Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pervez Müşerref, İsrail’i tanımaktan korkuyor

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, İsrail’i en sonunda tanımak zorunda kalacaklarını, ancak bunu şu anda yapmanın, kendileri için siyasî intihar anlamına geleceğini söyledi.

Müşerref, Weill Cornell Tıp Okulu’nu ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, İsrail’i tanımalarının, İslâm dünyası ile Batı ülkeleri arasında köprü vazifesini görme ümitlerini sona erdireceğini belirtti. Müşerref, kendilerini İslam dünyasından tecrit edecek herhangi bir girişimde bulunamayacaklarını ve İsrail’i ancak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından sonra tanıyabileceklerini kaydetti.

Konuşmasında terörle mücadele konusuna da değinen Müşerref, Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgalinin 1989 yılında son bulmasıyla Batı ülkelerinin Pakistan’ı terk ettiklerini belirtti ve ‘’Bizi herkes terk etti. Afganistan’dan kaçan 20-30 bin mücahid ve sınıra dayanan 4 milyon göçmenle başa çıkmak zorunda kaldık. Mücahidler daha sonra El Kaide ile bütünleşti” dedi. ABD’deki 11 Eylül terör saldırılarından sonra terörle mücadele konusunda müttefik haline geldiklerini anlatan Müşerref, bu konudaki eleştirelere anlam veremediğini, terörle mücadelede kendilerinden fazla çaba harcayan olmadığını kaydetti.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, anılarına yer verdiği ‘’Ateş Hattında’’ adlı kitabıyla geniş yankı uyandırmıştı. ABD’nin, 11 Eylülden sonra kendilerini, ‘’Ya bizimle olursun, ya da ülkeni taş devrine döndürürüz’’ diyerek tehdit ettiğini ifade eden Müşerref, İngiliz istihbaratını da yeteri kadar işbirliği yapmamakla suçlamış, ABD’nin Irak işgalini eleştirmişti.

/ NEW YORK

28.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hahamlardan internete ahlâkî savaş

  Talabani: Türk işgalini ABD önlüyor

  İşgal altında Ramazan

  Rusya’da oruç ve teravih coşkusu

  Avusturya’da partiler iftar yarışında

  Rice: Gelin Suriye’ye karşı birlik olalım

  İran ve AB anlaşmanın kıyısında

  Olmert’ten sonra ortağı da Esad’a yüklendi

  Pervez Müşerref, İsrail’i tanımaktan korkuyor

  Kuzey Kore’den nükleer silâh iması

  Putin için referandum yok

  Türkiye-AB zorlu bir süreçte

  Komşudan şartlı destek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004