Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hollanda Mevlânâ yılına hazırlanıyor

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO tarafından 2007 yılının “Mevlânâ ve Hoşgörü Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla Hollanda’da da gelecek yıl etkinlikler düzenlenecek. Ülkede faaliyet gösteren 10 ayrı sivil toplum örgütüyle kültür ve sanat vakfı, etkinliklerin düzenlenmesi için ortak çalışma kararı aldı.

Mevlânâ Yılı çerçevesinde ortak çalışmayı kararlaştıran kuruluş temsilcileri, Amsterdam’da düzenledikleri basın toplantısında planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısına katılan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Başkanı Veyis Güngör, Hollanda’da ilk kez bu kadar çok sayıda sanat ve kültür kuruluşunun Mevlânâ Yılı kapsamında bir araya geldiğini belirterek, bu yılın, Mevlânâ’nın evrensel düşüncelerinin, Türkiye’nin ve Türk kültürünün yurt dışında tanıtımı açısından önemli bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini vurgulayan Güngör, “düzenlenecek etkinliklerle bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları ve Hollandalıların, Mevlânâ, Türkiye ve Türk kültürü konusunda bilgilendirileceğini, ayrıca son dönemlerde uygulamaya koyduğu politikalarla hoşgörü ülkesi olma özelliğini yitirmeye başlayan Hollanda’nın bu eski özelliğini tekrar kazanmasına katkıda bulunacaklarını” anlattı.

Güngör, etkinliklerin 18 farklı program içereceğini belirtti ve Ocak ayından başlayarak gelecek yıl sonuna kadar sürecek dönemde, başta büyük kentler olmak üzere değişik yerleşim birimlerinde tartışmalı toplantılar, film ve sema gösterileri, konserler, sergiler, Mevlânâ dersleri, Erasmus ve Mevlânâ’nın karşılaştırılması, makale yarışması gibi faaliyetler gerçekleştirileceğini kaydetti.

Veyis Güngör, Mevlânâ Yılı çerçevesinde Konya’dan hareket ederek Avrupa’yı dolaşacak olan Mevlânâ’nın tanıtımını amaçlayan tren seferinin Hollanda’yı da kapsaması için Türk yetkililere başvuru yapıldığını belirtti.

2007 Mevlânâ ve Hoşgörü Yılı çerçevesinde Hollanda’da düzenlenecek etkinliklerde görev almayı kabul eden kuruluşlar şunlar:

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, Türkevi Derneği, Troya Edebiyat Vakfı, İFKSAN Kültür ve Sanat Vakfı, Hollanda Türk Yazarlar Kulübü, Kleurrijk Dans Vakfı, Mistik Kültür ve Sanat Vakfı, Hollanda Türk Tasavvuf Musikisi Vakfı, Oda Vakfı, Türk Danış ve Kardelen Kültür ve Sanat Vakfı.

Basın toplantısına, kuruluş temsilcilerinin yanı sıra etkinliklerin sponsorluğunu üstlenen Komfor Tours’un sahibi Osman Çelik katıldı.

21.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir sürgünün hüzünlü öyküsü

  Altın Portakal “Eve Dönüş” ile açıldı

  Filistinli sinemacılardan boykot çağrısı

  Hollanda Mevlânâ yılına hazırlanıyor

  İstanbul kültür günleri başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004