamıştı, bu yıl ise Hollanda liginin lideri’’ dedi.

Maçın başında çok gereksiz bir penaltıdan gol yediklerini ifade eden Sağlam, ‘’Bu tür maçlarda maçın başında gol yemek oyun düzenini bozabiliyor. Ama futbolcularımız oyun disiplininden uzaklaşmadılar. Böylece kısa sürede oyunda dengeyi kurduk ve beraberliği yakaladık. Ardından ise yan toptan gol yiyerek yine yenik duruma düştük. Yediğimiz gollerin hepsi bizim düşünmediğimiz pozisyonlardan geldi. Ama sonuçta ikinci golü bulmamız bizim için çok önemliydi ve bulduk da. Avrupa’da üst düzey bir takıma karşı bu kadar pozisyon bulmamız, gerçek oyun karakterimizi sahaya yansıttığımızı gösteriyor” dedi.

16.09.2006


 

Turkcell Süper Ligde bugün üç maç var

20.00 Sakaryaspor-Ankaraspor 20.00 Ankaragücü-Denizlispor 20.00 Antalyaspor-Bursaspor

16.09.2006


 

Ayın golü G. Saraylı Arda’dan

Galatasaray’da Ağustos ayının değerlendirildiği Cola Turka Ayın Golü Yarışması sonuçlanırken, birinciliği, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Mlada Boleslav’a attığı ikinci golle Arda Turan kazandı.

Arda’nın aynı maçtaki ilk golü ikinci ve Sasa İliç’in Kayserispor karşılaşmasında voleyle attığı gol ise üçüncü oldu.

16.09.2006


 

G. Saray’a olimpik yüzme havuzu

Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yapımı tamamlanan Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışı bugün yapılacak.

Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticisi Ergun Gürsoy tarafından yenilenen havuzun açılışına, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile yönetim kurulu üyelerinin de katılacakları bildirildi.

16.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004