Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başbakan Erdoğan: CHP’nin zihniyetinde “pazarlamacılık” var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’TCK’nın 301’nci maddesinin muhtevası ile ilgili somut tekliften bahsediyorum. Fakat, bu CHP’nin zihniyetinde pazarlamacılık var. Ben pazarlamacı aramıyorum. Bu konular, üzerinde pazarlık yapılacak kadar sulandırılmış konular değildir. Bu konular ciddi konulardır’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, Rize’nin Çaykent beldesinde Karali Çay Fabrikasının dinlenme alanında bir süre dinlendi, yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, buradan ayrılırken ‘’CHP’nin, TCK’nın 301. maddesi dokunulmazlıklarla birlikte gelirse değiştirmeye varız. şeklindeki önerisini’’ hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

‘’TCK’nın 301’nci maddesinin içeriği ile ilgili somut tekliften bahsediyorum. Fakat bu CHP’nin zihniyetinde pazarlamacılık var. Ben pazarlamacı aramıyorum. Bu konular üzerinde pazarlık yapılacak kadar sulandırılmış konular değildir. Bu konular ciddi konulardır. 301’in içeriği ile ilgili bir mutabakat, somut öneri varsa bunun illa CHP’den gelmesi de şart değil. Bu konuda çeşitli sivil toplum örgütlerinden de bunları alabiliriz. Gerekirse biz iktidar olarak da gündeme getiririz. Bunu söyledik. Yoksa ‘yok dokunulmazlıklar kalksın da şu olsun’ Dokunulmazlıkların kalkması konusunda biz Uzlaşma Komisyonunu oluşturalım dedik, gönderin ekiplerinizi beraber çalışsınlar gereği neyse bunu yapalım. Ama sadece siyasetçilere dokulmazlıkların kaldırılmasının ne getirip ne götüreceği konusunu biz daha önce açıkladık. Bu bir tuzaktır. Siyaset üzerinde bir oyundur. Biz bu oyuna asla müsaade etmeyiz. Eğer dokulmazlıklar kaldırılacak ise bu partimizin zaten programında var. Nedir bu? Bütün herkese yönelik dokunulmazlığın kaldırılmasıdır. Siyasetin yozlaştırılmasına fırsat verecek, siyaseti tamamıyla adete böyle sulandıracak birilerinin eline mahkum edecek bir imkana da biz fırsat veremeyiz. Buradaki teklif de ne yazık ki, sayın Baykal’ın alışagelmiş pazarlamacı mantığıdır. Bu mantığa bizim sıcak bakmamız mümkün değildir. İlla oradan bir öneri zaten aranmıyor. Sivil toplum örgütlerinden de bir öneri gelebilir. Ama soyut deniliyorsa o zaman somut önerileri onlardan da alalım. Ona göre atılması gereken adımları biz iktidar partisi olarak da atabiliriz.’’

/ RİZE

24.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kiliseden Ramazan kutlaması

  İKÖ’den Vatikan’a çağrı

  Ramazan, fetihler ayı

  Çiçek’e göre, eleştirenler 301’i bilmiyor

  KKTC’de yeni hükümet

  Selimiye’nin eşi, Sultanahmet’in kardeşi

  ‘Genişleme yorgunluğu’ uyarısı

  Ramazan hayra vesile olsun

  AP’nin gündemi Türkiye raporu

  Lübnan‘a elektrik ihracatı

  Yük trenine mayın tuzağı

  Aynı yolda 2 saatte 3 kaza: 4 ölü

  Başbakan Erdoğan: CHP’nin zihniyetinde “pazarlamacılık” var

  Gül: KKTC’ye tecrit kalksın

  Yeni Asya özgür ve bağımsız gazete

  Sokaktan üniversiteye

  Temsilciliğimizden nezaket ziyareti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004