Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

Dinî eğitime karşı çıkan gericidir

Yeni Asya'nın sorularını cevaplandıran Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Zengin, YÖK ve hükümetin tribünlere oynadığını belirterek, “Arada gençler eziliyor. Biri kalkıp ‘İmam hatip liseleri laiklik karşıtıdır, gerici yetiştiriyor, çağdışı kalmış eğitim kurumları’ diyor. Dinî eğitimi ilerlemeye engel olarak görenler gerici kafadaki insanlardır” diye konuştu.

Ekonomik, sosyal, psikolojik sıkıntılara rağmen millet ayakta ise bunu köklerinden beslendiği inançlarına, değerlerine, geleneklerine borçlu olduğunu kaydeden Zengin, “Yıllardır kanayan bir yara olan başörtüsü yasağı düzeltilirse barış ortamı, devletle millet arasındaki kaynaşma artacak, devletimiz daha güçlü olacaktır” dedi. Zengin, hükümetin başörtüsü yasağını sona erdireceği kanaatinde olmadığını dile getirdi.

DEVAMI RÖPORTAJ SAYFASINDA

Kemal BENEK

20.09.2006


 

AKP'Lİ GÜNDÜZ: GÜNDEMDE YOK

Meclisin olağanüstü toplantısı öncesinde bilgi veren AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, AB 9. uyum paketinde yer alan dokuz yasanın görüşülmesi sırasında ele alınması beklenen Türk Ceza Kanunu 301. maddesinin gündemlerinde olmadığını ifade etti. Gündüz, “Olağanüstü toplantı nedenlerimiz arasında 301. maddenin değiştirilmesi konusu yok. 1 Ekim’e kadar sadece uyum paketinde yer alan dokuz yasa tasarı ve teklifi görüşülecek” dedi.

Hükümet Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesini değiştirmekten vazgeçti. Daha önce AB’den gelen “TCK 301. maddeyi değiştirin” önerisi üzerine hareket geçen ve Adalet Bakanlığı ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin ortak çalışması sonucu, üç alternatifli bir değişiklik önerisi hazırlayarak 19 Eylül’de Avrupa yasaları için açılacak Meclis’te görüşmeyi öngören hükümet son anda bundan vazgeçti.

Meclisin olağanüstü toplantısı ile ilgili bilgi veren AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, AB 9. Uyum paketinde yer alan 9 yasanın görüşülmesi sırasında ele alınması beklenen TCK 301. madenin gündemlerinde olmadığını ifade etti. Gündüz, “Olağanüstü toplantı nedenlerimiz arasında 301. maddenin değiştirilmesi konusu yok. 1 Ekime kadar sadece uyum paketinde yer alan 9 yasa tasarı ve teklifi görüşülecek. 301. maddenin değiştirilmesi gündemimizde yoktur” dedi.

DEVLETÇİ GÖRÜŞ HAKİM

TCK 301’in gündeme alınmamasını Yeni Asya’ya değerlendiren insan hakları savunucuları hükümetin özgürlükçü bir yaklaşım sergileyememesinin Türkiye’yi bir çok alanda zora soktuğuna dikkat çektiler. TCK 301. madde üzerindeki değişikliği istemeyen kişinin Adalet Bakanı Cemil Çiçek olduğu şeklindeki iddiaları değerlendiren İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Alataş, reform yapmak isteyen hükümetin isteği doğrultusunda yasaların adalet bakanlığının koordinesinde hazırlandığına dikkat çekti. Adalet Bakanı Çiçek’in “yerleşmiş bir özgürlükçü anlayışının olmadığını” ileri süren Alataş, “Bu yüzden hazırlanan her yasadan kendi içinde sorun barındırıyordu. Bakanlık özgürlükler ve insan hakları meselesinde açık ve net bir görüşe sahip değil. Devletçi bir yapıya sahip. Kopenhag kriterleri çerçevesinde bir düzenleme yapılacaksa bu en minimum düzeyde ve kendi içinde bir takım subapları içerek şekilde çıkarılıyordu. O yüzden bir çok yasayı defalarca değiştirmek zorunda kaldık” dedi.

