Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Filistinli sinemacılardan boykot çağrısı

Filmini Hayfa Film Festivali’ne göndermeyi reddeden Ken Loach “Filistinli sinemacılar ve sanatçıların İsrail devleti destekli kültürel kurumları boykot çağrısını destekliyor ve herkesi bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum” dedi.

İsrail devletinin desteklediği hiçbir kültür etkinliğine katılmayacağını açıklayan Loach, Filistinli sanatçıların yaptığı çağrıya kulak veren yönetmenlerden sadece biri. Ken Loach’ın bu kararlı tavrı bizim için çok şey ifade ediyor.

Filistinli sinemacı, akademisyen ve sanatçıların başlatmış olduğu “İsrail’e Akademik ve Kültürel Boykot” çağrısı, İsrail saldırılarını durdurup Filistin mültecilerinin haklarını BM kararları doğrultusunda uygulayıncaya kadar kültürel projelere destek vermemeye davet ediyor. Filistinli sanatçılar bu boykotun, bölge halklarına, kültürüne saygı duyan gerçek ve kalıcı barış tesis edilinceye kadar sürdürülmesini talep ediyor.

Nitekim bu çağrı dünyanın dört bir yanında yankı buldu, birbiri ardına boykotlar gerçekleştirildi. İrlanda parlamentosu yazılı açıklamada bulunarak insan haklarını ihlal gerekçesi ile AB Bakanlar Konseyi’nde İsrail’e karşı ticari müeyyide uygulanmasını gündeme getirdi. Glasgow’da Avrupa Kriket Şampiyonası’nda İsrail ile oynanacak kriket maçı iptal edildi. Güney Afrika İsrail’e ekonomik boykot uygulama yolunda. Yunanistan Film Merkezi İsrail’de yapılacak film festivaline katılmama kararı aldı. Edinburgh Festivali ile Locarno Film Festivali İsrail sponsorluğunu reddetti. İrlanda Film Enstitüsü İsrail ile sponsorluk ilişkilerini kestiğini açıkladı, vs... Gerekçeleri ise, İsrail finansının “Filistin ve Lübnanlı sivillerin katliamı ile lekelenmiş para” olması…

21.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir sürgünün hüzünlü öyküsü

  Altın Portakal “Eve Dönüş” ile açıldı

  Filistinli sinemacılardan boykot çağrısı

  Hollanda Mevlânâ yılına hazırlanıyor

  İstanbul kültür günleri başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004