Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Bin Ladin öldü” iddiası

Fransa’da bir yerel gazetede, Fransız gizli servis raporuna dayanıldığı belirtilerek, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin’in geçen ay Pakistan’da tifodan öldüğü haberi yer aldı.

L’Est Republicain gazetesi, 21 Eylül tarihli bir gizli servis raporunun kopyası olduğunu kaydettiği bir belge yayımladı ve bu raporun aynı gün Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Dominique de Villepin ile içişleri ve savunma bakanlarına gösterildiğini duyurdu. Gazeteye göre, belgede, “Genelde güvenilir bir kaynağa göre Suudi Arabistan servisleri Usame Bin Ladin’in öldüğüne kani” denildi. Fransız gizli servisinin baş harfleriyle “gizli savunma” mührü bulunan belgede, Suudilerden toplanan istihbarata göre, El Kaide liderinin 23 Ağustosta Pakistan’dayken geçirdiği ağır tifodan öldüğü ifadesi yer aldı. Belgede, Suudi Arabistan’ın, Bin Ladin’in öldüğü istihbaratını ilk olarak 4 Eyülde aldığı ve resmi bir açıklama yapmadan önce daha fazla ayrıntı almak için beklediği kaydedildi.

Öte yandan, Reuters ajansı, görüşlerine başvurulan Chirac ve Villepin’in büroları tarafından açıklama yapılmadığını, Pakistan İçişleri Bakanlığının üst düzey bir yetkilisinin de “Usame Bin Ladin’in öldüğüne ilişkin bilgimiz yok” dediğini duyurdu. Suudi Arabistan doğumlu Bin Ladin’in, 2001 sonunda ABD öncülüğündeki güçler Taliban’ı devirinceye kadar Afganistan’da üslendiği kaydediliyor. Amerikan ve Pakistan yetkilileri, sürekli, Bin Ladin’in daha sonra da Afganistan ve Pakistan’ın dağlık sınır bölgesinde saklandığına inandıklarını söylemişti.

/ PARİS

24.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta direnişçi sayısı artıyor

  Bağdat Ramazan’a kanlı girdi

  “Bin Ladin öldü” iddiası

  Papa’nın güvenliği Türk polisine emanet

  Bush: Karzai ve Müşerref’in cesaretine hayranım

  Lübnan ordusu İsrail sınırında

  Rusya Müftüsü: Papa’nın sözleri kasıtlı

  301’i destekleyenler AB’yle bütünleşmeyi istemeyenler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004