AMAÇ, ELEŞTİRİYİ ENGELLEMEK

TCK 301. maddenin lüzumsuz bir madde olduğuna dikkat çeken insan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan da, “bir hükümet hükümetse düşündüğü şeyi yapar” dedi. Adalet Bakanının 301’e gelen eleştiriler karşısında “hele bir icraatı görelim” dediğini hatırlatan Yurdatapan, “İcraatı görüyoruz. Hala bunu savunuyorlarsa bravo” şeklinde değerlendirdi. İnsanlar arasında hakaret davasının anlaşılabilir bir şey olduğunu belirten Yurdatapan şöyle konuştu: “Birey ile devlet arasındaki ilişki de ufacık bir çocuk ile yetişkin bir insan arasındaki ilişki gibidir. Devlete sabah akşam sövsek ne olur sövmesek ne olur. Devletin bir taşını yerinden oynatamazsınız. Böyle bir maddeye gerek yoktur. Bu madde hakareti değil eleştirileri engellemek için konmuştur. Nitekim ne şekilde uygulandığını görüyoruz.”

Kemal BENEK / ANKARA

20.09.2006


 

İslâmsız barış olmaz

Papa’nın İslam aleyhindeki konuşmasına tepkiler sürürken, Fransız müsteşrik Gaston Care’ın sözleri yeniden hatırlandı.

Bediüzzaman Said Nursî’nin İşârâtü'l-İ'caz adlı eserine aldığı sözlerinde Care, “İslâmiyet yeryüzünden kalkacak ve bu sûretle hiçbir Müslüman kalmayacak olursa, barışı devam ettirmeye imkân kalır mı? Hayır, buna imkân yoktur” demişti.

DEVAMI LAHİKA SAYFASINDA

20.09.2006


 

Irak’ta iç savaş çıkarsa Kürtleri biz koruruz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ‘’Eğer Irak bölünürse orada ağır bir iç savaş çıkar’’ dedi. New York’taki temaslarına dün başlayan Abdullah Gül, Amerikan-Türk Cemiyeti’nde (American-Turkish Society) düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir konuşma yaptı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak’ın geçmekte olduğu zor dönemden daha güçlenerek çıkacağına inandığını söyledi. Abdullah Gül, BM’de Irak’ın önerisiyle düzenlenen ‘’Iraq Compact’’ Dışişleri Bakanları toplantısına da katıldı. Gül, burada yaptığı konuşmada, Irak’ın zor bir dönemden geçtiğini bildirdi. Irak’ta güvenliğin tam anlamıyla sağlanamadığını ve mezhep çatışmalarının tehlike alarmı verdiğini belirten Gül, Irak’ın karşı karşıya kaldığı sorunların uluslar arası toplum tarafından desteklenen Irak hükümetinin kararlı çabalarıyla çözümlenebileceğini dile getirdi.

İÇ SAVAŞ ÇIKARSA KÜRTLERİ KORURNUZ

Abdullah Gül, Irak’ın bölünme ihtimali ile ilgili bir soru üzerine, Irak’ın bölünmesi durumunda durumun daha da kötüleşeceğini dile getirdi. Bakan Gül, tarih boyunca Türkler’in Kürtler’i koruduğunu hatırlatarak, bugün de bölgede bir karışıklık olsa yine Türkler’in Kürtler’i koruyacaklarını söyledi. Halepçe katliâmı zamanında 500 binden fazla Iraklı Kürt’ün Türkiye’ye sığınarak Türkiye’de 2 yıl kaldıklarını hatırlatan Gül, Türkiye’nin yarın da birşey olduğunda Kürtler’e yardım edeceğini söyledi. PKK terör örgütünün Kuzey Irak için de bir tehdit olduğunu yineleyen Gül, Irak’ın bölünmesi durumunda bu sorunun yalnızca Irak’ı değil, bölgeyi ve tüm dünyayı etkileyeceğini kaydetti.

Gül, Türkiye’nin tüm özellikleriyle uygarlıklar çatışması olarak adlandırılan görüşlere karşı ‘’panzehir’’ oluşturduğunu vurguladı. Bakan Gül, Afganistan ile Irak’ın da önemine dikkati çekerek, Türkiye’nin iki ülkede de geçiş sürecini desteklediğini dile getirdi ve bu geçiş döneminde iki ülkenin de oradaki halkların kültürlerine ve geleneklerine önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Irak’taki mezhep çatışmasının da yalnızca Iraklılar için değil, bölge ve tüm dünya için tehlikeli olduğunu belirten Gül, bu yüzden Irak’ın toprak bütünlüğünün ve siyasal birliğinin çok önemli olduğunu bildirdi.

