Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Vestel, Avrupa'da da zirvede

Süper Ligi'nin geride kalan 7 haftasında 5 galibiyet 2 beraberlikle 17 puan toplayan ve namağlup olarak liderliğini sürdüren Vestel Manisaspor, Avrupa'nın devleriyle yarışıyor. Süper Lig'in namağlup lideri Vestel Manisaspor, hem yenilmezliği hem de yediği gol sayısı bakımından bir çok Avrupa devini geride bırakırken, istatistikleriyle, yeni sezonda üst sıraları zorluyor.

İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, İtalya Serie A, Portekiz, Belçika, Hollanda, Yunanistan, Bulgaristan Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda birinci futbol ligleri göz önüne alındığında, kendi liginde dört büyükleri geride bırakan Vestel Manisaspor, Avrupa'nın köklü kulüpleriyle birlikte yerel ligini namağlup sürdüren takımlar arasında yer alıyor. Manisaspor, Turkcell Süper Lig'de elde ettiği 5 galibiyet 2 beraberlikle oynadığı maç sayısı da göz önüne alınarak, baz alınan ülke liglerinde en iyi 7. takım olarak dikkat çekiyor.

Listenin ilk sırasında Romanya Ligi'nde ilk dokuz haftada 9 galibiyet alan Dinamo Bükreş yer alırken, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda elediği Çek Cumhuriyeti temsilcisi Mlada Boleslav 8 maçtaki 7 galibiyet 1 beraberlikle ikinci, yine Çek Cumhuriyeti'nde Slovan Liberec 6 galibiyet 2 beraberlikle üçüncü, Hırvatistan Ligi'nde 7'de 7 yapan Dinamo Zagreb dördüncü, Fransa'da 7. maçında 6 galibiyet 1 beraberlik alan Lyon beşinci, Bulgaristan Ligi'nde 6'da 1 yapan Levski Sofya altıncı olurken Vestel Manisapor'da 7. sırada yer aldı.

Toplam 16 namağlup takımdan oluşan listede en çok gol atan takımlar arasında ise Vestel Manisaspor, Lesvki Sofya, Lyon, Dinamo Bükreş ve AZ Alkamaar'ın ardından beşinci sırada yer alıyor. Levski Sofya, bu alanda da liderliğini sürdürürken, Bulgar temsilcisi 7 maçta toplam 23 gol atarken kalesinde ise hiç gol görmedi.

Vestel'de satılık oyuncu yok

Vestel Manisa Başkanı Haluk Çubukçu, hiçbir futbolcuyu satmayacaklarını, aynı futbolcu ve teknik kadroyla devam edeceklerini de tekrarladı. Profesyonel Şube Sorumlusu Semih Vardarer ise yaptığı açıklamada, büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, '' Lider olmak çok önemli değil. Bizim amacımız üst sıralarda yer almaktır'' dedi.

26.09.2006


 

G.Saray İngiltere'ye umutlu gitti

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile oynayacağı grup maçı için İngiltere'ye giderken, gece aniden rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Inamoto kadrodan çıkarıldı.

Galatasaraylı yöneticiler, Inamoto'nun sabaha karşı baş dönmesi, bağırsak enfeksiyonu ve kusma nedeniyle Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldığını ve tedavi altına alındığını bildirdiler.

Bu arada, Inamoto ile sakatlıkları bulunan Ergün, Necati, Okan ve Mehmet Güven de İstanbul'da kalırken, Trabzonspor maçında sakatlanarak maçı yarıda bırakan Song kadroya dahil edildi. Song'un antrenmana çıkmamasına rağmen kendisini iyi hissettiği ve İngiltere'de yapılacak idmanda deneneceği kaydedildi. Song'un büyük bir ihtimalle yarın Liverpool'a karşı forma giyeceği ifade edildi.

26.09.2006


 

Bayan hakemin işi zor

Merkez Hakem Kurulu, bayan futbol hakemlerinin işini zorlaştıracak. Kurul, bayan hakemlerden, sınavlarda erkeklerle aynı dereceleri yapmalarını isteyecek.

Yeni uygulamaya göre, bayan hakemlerden, 40 metreyi erkekler gibi 6.2 saniyede, yardımcıların ise 6 saniyede koşması istenecek. 150 metrelik mesafede ise bayan hakemlerin 30 saniyede koşması, 35 saniyede 50 metre yürümesi, yardımcıların ise 30 saniyede koşmaları istenecek.

