Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB 301 ve TMK için yine uyardı

TCK 301. maddeye dayanılarak bir çok yazar ve gazeteci hakkında dâvâ açılması AB tarafından anlaşılmaz bulunuyor. Aynı maddeye benzer maddenin Fransa’da da olduğunu ifade eden İnsan Hakları AP İnsan Hakları Alt Komitesi Başkanı Helene Flautre, bunun sebebinin Fransız yargısının özgürlükler lehine çalışması olarak ifade etti.


ADLİYEDE KAVGA

Yerli ve yabancı basının günlerdir mercek altına alarak yakından izlediği 301 dâvâsında Elif Şafak beraat etti. Duruşma öncesi adliye önünde ve çevres

Türk-İş: AB standartlarında bir Türkiye istiyoruz

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, işçi hak ve özgürlükleri bakımından Avrupa Birliği (AB) standartlarında bir Türkiye istediklerini belirterek, ‘’Yap


  Erdoğan: Statükocu yönetim bitsin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merkezden yönetimi esas alan, katılıma kapalı, statükocu yönetim modelinin günümüz ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, bu yönetim modelinin tamamen tedavülden kalkması gerektiğini söyledi.


  Başörtüsü yasağı ‘samimiyet’le aşılır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, başörtüsü yasağının rant olarak görüldüğünü ifade ederek, “İki taraf da samimi değil. Samimiyetlerine inanılır olarak bakmıyoruz. Samimi olsalar başörtüsü yasağı kalmaz” dedi.


  Türkiye Ramazan’a hazırlanıyor

Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara yardım yapmak isteyen valilikler, belediyeler, Kızılay, çeşitli vakıflar, kuruluşlar ve hayırseverler hazırlıklarını sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca yoksul vatandaşlara gıda yardımları ve nakdi yardımlar sürecek.


  Ankara’da 30 ayrı noktada iftar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 30 ayrı noktada günde 18 bin kişiye iftar yemeği verecek.


  Patron medyası istemiyoruz

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Mehmet Dadak, yerel ve bölgesel medyanın önemli olduğunu belirterek, ‘’Patron medyası istemiyoruz, halkımızın gözü, kulağı olan medya istiyoruz’’ dedi.


  Kimlik bilgileri parayla satılacak

Ücret ödemekle yükümlü kamu kurum ve kuruluşları (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) ile diğer kişiler (bankalar, noterler ve sigorta şirketi gibi kuruluşlar), ‘’Kimlik Paylaşımı Sistemi’’nden alacakları her kayıt (nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı doğrulaması gibi) için 1 YKr ödeyecek.


  Belediyeler gelir artışı bekliyor

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediyelerin yıllardır beklentisi olan yerinden yönetim yetkilerinin artırıldığını belirterek, ‘’Bir eksiğimiz kaldı, o da belediye gelirlerini artıracak kanunun çıkarılması. Belediye başkanları olarak bunun beklentisi içerisindeyiz’’ dedi.


  Meclise fındık önergesi

CHP, fındık üreticilerinin sorunlarının araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Kızılay’ın evleri model oldu

Pakistan’da yaşanan deprem felâketinin ardından Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan kampanyayla geçici barınmayı sağlayan çelik evlerin kurulmasının Kızılay ve Kızılhaç’a da model olma niteliği taşıdığı belirtildi.


  Aslan’ın babası ifade verdi

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili 7’si tutuklu 9 kişinin yargılandığı dâvânın ikinci duruşması başladı.


  Gül, Amerikalı Musevilerle buluştu

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün New York temaslarının üçüncü gününde yaptığı temaslarla ilgili basına bilgi verdi.


  Cumhuriyet, seçkinlerin değil, halkın yönetimidir

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, iktidarları döneminde bir tek yabancı okul açılmadığını ifade ederek, ‘’1950 öncesi hangi yabancı okullar açıldı, kim mezun oldu, hangi partilerde siyaset yaptılar, iyi araştıralım’’ dedi.


  Promosyon fuarı açıldı

Türkiye’nin tek promosyon fuarı PROMOTÜRK 2006, iki yüz firmanın yeraldığı standlarıyla ziyarete açıldı. Fuarda iş dünyasının yıl içinde dağıtabileceği promosyon ürünleri binlerce çeşidiyle sergilenirken Yeni Asya Grubu da geniş bir standda ziyaretçilerini bekliyor.


  Niğde’de ‘yasağa hayır’ kampanyası

Alperen Ocakları Niğde Şubesi Başkanlığı “Başörtüsü Zulmüne Hayır” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.


  İHH’nın Ramazan hedefi 44 ülke

Balkanlardan Kafkaslara, Ortadoğu’dan Afrika’ya dünyanın birçok bölgesin yardım faaliyetlerine devam eden İHH İnsani yardım Vakfı, 2006 yılı Ramazan yardım çalışmalarına başladı.


  Gönüllere “köprü” kuruldu

4 yıldır Gebze’nin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya çalışan Köprü Kültür Merkezi dernekleşti. Bundan böyle faaliyetlerini “Köprü Kültür Sanat Eğitim ve İletişim Derneği” adıyla yürütecek olan derneğin açılışı, Gebze ve çevre illerden gelen oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşti.


  ‘Aşırı egzersiz psikolojik sorunlara da yol açıyor’

Denizli Devlet Hastahanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ramazan Canural, aşırı egzersizin sakatlanma ve aşırı yorgunluğa yol açtığı gibi psikolojik rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğini söyledi.


  Güzel örnek olun

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Psikiyatri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şahnur Şener, ‘’Şiddet ortamında büyüyen ve istismar edilen çocuklar şiddet uyguluyor’’ dedi.


  ‘Sahura kalkmadan oruç tutmayın’

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, sahura kalkmadan oruç tutulmaması gerektiğini söyledi. Kubat, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında beslenme alışkanlıkları nedeniyle bazı vatandaşların sağlık sorunları yaşamaması için dikkat etmeleri gereken bazı noktaların olduğunu dile getirdi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004