Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türkiye'ye büyük ceza

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na (TOSFED) 5 milyon dolar para cezası verdi. Fransa'nın başkenti Paris'te sona eren ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından FIA Başkanı Max Mosley, sporla siyasetin birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirterek, ''Bu kararla taraflara bu konudaki hassasiyetimizi gösterdik'' diye konuştu.

FIA Başkanı, sporun kesinlikle siyasetin dışında tutulması görüşünü savunduklarını belirterek, ''Sonuçta, 5 milyon dolar para cezası verilmesi görüşü benimsendi'' dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, FIA'nın verdiği kararla ilgili yaptığı açıklamada, ''Biz hiçbir zaman siyaseti spora alet etmedik. Kararın yorumlanmasını kamuoyuna bırakıyoruz'' dedi. Dünkü toplantı sonunda FIA'nın, ödül seremonisinde sporla siyasetin birbirine karıştırıldığı gerekçesiyle bu cezayı verdiğini belirten Yalçıntaş, ''Kararla ilgili daha fazla spekülasyon yapmak istemiyorum. Ama biz hiçbir zaman siyaseti spora alet etmedik'' diye konuştu.

Başkan Yalçıntaş, KKTC Cumhurbaşkanı'nın ödül vermesine ilişkin bir soru üzerine verdiği cevapta, ''Sayın Talat'ı tüm dünya tanıyor'' dedi. Murat Yalçıntaş, yapılan toplantıda, Türk tarafı olarak öncelikle sporu, siyasete kesinlikle karıştırmadıkları tezini savunduklarını söyledi. Bu arada, edinilen bilgiye göre, verilen 5 milyon dolarlık para cezasıyla ilgili olarak Türkiye'nin itiraz etme hakkının olmadığı bildirildi.

20.09.2006


 

Hakan Şükür'den vazgeçmem

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Hakan Şükür'ün takım kaptanı olduğunu belirterek, "Ona ihtiyacım var. Ondan vazgeçmem mümkün değil" dedi.

adyospor'da yayınlanan bir programın canlı yayınına katılan Gerets, burada gündemdeki konular ile ilgili açıklamalar yaptı. Beşiktaş maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Eric Gerets, "Çok iyi derbi oldu, taraftarlara iyi bir maç izlettik. Bir golden daha fazla fol atabilirdik. İkinci devre biraz gergindik, beraberliği korumaya çalıştık" dedi.

Bordeaux maçında oynatılmadığı için eleştirilen Hakan Şükür konusunda ise Gerets, "Hakan Şükür benim kaptanımdır. Ondan asla vazgeçemem. Bir çok maçta sakatlıklar olabilir. Hakan'ı dinlenmesi için fırsat verdim. İki gün ağır bir gribe yakalanmıştı. Benim için Bordeaux maçı nasıl önemliyse Beşiktaş maçı da önemli. O da Beşiktaş maçında kendinden beklenen performansı sergiledi" şeklinde konuştu.

Hakan Şükür'ün Beşiktaş maçında gol fırsatları yakaladığını ancak şanssız olduğunu vurgulayan Gerets, "Gol de atabilirdi. Dün Baki ve Koray'la mücadelelerinde iki futbolcuya da yüzde 90 üstünlük sağladı. Hakan'ın Beşiktaş maçındaki formundan memnunum" ifadelerini kullandı.

İnamato konusuna da değinen Gerets, "Her yeni gelen futbolcu gibi onun da uyum sorunu var. Ancak taktik disipline sahip. İstenilenleri sahaya yansıtıyor. İlerleyen günlerde daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.

"Yeni penaltıcınız Ümit Karan mı?" sorusunu ise Gerets, "Ümit Karan oynamadığı dönemde Iliç ve diğer futbolcular penaltı atışlarını kullanıyordu. Oynadığı dönemde zaten Ümit Karan takımın penaltıcısıydı. Bundan sonra da oynadığı maçlarda penaltıcımız o olacak" şeklinde cevaplandırdı.

20.09.2006


 

Yanal: Vestel'le 5 yıllık sözleşmem var

Super Lig'de altı haftada topladığı 14 puanla zirvede bulunan Vestel Manisaspor takımının başkanı Haluk Çubukçu ve teknik direktör Ersun Yanal, Yanal'ın Fenerbahçe Klübüne transfer olacağı yönünde basında çıkan haberleri değerlendirdi.