KOMŞU İLE YENİ DÖNEM

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan’dan alınan bilgiye göre Dışişleri Bakanı Gül’ün Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile önceki gün yaptığı toplantı çok sıcak bir havada geçti.

Abdullah Gül, New York’ta, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile yeni güven artırıcı önlemler paketini görüştü. Yunanistan’ın BM Daimi Temsilciliği binasında yapılan görüşmeden sonra bısına ortak açıklama yapan iki bakan, iki ülke arasında yeni bir önlemler paketinin gündemde olduğunu açıkladılar.

Abdullah Gül, toplantıda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri gözden geçirdiklerini ve ilerleme kaydettiklerini bildirdi. İki ülke arasındaki güven artırıcı önlemlerle ilgili olarak daha çok çalışmaya karar verdiklerini belirten Gül, Atina’ya ziyareti sırasında daha çok güven artırıcı tedbir alacaklarına inandığını söyledi.

Dora Bakoyanni ise Abdullah Gül ile biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Gül’ün Atina’ya ekim ayı içinde gelmesinin beklendiğini bildirdi. Bakoyanni, güven arttırıcı tedbirler konusunda yeni paketi Gül’ün Atina’ya yapacağı ziyaret sırasında açıklamayı umut ettiklerini dile getirdi.

Gül, Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni’ye, Yunanistan’ın, Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği destekten dolayı da teşekkür ederek, AB çerçevesinde bazı sorunlar olabileceğini, ancak iki ülkenin birlikte çalışarak bunları aşabileceğini söyledi.

AB İLE MÜZAKERELER TARİHİ BİR ADIM

Gül, Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili bir soru üzerine de Türkiye’nin kendisine güvendiğini ve katılım müzakerelerinin başlamasının önemli olduğunu vurguladı. Müzakere sürecinin zaman alacağını belirten Gül, Türkiye’nin bu süreç içinde değişimden geçeceğini, müzakerelerin sonunda bambaşka bir Türkiye olacağını, belki de o zaman Türk insanının AB’ye girmek istemeyebileceğini dile getirdi.

AB’nin Türkiye ile katılım müzakerelerine başlamasını tarihsel bir adım olarak niteleyen Gül, Avrupa kamuoyunda Türkiye ile ilgili olumsuz algılamaların değişmesi gerektiğini söyledi. Gül, Kıbrıs sorunuyla ilgili bir soru üzerine, bu konuda Türkiye’nin yapıcı olduğunu ve bu sorunu çözmek istediğini yineledi. Gül, AB’nin 26 Nisan 2004’te Kıbrıslı Türkler’e uygulanan ekonomik izolasyonu sona erdirme kararı aldığını, ancak Kıbrıslı Türkler ile serbest ticaret yapma ve mali destek sağlama temellerine dayanan bu kararın AB üyesi olan Kıbrıslı Rumlar tarafından bloke edildiğini vurguladı.

/ NEW YORK

20.09.2006


 

Reform paketinde 301 de olmalı

SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegün, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Uyum Yasalarına, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301’inci maddesinin de eklenerek değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Gülcegün, yaptığı yazılı açıklamada, TCK’nın 301’inci maddesinin bugünkü haliyle kötü yönde kullanılmaya açık olduğunu kaydetti. Maddenin, yazarları, gazetecileri ve düşünenleri gereksiz yere adli soruşturmalarla karşı karşıya bıraktığını savunan Gülcegün, şunları kaydetti: “TCK’nın 301’inci maddesi değiştirilerek düşünce ve ifade özgürlüğü güvenceye alınmalıdır. Bu maddede yer alan, ‘Türklüğü, Cumhuriyeti veya TBMM’yi alenen aşağılayan’ ifadesi subjektif değerlendirmelere açık ve kötüye kullanmaya müsaittir. Bu hüküm, ‘maddî zarar doğuracak şekilde şiddeti tahrik ve teşvik eden’ şeklinde değiştirilirse hem daha çağdaş bir metin ortaya çıkar hem de Türkiye AİHM’e devamlı tazminat ödemeye mahkûm olmaz. Daha da önemlisi düşünce ve ifade özgürlüğü güvenceye alınmış olur.’’

