Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Keşke ‘evet‘ diyebilsek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kamu İşveren Kurulu olarak sundukları 2 zam teklifinin Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirileceğini ifade ederek, ‘’Bakanlar Kurulumuz bu rakamları konuşurken farklı bir karar verebilir mi? Bu tamamen Bakanlar Kurulumuzun inisiyatifindedir’’ dedi.

Şahin, Başbakanlık Yeni Bina’da Uzlaştırma Kurulu kararının ele alındığı toplantının ardından Mutabakatsızlık Metni’ne imza atan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile açıklamalarda bulundu.

Şahin, şunları kaydetti: ‘’Kamu çalışanlarının aldıkları ücretler yeterli değildir, artırılmalıdır. Keşke biz Uzlaştırma Kurulunun önümüze koyduğu rakamları kabul edebilecek bir bütçeye sahip olabilsek. Ben şu anda aldıkları maaşları da yeterli görmüyorum. Daha fazla olmalıdır. Türkiye’nin imkânları attıkça bu imkânları kamu çalışanlarına yansıtmak durumundayız.’’

Bütçe imkânları nispetinde, enflasyonun üzerinde zam yapma politikasını gelecek yılda devam ettireceklerini vurgulayan Şahin, vermiş oldukları rakamın enflasyonun altında kalması halinde ortaya çıkacak farkı kamu çalışanlarına vereceklerini bildirdi.

Şahin, Kamu İşveren Kurulu olarak, Uzlaştırma Kurulu kararlarından biri dışındakileri kabul etmelerinin mümkün olmadığını daha önce dile getirdiklerini belirtti.

Kurul kararlarının memur maaşları için gelecek yıl ayrılan paraya 3 katrilyon liralık bir ilave getirdiğini söyleyen Şahin, kurulun sunduğu zam önerilerinin gerekçesinin geçmiş yıllardaki enflasyon kayıpları olduğuna işaret etti. Uzlaştırma Kurulu kararlarını, kendi dönemlerinde enflasyondan kaynaklanan bir kayıp olamadığı ve bütçe imkanları el vermediği için kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Şahin, önceki dönemlerde yaşanan kayıpları da bir çırpıda halletmenin mümkün olmadığını kaydetti.

/ ANKARA

24.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyük mükellefe özel vergi dairesi

  Keşke ‘evet‘ diyebilsek

  Ortadoğu pazarına açılan kapı: Diyarbakır

  İzmir’den Samsun’a direk uçak seferleri başladı

  Siyasî irade önünde duran gerçekleri görsün

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004