26.09.2006


 

F.Bahçeli Deivid gol sözü verdi

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid De Souza, son maçlardaki performansı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Profesyonel hayatımda oynadığım tüm maçlarda arka arkaya 4 maç üst üste gol atmadığım maç olmamıştı" diyen Deivid De Souza, "Fenerbahçe'de ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Son maçlarda çizdiğim grafiğin farkındayım. Ama bunu aşabilecek güçteyim."dedi. Kızı Gilian Victor ile objektiflerimize poz veren Deivid " Bundan sonraki maçlar benim gollerimle dolacak" diye konuştu.

26.09.2006


 

İspanyol hakem yönetecek

Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımıyla yapacağı karşılaşmayı yönetecek hakemler belli oldu.

Karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu'ndan Luis Medina Cantalejo yönetecek.

26.09.2006


 

Koray Avcı taburcu oldu

Beşiktaş'ta Ankaragücü maçında sağ omzu çıkan ve ameliyat edilen Koray Avcı, taburcu edildi.

Agali ile girdiği mücadele sonrası sakatlanan ve hemen Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde operasyon geçiren Koray'ın, 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

26.09.2006


 

Beşiktaş gözünü Sofya'ya dikti

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, Ankaragücü karşısında elde ettikleri galibiyetin kendilerini sevindirdiğini belirterek, ''Takımımız geçen sezona oranla daha iyi mücadele ediyor ve savaşıyor'' dedi

Vardar, Ankaragücü karşısında ilk yarıda çok iyi oynadıklarını, ancak ikinci yarıda bu iyi oyunlarını sürdüremediklerini ifade ederek, ''Oyuncularımız ilk yarıdaki 2-0'lık skoru korumaya çalıştı. Her şeye rağmen gün geçtikçe daha iyi futbol oynuyoruz.

Takımda koşmayan oyuncu yok. Geçen seneye oranla daha mücadeleci bir takım olduk. Önümüzdeki dönemde çok daha iyi olacağımıza inanıyorum'' diye konuştu. Vardar, CSKA Sofya ile oynayacakları UEFA Kupası 1. tur rövanş maçına konsantre olacaklarını ifade etti. Rakiplerinin güçlü bir ekip olduğunu ve son lig maçını 6-0 kazandığını hatırlatan Vardar, ''Özellikle ilk yarım saatte çok dikkatli olmalıyız. Oradan zaferle döneceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.

26.09.2006


 

Grekocular kötü başladı

Çin'in Guangzhou şehrinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'na iyi bir başlangıç yapan güreşçilerimiz devamını getiremedi.

İlk gün mindere çıkan isimlerden Bayram Özdemir, ilk turda yenilerek elenirken, 60 kiloda Bünyamin Emik ve 66 kiloda Şeref Eroğlu yarı finallerde yenilerek altın madalya şanslarını kaybettiler.

60 kiloda Bünyamin Emik yarı finalde Gürcü rakibi karşısında beklenen oyununu sergileyemedi ve minderden yenik ayrılarak altın şansını kaybetti. Bünyamin, bronz madalya şansını ise sürdürüyor. Bu sıklette final maçını Gürcü ve Amerikalı güreşçiler yapacak. 66 kiloda madalya umudumuz Şeref Eroğlu da tüm maçlarını kazanarak yarı finale yükselirken yarı finalde Kırgız rakibi karşısında son saniyelerde verdiği puanlarla minderden yenik ayrılarak altın şansını kaybetti. Eroğlu da bronz mücadelesi yapacak. 66 kilonun altın madalya müsabakası Kırgız ve Çinli güreşçiler arasında yapılacak.

26.09.2006


 

Trabzon bugün İspanya yolcusu

UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında CA Osasuna takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, bugün İspanya'ya gidecek.

Özel bir uçakla 5,5 saate yakın bir yolculuktan sonra İspanya'nın Bilbao kentine ulaşacak olan bordo-mavili kafile, daha sonra Pamplona kentine geçecek.

26.09.2006


 

İstanbul'a yeni basketbol okulu

Dream Team' basketbol okulu kış dönemi çalışmalarına başladı. Okulu antrenörler Kartal Önel ile İrfan Akyar kurdu.

Validebağ Sağlık Meslek Lisesi salonunda yürütülen eğitim faaliyetlerinin, 6-16 yaş arasındaki katılımcılarla, yaş ve düzeye göre oluşturulan 8 ayrı grupta sürdürüldüğü kaydedildi.

26.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004