/ ANKARA

20.09.2006


 

Ders zili çaldı, ama...

Türkiye genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda önceki gün ders başı yapılırken bazı illerde hala okul ve derslik sıkıntısı yaşanıyor. Nevşehir ve Gümüşhane, bu sıkıntıların yaşandığı illerden ikisi. Nevşehir’de depreme karşı dayanıklı olmadığı gerekçesiyle onarım çalışması başlatılan okulda eğitim bir hafta gecikmeli başlayacak.

Gümüşhane’de ise iki okulun aynı binada eğitim vermesi nedeniyle yaşanan derslik sıkıntısına deponun sınıfa dönüştürülmesiyle çözüm bulunmaya çalışıldı.

DERSLER BİR HAFTA SONRA BAŞLAYACAK

Nevşehir’in Kavak beldesinde tek okul olan ve 300 öğrencinin eğitim gördüğü Kavak İlköğretim Okulu’nda, geçen ay depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle başlatılan bakım ve onarım çalışmaları henüz tamamlanamadı. Okulda eğitime başlanamaması, öğrenci velilerinin tepkisine sebep oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen okulda, Dünya Bankası ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında onarım ve bakım çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Çalışmaların Aralık ayında bitmesinin planlandığını, ancak okulların açılmasına yetiştirilmesi amacıyla çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Fatsa, okuldaki bakım ve onarımın bu hafta tamamlanacağını, gelecek hafta okulda eğitime başlanacağını kaydetti. Fatsa, ders kaybının ilerleyen haftalarda telafi edileceğini söyledi.

DEPO SINIF YAPILDI

Gümüşhane’de ise iki okulun aynı binada eğitim vermesi sebebiyle yaşanan derslik sıkıntısı deponun sınıfa dönüştürülmesine sebep oldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bağlarbaşı Mahallesi’nde geçen yıl yıkılan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu yerine yaptırılan binanın tamamlanamaması dolayısıyla okulda öğrenim gören 210 öğrenci, aynı mahallede bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na (YİBO) nakledildi. 200 öğrencili YİBO’da sınıf sıkıntısı çekilmesi sebebiyle okul deposu sınıf haline getirilerek Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’ndan gelen 24 öğrenci buraya yerleştirildi.

İKİ MÜDÜR AYNI ODADA

Yer sıkıntısından dolayı Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Tayfur Ağaç ve YİBO Müdürü Rıfat Okur aynı odayı kullanırken, YİBO’ya ait öğretmen lojmanının birinci katının da ana sınıfına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

20.09.2006


 

Cemil Çiçek: 301'in değişimi gündemde yok

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dün meclis olağanüstü toplanmadan önce yaptığı açıklamada BMM’nin gündeminde hangi konular varsa onları ele alacağını belirterek, 301’inci maddenin değiştirilmesinin gündemde olmadığını söyledi.

Çiçek, Suudi Arabistan Milli Günü sebebiyle verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı.

TBMM’nin gündeminde hangi konular varsa onları ele alacağını belirten Çiçek, “301’inci madde ile ilgili bir hazırlık var mı” sorusuna, böyle bir hazırlık olmadığını söyleyerek, cevap verdi. Çiçek, 301’inci maddenin değiştirilmesinin gündemlerinde olup olmadığı sorusuna da “yok” karşılığını verdi.

/ ANKARA

20.09.2006


 

Mehmet Ağar: Ezilen halkımızın sesiyiz

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Milletle beraber yol yürüyen bir imanın, inancın, haysiyetin tarihiyiz. Türkiye’de ezilen çiftçinin, köylünün, emeklinin, esnafın, milyonlarca gencin ve boynu bükük gezen halkımızın onurlu ve gururlu sesiyiz’’dedi.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde DYP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘’Gençlik Şöleni’’nde konuşan Mehmet Ağar, ‘’Türkiye’de ilk defa, milletin sözünün söz olduğu, milletin iradesinin iktidar haline geldiği Demokrat Parti’yi iktidara taşıyacaklarını’’ söyledi.’’Biz millete rağmen değil, milletin oyunu alarak tepeden bakan değiliz’’diye konuştu.

