Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Avni Aker’de zor gece

Galatasaray ile Trabzonspor, bugün yapacakları maçla birlikte 99. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 98 karşılaşmanın 43’ünü Galatasaray, 32’sini ise Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 98 maçta Galatasaray 124, Trabzonspor ise 106 kez gol sevinci yaşadı.

TRABZON’UN 10 YILLIK HASRETİ

Turkcell Süper Futbol Ligi’nde sahasında Galatasaray’ı konuk edecek olan Trabzonspor, rakibi karşısında Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki galibiyet özlemine son vermek istiyor. En son 1995-96 sezonunda sahasında rakibini 4-1’lik sonuçla mağlup eden bordo-mavililer, hem 10 yıllık galibiyet özlemini gidermek hem de puan cetvelinde üst sıralara tırmanmak amacında. Bordo-mavili takımda sakatlıkları düzelen Ersen Martin ve Hasan’ın Galatasaray maçında forma giyecekleri açıklandı.

208 GAZETECİ TAKİP EDECEK

Trabzonspor ile Galatasaray’ın Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynayacağı karşılaşmayı 208 gazetecinin izleyeceği öğrenildi.

Karşılaşma için 168 yazar ve muhabirin akreditasyon yaptırdığı, bunlardan birinin ise Japon gazeteci olduğu öğrenilirken, 39 foto muhabiri ise saha içinde görev yapacak.

GÖKŞEN: İNGİLTERE’YE

MORALLİ GİTMEK İSTİYORUZ

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, deplasmanda yapacakları Trabzonspor maçına büyük önem verdiklerini söyledi. Fatih Gökşen, Trabzonspor mücadelesinin kesinlikle zor geçeceğini ve ligde hiçbir maçın kolay olmadığını bildiklerini ifade ederek, ‘’Trabzonspor’un ligde kendi sahasında 10 yıldır bize galibiyetinin bulunmaması nedeniyle motivasyonları daha da üst seviyede olacaktır’’ dedi.

Ligde iki takımın da puan kaybına tahammülü bulunmadığına değinen Gökşen, ‘’Tek hedefimiz galibiyet. Trabzonspor’u deplasmanda yenip, Liverpool maçı için İngiltere’ye moralli gitmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Fatih Gökşen, takımda sakatlıkları bulunan oyuncuların çokluğu için de ‘’Bizim kadromuzda her zaman eksik oyuncuların yerini dolduracak kalitede birileri bulunur. Sorun yaşamayız’’ diye konuştu.

23.09.2006


 

Beşiktaş, basına kapalı çalıştı

Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi’nde yarın BJK İnönü Stadı’nda Ankaragücü ile yapacağı maçın hazırlıklarını basına kapalı olarak gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, teknik direktör Jean Tigana yönetiminde yapılan antrenmanda siyah-beyazlı futbolcuların bir süre bireysel olarak çalıştıktan sonra, gruplara ayrılarak ayak tenisi oynadıkları bildirildi.

Antrenmana sakatlıkları süren Mustafa Doğan ve Gökhan Zan katılmazken, İbrahim Toraman ile Bobo’nun ise kondisyoner eşliğinde çalıştığı açıklandı.

Kulüp doktoru Ayhan Optur, Gökhan Zan ve Mustafa’nın Ankaragücü karşısında da forma giyemeyeceğini belirterek, ‘’İbrahim Toraman ve Bobo’nun durumu ise yarın (bugün) yapılacak idmanın ardından belli olacak’’ dedi.

23.09.2006


 

Fatih Tekke sakatlandı

Rusya’nın St. Petersburg şehrinin Zenit takımında oynayan Fatih Tekke’nin 4 gün boyunca forma giyemeyeceği öğrenildi.

Zenit takımının resmi İnternet sitesinde yer alan habere göre, Fatih Tekke sol kasığındaki ağrılardan dolayı Almanya’ya tedaviye gönderildi. Doktorlar, milli futbolcunun tedavi olmasını ve 4 gün boyunca spor yapmamasını tavsiye ettiler. Fatih’in, Pazar günü Vladivostok’un Luç-Energiya takımı ile yapılacak maçta forma giyemeyeceği bildirildi. Fatih Tekke, Zenit’teki ilk 5 maçında 4 gol atmış ve takımının 4. sıraya yükselmesinde büyük rol oynamıştı.

23.09.2006


 

QVT’den Cimboma dâvâ

Galatasaray Sportif’te yüzde 9,5 hissesi olan QVT Fonu’nun, geçtiğimiz ay yapılan genel kurul toplantısında Galatasaray Sportif A.Ş’nin güvenlik kurallarını ihlal ederek QVT yetkililerinin oy kullanmasına izin vermemesi sebebiyle Galatasaray Sportif A.Ş’ye dava açtığı bildirildi.

QVT’den yapılan yazılı açıklamada, QVT Fonu’nun toplantıda alınan tüm kararların iptal edilerek genel kurulun yeniden toplantıya çağırılmasını mahkemeden istedi.

23.09.2006


 

Etoo gol başına araba alacak

İspanya’nın Barcelona kulübünde oynayan Kamerunlu futbolcu Samuel Etoo, Ford şirketinin yeni bir kampanyasında yer aldı.

