Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Söz şiirin

Elazığ’da Kazakistanlı şair Mağcan Cumabay anısına düzenlenen ‘’14. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’’ faaliyeti şairlerin yürüyüşüyle başladı. Belediye önünde mehteran takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, öğretmenevi önünde son buldu.



Ramazan'ı “minik duâlar”la karşılama

Erzurum Kültür ve Sanat Derneği (Erküsad), ‘Hoşgeldin Ramazan’ faaliyetleri kapsamında, Minik Dualar Grubu’nu Erzurum’a getiriyor. Projesini Ertuğrul Erkişi’nin yaptığı konser, 22 Eylül Cuma Günü saat 20.00’de Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek.



Gaziantep'te tarihî yapılar restore ediliyor

Gaziantep’te, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kültürel Mirası Geliştirme Programı çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlanan 1 milyon 100 bin Euro’luk hibeyle 3 tarihi bina restore ediliyor. Program kapsamında, ihaleleri gerçekleştirilen tarihi Naip Hamamı, Kır Kahvesi ve Antep Kalesi yanındaki taş binada restorasyon çalışmalarının başlaması nedeniyle tanıtım kokteyli düzenlendi.



Çanakkale'de ören yerleri ve müzelere ücretsiz gezi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı “Halk Günleri” kapsamında Çanakkale’de bulunan ören yerleri ile müzeler Ekim, Kasım ve Aralık aylarında da 1 gün boyunca vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek.



Yalsızuçanlar Bediüzzaman’ı anlatacak

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından düzenlenen kültürel faliyetler çerçevesinde Yazar Sadık Yalsızuçanlar, ‘İnsanı Kamil Olarak Bediüzzaman Said Nursi’yi anlatacak. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 2006 yılı kültürel faliyetlerin finalinde Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın konuşmacı olarak katılacağı “İnsanı Kamil Olarak Bediüzzaman Said Nursi” programı yapılıyor.



Son üç gazi kamera karşısında

İstiklâl Savaşı’nın son 3 gazisi bir belgesele konu oldu. Yönetmen Nesli Çölgeçen’in imza attığı belgeselin ardından 3 gaziden 1’i daha vefat etti. “Züğürt Ağa’’, “Selamsız Bandosu’’ gibi filmlere imza atan Çölgeçen, 20 yıldır kafasında şekillendirdiği projeyi hayata geçirdi. Yönetmen, projeyi yapmak için 2004 yılında harekete geçtiğinde 7 İstiklal Savaşı gazisi hayattaydı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004