Ağar, ülkede boynu bükük bahçe ve tarlaların, çaresiz çiftçilerin bulunduğunu savunarak, şöyle konuştu: “Bunlar geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bizim dönemimizde yeniden tarihe karışacaktır. Biz umudunu, hayatını bu topraklara bağlamış olan kimsesiz insanların çaresi olarak tekrar geleceğiz. Yetimlerin, dulların, fukaraların, yoksulların, çaresizlerin çaresi olacağız.“Siyasetin, ömür boyu yapışıp kalınacak makamlar olmadığını ifade eden Ağar, sözlerini şöyle tamamladı:“Ben bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması için millet adına göğüslenmesi gereken bütün tehlikeleri göğüsleyip, her türlü riski alıp, sadece ve sadece sizden bir dönem için yetki istiyorum. Bilesiniz ki o dönemin sonunda Türkiye, bugün olduğunun onlarca yıl ilerisinde, dünyanın onurlu devletleri arasında yer alacaktır. Biz, koltukları şahsi mal olarak oturulup yapışılan yerler değil, hizmetin sahibi olunan asil araçlar olarak görürüz.’’ Bayramiç ilçesinde DYP Çanakkale Gençlik Kolları tarafından düzenlenen şölene katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Mehmet Ağar, burada yaptığı konuşmada da vatandaşa tepki koyan bir hükümeti Türkiye’nin ilk kez gördüğünü söyledi.

/ BAYRAMİÇ

20.09.2006


 

Mumcu: Her zorbanın alternatifi vardır

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Hükümetin alternatifinin bulunmadığı yönündeki değerlendirmeleri eleştirerek, ‘’Bu biraz firavunca duygu. Bundan bir an önce kurtulun. Çünkü Allah her firavuna bir Yusuf göndermiştir. Millet her zorbanın her alternatifsizin alternatifini bulmuştur’’ dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Mumcu, Hükümetin 4 yıllık icraatlarını değerlendirirken, ekonomide tüketimden alınan vergilerin yüzde 54’ten yüzde 74’e çıktığını söyledi.

Mumcu, buna karşılık kurumlar vergisi oranının yüzde 30’dan yüzde 20’ye düşürüldüğünü ifade ederek, Türkiye’de vergi verecek durumda olanların vergiden muaf tutulduğunu, buna karşı devlet himayesine muhtaç olanların daha fazla vergi ödediğini kaydetti.

‘’Böyle bir adalet olur mu?’’ diye soran Mumcu, OECD ülkelerinde tüketimden alınan vergi oranının yüzde 35 olduğunu vurguladı. Erkan Mumcu, vatandaşa sürekli ‘’işler iyiye gidiyor’’ dendiğini belirterek, ‘’İşler iyiye gidiyor. Anlatanların işleri gerçekten iyiye gidiyor. Nankör davranmıyorlar. Millet adına konuşuyorlarsa o zaman yalan söylüyorlar’’ diye konuştu.

/ ANKARA

20.09.2006


 

Emniyet teşkilâtına AB eğitimi

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, ‘’AB’ye üyelik çalışmaları kapsamında Emniyet Teşkilatı olarak üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmekte ve daha etkin bir hizmet gerçekleştirme doğrultusunda kendimizi sürekli yenilemekteyiz’’ dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği Bilgi Bürosu ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen seminerde, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis ve Mardin emniyet müdürlüğü mensupları ‘’Avrupa Birliği’ne (AB) uyum sürecinde emniyet teşkilatı’’ konusunda bilgilendirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Arslan, seminerde, Türkiye’nin AB müktesebatına ilişkin ulusal programdaki sorumluluklarını etkin bir biçimde yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Arslan, AB’ye üyelik çalışmalarının bilinçli bir şekilde, hızla ve kararlılıkla yürütüldüğünü ve bu özverili çalışmaların entegrasyon sürecinde her geçen gün daha da olumlu sonuçlar doğurduğunu belirtti.

/ GAZİANTEP

20.09.2006


 

Türk Eğitim-Sen’den TBMM’ye mektup

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, TBMM Başkanlık Divanı ve milletvekillerine “Özel Öğretim Kurumları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı’’ ile ilgili görüşlerini içeren mektup gönderdi.