Ford’un ‘’Oynamaya başla’’ sloganı altında Etoo’nun imajını kullanarak yürüttüğü kampanyanın basına tanıtımında Ford yetkilileri, Etoo’nun gerek La Ligagerekse Şampiyonlar Ligi maçlarında 17 golden fazla atacağı her gol için 1 araba bağışta bulunacaklarını açıkladılar. Şu anda toplam 5 golü bulunan Etoo’nun yıl sonuna kadar 17 golden fazlaya ulaşması halinde arabaların Ford tarafından, Kamerun’da 8 bin çocuk için futbol okulu açan ve bir çocuk hastanesi yaptırma vaadi bulunan Etoo’nun kendi adına kurduğu Samuel Etoo Vakfı’na direkt olarak bağışlanacağı bildirildi.

23.09.2006


 

Vieira’ya üç maç ceza

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A), Roma’yla İnter arasından oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören İnterli Patrick Vieira’ya 3 maç ceza geldi.

Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan ve İnter’in 1-0 üstünlüğüyle sona eren Serie A karşılaşmasında kırmızı kart görerek oyun dışı kalan İnter’in Fransız yıldızı Patrick Vieira, İtalyan Futbol Ligi Disiplin Konseyi tarafından 3 maç müsabakalardan men cezasına çarptırıldı. Fransa Milli Takımı’nın da kaptanlığını yapan Vieira, hakemle tartışmaya girince ikinci sarı kartını görmüş ve kırmızı kartla cezalandırılmıştı. Patrick Vieira, geçtiğimiz hafta İnter’in Şampiyonlar Ligi’nde mağlup olduğu Sporting Lizbon karşısında da kırmızı kart görerek oyun dışı kalmıştı.

23.09.2006


 

Bursa’nın seyircisiz oynama cezası durduruldu

PFDK’nın, Bursaspor - Sakaryaspor maçında yaşanılan olaylar sebebiyle Bursaspor’a verdiği 1 maçlık seyircisiz oynama cezası, Bursaspor’un itirazı üzerine Tahkim Kurulu’nca durduruldu.

Bu karara göre, yarın oynanacak olan Bursaspor - Sivasspor maçı seyircili oynanacak.

23.09.2006


 

Kübra Öztürk satrançta Avrupa şampiyonu

Karadağ’ın Herzeg Novi şehrinde düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’nda Kübra Öztürk, 16 Yaş Altında Türkiye’ye ilk kez Avrupa Şampiyonluğu getirdi.

Türkiye’nin 23 oyuncu ile temsil edildiği turnuvada Kübra Öztürk Türkiye’ye şampiyonluk getirdi.

23.09.2006


 

Rize, Manisa maçı için iddialı geliyor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, futbolcularının Vestel Vanisaspor maçında sahaya bütün güçlerini yansıtacaklarına ve oradan iyi bir sonuçla döneceklerine inandığını söyledi.

Susiç, hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Vestel Manisaspor’un şu anda Türkiye’nin en iyi takımlarından birisi olduğunu belirterek, ‘’Ligde lider olmaları da bunu kanıtlıyor. Kupa maçı da dahil olmak üzere son 3 maçta 15 gol attılar. Bu demektir ki bu maç bizim için çok zor olacak’’ dedi.

23.09.2006


 

Kayseri, dopingli Kavianpour’u gönderecek

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Kayserispor’da bilerek doping ilacı kullanan bir futbolcunun barınamayacağını belirterek, hakkında doping iddiaları bulunan İranlı futbolcu Hamed Kavianpour’un takımla ilişkisinin kesileceğini söyledi.

Hurma, doping ilaçlarının kazara şifa bulmak amacı ile içilen bir ilaç olmadığını, doping ilacı kullanan bir futbolcunun da Kayserispor’da kalamayacağını söyledi.

Hurma, şöyle devam etti: ‘’Bize henüz İranlı futbolcu Kavianpour’un doping ilacı kullandığına dair resmi bir yazı ulaşmadı. Federasyondan resmi yazı gelir gelmez Kavuianpour’un kulüple ilişiğini keseceğiz” dedi. Kayserispor’da oynayan İranlı oyuncu Hamed Kavianpour’da, Gençlerbirliği maçından sonra yapılan kontrol sonucunda uyarıcı methylphenite isimli maddeye raslandığı tespit edildiği iddia edilmişti.

23.09.2006


 

Glasgow’da dünya derbisi

İskoçya Premier Ligi’nde ‘Old Firm’ olarak bilinen ve dünyanın en önemli derbi maçları arasından gösterilen maçta Celtic, Glasgow Rangers’ı ağırlayacak.

İskoçya’nın Glasgow Şehri’nin iki takımı olan Celtic ve Glasgow Rangers arasında 100 yıldan fazla bir süredir devam eden ve futbol tarihinin en önemli maçları arasından gösterilen ‘Old Firm’ diye adlandırılan derbi maç bugün yapılacak. Son lig şampiyonu olan ve şu anda da ligde lider durumda bulunan Celtic, sahasında oynamanın da verdiği avantajla ibreyi kendine çevirirken, İskoçya Lig Kupası’nda Dunfermline karşısında 2-0’lık galibiyete uzanan Glasgow Rangers’ın umudu ise, bu maçın ne de olsa bir derbi karşılaşması olması ve derbi maçlarının favorisinin olmaması.

23.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004