Çubukçu, ''Ligde emin adımlarla ilerlediklerini'' belirterek, şunları kaydetti:

''Bizim Ersun Hoca ile 5 yıllık mukavelemiz vardır. Zaman ne gösterir bilinmez ama giderse de B,C,D planlarımızı devreye koyarız. Türkiye liginde üç büyükler şampiyon olacak diyorlar, aradan bir Anadolu takımı kendi bileğinin hakkıyla zirveye oturunca, onu bölmek ve parçalamak için ne entrika varsa yapılıyor olması bizi üzüyor. Vestel Manisaspor zirve yolundadır, üstelik Ersun Yanal ile devam edeceğini bir kez daha deklare ediyorum.Ersun hoca ile ilgili tüm bu söylentileri çıkartanları esefle karşılıyorum. Şevkimize ve başarımıza gölge düşürmesinler. Biz yöneticisiyle, teknik kadrosuyla, taraftarıyla bu başarıya imza atmaya çalışıyoruz.''

Ersun Yanal ise, transfer haberlerini üzüntüyle karşıladığını belirterek, ''Ben görevimin başındayım, kim bunları yazıyorsa onlar temizlesin. Vestel Manisaspor ile 5 yıllık sözleşmem var. Ben görevimin başındayım. Benim bir tek hedefim var, o da takımımı ekibim ile birlikte zirvede tutmaktır'' diye konuştu.

20.09.2006


 

Aziz Yıldırım'dan Edu yalanlaması

Fenerbançe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün bir gazetede yayımlanan,"Başkan Aziz Yıldırım'ın, Brezilyalı oyuncu Edu'yu hedef alan sözler sarf ettiği" yönündeki haberi yalanladı.

Yıldırım"Söz konusu maçın FBTV'de izlemediğim gibi oyuncumuz Edu hakkında da bir yorumda bulunmadım. Brezilyalı oyuncumuz Edu'nun kısa bir süre sonra oyuncu karakteri ile ilgili yapısını gösterme imkanı bulacağına olan inancım tamdır. Basınımızın bir bölümünün özellikle olmamış şeyleri oldurmak konusunda gösterdiği çaba ve okuyucularını yanlış bilgilendirmesinin bir gün son bulacağı inancımı koruduğumu bir kez daha yinelemek istiyorum" dedi.

20.09.2006


 

TÜRKİYE KUPASINDA BUGÜN

15.30 Bucaspor-Sakaryaspor: Erbay Aldemir 15.30 İstanbul-Vestel Manisa: Özgür Yankaya 15.30 Keçiörengücü-Gaziantep: Hakkı Güler 15.30 Ordu-Kayseri Erciyes: Serkan Çınar 15.30 Elazığspor-Ankaragücü: Sinan Baş

15.30 Mardinspor-Kayseri: Gökhan Güneşer

15.30 Siirtspor-Çaykur Rizespor: Ziya Çetin

15.30 G.Birliği OFTAŞ -İnegöl: Eray Yurtseven

19.00 K.Yaka-Denizli: Feridun Aktuğ Çıkrıkçı

19.00 Antalyaspor-Eskişehir: Yıldıray Arslan

19.00 Sivasspor-Alanya: Cüneyt Bakıroğlu

19.00 Ankaraspor-Kasımpaşa: Zafer Demir

19.00 Bursa-A. Sebat: Koray Gençerler

20.09.2006


 

Sportsnet'ten spor fotoğraf yarışması

Türkiye'nin spor odaklı reklam ajansı Sportsnet, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılabileceği ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.

10 bin YTL toplam ödül dağıtılacak yarışmada, birincilik ödülü olarak 5 bin YTL verilecek.Yarışmaya katılmak isteyenlerin, 2 Ekim'e kadar fotograflarını 'Ahi Evren Caddesi, Ata Center No:1 Kat:1 (Maslak-İstanbul) adresine göndermeleri gerekiyor.

20.09.2006


 

Beckham'ı yedek korkusu sardı

Ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'ı, ilk kez yedek kulübesinde kalma korkusunun sardığı bildirildi.

İspanya basını, milli takıma alınmayan ve Real Madrid'de de teknik direktör Fabio Capello tarafından geçen hafta yedek kulübesine gönderilen Beckham'ın, ''kariyerinin en kötü dönemini geçiridiğini'' savunuyor.

20.09.2006


 

Trabzon, G.Saray'ı 10 yıldır yenemiyor

Süper Ligi'nde hafta sonu sahasında Galatasaray'ı konuk edecek Trabzonspor, son yıllarda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sarı-kırmızılı takımı yenme başarısı gösteremiyor.

En son 1995-96 sezonunda sahasında Galatasaray'ı 4-1 yenen bordo-mavililer, 10 sezondur rakibi karşısında 3 puana ulaşamadı.

20.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004