Özcan, mektubunda, kanundaki değişikliklerin toplumsal, bilimsel ve çağdaş ihtiyaçlar dikkate alınarak, gerçekçi ve millî hedefler doğrultusunda yapılması gerektiğini kaydetti. Özcan, mektubunda, şu görüşlere yer verdi: “Tasarıdaki çok önemli bir konu da ‘Yabancılar Tarafından Açılan Okullar ve Azınlık Okulları’ hususlarındaki düzenlemelerdir. Özellikle söz konusu bu okulların idare kadrosunda yapılan değişiklikler büyük endişe vericidir.’’

/ ANKARA

20.09.2006


 

Danıştay'da seçim günü

Tansel Çölaşan’ın Danıştay Başsavcılığına seçilmesiyle boşalan Danıştay Başkanvekiliği için bugün seçim yapılacak.

Danıştay Başkanvekili, Danıştay Genel Kurulunca üye tam sayısının salt çoğunluğu olan en az 48 üyenin oyuyla seçiliyor. Seçim için şu ana kadar Danıştay 6. Daire Üyesi Sinan Yörükoğlu başvuru yaptı.

Seçime katılmak isteyenler seçim gününden önce Danıştay Başkanlığına yazı ile başvurabilecekleri gibi, toplantıda oylamaya başlanmadan önce sözlü olarak da istekte bulunabiliyor veya teklif edilebiliyor.

/ ANKARA

20.09.2006


 

Millete ne cevap vereceksiniz?

Yeni Eğitimciler Derneği Başkanı Hasan Tanrıverdi, Millî Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’in kendisine sorulan bir soru üzerine; “YÖK kanununu nadasa bıraktık” diye cevep vermesine tepki gösterdi. Tanrıverdi yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Bu cevap bir acizliğin ifadesidir. 12 Eylül ürünü olan bu müessesenin demokrasi ile bağdaşmadığı noktasında herkes hem fikirdir. Ayrıca hükümetin acil eylem planında da mevcuttur. YÖK bu güne kadar ki uygulamalarında, demokrasiye ve TBMM’ine kafa tutmakta ve bu günkü iktidara meydan okumaktadır. Hal böyle iken ‘YÖK meselesini nadasa bıraktık’ demek, benim bu kanunu çıkarmaya gücüm yetmiyor demektir. ‘350 milletvekili ile çıkaramadığınız bu kanunu, ne zaman çıkaracaksınız’ diye millet size sormaz mı?”

Kemal BENEK / ANKARA

20.09.2006


 

ŞAYPA, gazi ve şehit ailelerini unutmadı

Bursa’da hizmet veren Şaypa Alışveriş Merkezleri, Bursa’da yaşayan şehit ailelerini sevindirdi.

On dokuz mağazası ve sekiz yüz elliyi aşkın çalışanıyla Bursa perakende sektörünün öncülerinden olan Şaypa Alışveriş Merkezleri, Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi tarafından belirlenen beş şehit ailesine bir yıllık alışveriş çeki ve yirmi aileye de Ramazan Erzak Paketi hediye etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı H. Hüsnü Çınar, Şaypa Alışveriş Merkezleri’ne bu duyarlılığından ötürü teşekkürlerini sunarken “Ülkemiz hür ve bağımsız yaşamanın bedelini tarih boyunca kan ve can ile ödemiştir. Bugün ülkemizde huzur ve refah içinde yaşayabiliyorsak bunu hiç şüphe yoktur ki vatanı için ceht etmiş, uğruna canını vermiş şehitlere ve düşman kurşununa yenik, yaralı kalmış gazilerimize borçluyuz” diye konuştu.

Şaypa Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı ise, Gaziler Günü gibi anlamlı bir zamanda gazi ve şehit ailelerinin yanında olmak istediklerini belirtti. “Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün bedelini kanları ile ödeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor gazilerimizi ve şehit ailelerini en içten sevgi ve saygı duygularımla selamlıyorum” diyen Şaylı, daha sonra beş şehit ailesine 12 ay boyunca ihtiyaçlarını karşılayacakları 75 YTL’lik hediye çeklerini takdim etti.

