Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ortadoğu pazarına açılan kapı: Diyarbakır

Diyarbakır 20–24 Eylül tarihleri arasında 5. Uluslararası Ortadoğu Endüstri Fuarı ve 1. Gap Otomotiv Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nün de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların katkılarıyla gerçekleşen fuar, Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

Diyarbakır’dan katılan yerli firmaların yanı sıra İstanbul’dan Batman’a, Rize’den Adana’ya, Mersin’den Ankara’ya Türkiye’nin çeşitli yerlerinden katılan şirketler de fuarda boy gösteriyor. Toplam 105 firmanın katıldığı fuar 4 bin metrekaresi kapalı, 3 bin metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 7 bin metrekare üzerinde yer alıyor. Diyarbakır’ın başta Irak ve Suriye olmak üzere diğer Ortadoğu ülkeleri ile coğrafik anlamda yakınlığının olması sadece şehir için değil şehirde düzenlenen fuarların da cazibesini arttırıyor.

Irak’tan 680’i resmi davetli olmak üzere 1000’e yakın kişi fuarı ziyaret ederek çeşitli görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor.

Hedeflerinin Ortadoğu ülkelerinin hepsine hitap edebilmek olduğunu kaydeden Bo-Tan Uluslararası Fuarcılık ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi Genel Müdürü Necdet Oran, şu an gerçekleştirdikleri tek hedefin Irak’ın kuzey kesimi olduğunu söyledi. Fuarda iyi ticaret ilişkileri kurduklarını belirten Oran, uluslararası ibaresi kullanmalarına karşın henüz istenilen yerde olmadıklarını kaydetti. Devlet politikalarının belirsizliği, Diyarbakır’daki sanayinin istenilen noktaya ulaşamamasının en büyük engeller olduğnu ifade eden Oran, “Bunlar aşıldığı müddetçe inanıyoruz ki en azından 2–3 sene içinde biz burada tamamen Ortadoğu’ya hitap eden bir uluslar arası Ortadoğu Fuarı’nı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Hasan ATSIZ - Osman SOLMAZ / DİYARBAKIR

24.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyük mükellefe özel vergi dairesi

  Keşke ‘evet‘ diyebilsek

  Ortadoğu pazarına açılan kapı: Diyarbakır

  İzmir’den Samsun’a direk uçak seferleri başladı

  Siyasî irade önünde duran gerçekleri görsün

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004