YENİ ASYA / BURSA

20.09.2006


 

Gecekondu camiye yıkım

Gaziosmanpaşa’da vatandaşların bir gecede yaptığı cami, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Sultançiftliği 50. Yıl Mahallesi B Caddesi üzerindeki boş alana yapılan caminin yıkımı, camiye girerek yıkımı engellemek isteyen vatandaşlara rağmen yapıldı.

Bir süre camiden çıkmayan grup polislerin biber gazı da kullandığı müdahaleyle dışarı çıkartılmasının ardından cami iş makineleri kullanılarak yıkıldı. Sözkonusu alanın sahipli olmasına karşın işgal edildiğini bildiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, “Herkes çok iyi bilmelidir ki ilçemiz sınırları içerisinde hangi ad altında olursa olsun hiçbir kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecektir” dedi.

/ İSTANBUL

20.09.2006


 

Taburdan eğitime hizmet

Batman’ın Sason ilçesinde faaliyet gösteren 7. Jandarma Tabur Komutanlığı, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı başlangıcında eğitime önemli bir katkıda bulundu.

Vakfı ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun onarım işleri için askerleri görevlendirdi. Eğitim Gönüllüleri Vakfının boya ve tamirat işlerini tamamlayan askerler geçtiğimiz hafta da Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun sınıf, öğretmenler odası ve pansiyonunun boya, bakım ve onarımına başladı. İki hafta sürecek olan bakım-onarım işleri tamamlandıktan sonra YİBO yeni bir çehreye kavuşacak. YİBO Müdürü A.Hadi Kahya, yardımlarından dolayı Tabur Komutanlığı yöneticilerine ve çalışan askerlere müteşekkir olduklarını belirtti.

Metin ÖZMEN / BATMAN

20.09.2006


 

Postacılar Ankara’da

Türkiye, İran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) “3. Posta Yetkilileri Toplantısı” Ankara’da başladı.

Doğa Royal Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, haberleşme alanında ülkeler arası işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Tural, “En iyi hizmeti vermek istiyorsak, uluslararası düzeyde stratejiler belirlememiz gerekiyor” dedi.

21 Eylül’e kadar devam edecek toplantıda, üye ülkeler arasında posta şebekesinin geliştirilmesi, posta ürünleri ve faaliyetlerine ilişkin veri tabanının oluşturulması gibi konular ele alınacak.

/ ANKARA

20.09.2006


 

Köyden dünyaya açılan pencere

İl merkezine 20 km uzaklıktaki Kırovacık köyünde bilgisayar kursu açıldı. Merkez Kırovacık köyü ilköğretim okulu müdürü Ali Karaca’nın girişimleriyle Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursuna köyün gençleri tarafından yoğun bir talep var.

Okul müdürü Ali Karaca ”gençler boş vakitlerini kahvehanelerde oyun oynayarak geçiriyor, onları kahve kültüründen ve başıboşluktan kurtarmak için böyle bir girişimde bulunduklarını" söyledi. Kursa katılan gençler ise köyde ikamet etmelerine rağmen dünyayla olan iletişime ihtiyaç duyduklarını ve bu tür aktivitelerin devam etmesi gerektiğini belirttiler. Şimdilik 8 bilgisayar ve 20 öğrenciyle devam eden kursta gençler çok eğleniyorlar.

Kübra KARAKÂHYA / ÇANKIRI

20.09.2006


 

Ballıca Mağarası hayranlık uyandırıyor

‘Dünyanın 8. Harikası’ olarak adlandırılan ve Tokat’ın Pazar İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ballıca Mağarası güzelliğiyle gezenleri kendine hayran bırakıyor.

Turizme açıldığı günden beri yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgi odağı haline gelen Ballıca Mağarasındaki sıcaklığın yaz-kış 18-19 derece olması insanları hayrete düşürüyor. 680 metre boyu, 94 metre yüksekliğinde ve 1080 metre rakımdaki Ballıca Mağarası, içindeki sarkıt, dikit, sütun, duvar ve örgü damlataşları, mağara gülleri ve iğneleri, damlataş havuzları ve soğan sarkıtlarıyla dünyanın oluşum yönünden en zengin ve en güzel mağaralarından biri kabul ediliyor.

/ TOKAT

20.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004