Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe'nin avantajı var

UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında bugün deplasmanda Danimarka'nın Randers takımıyla karşılaşacak. İstanbul'daki ilk maçta rakibini 2-1 yenen sarı-lacivertlilere her türlü galibiyet ve beraberlik tur getirecek. Fenerbahçe, bu maçla birlikte kupada 48. maçına çıkacak.

Sarı-lacivertliler 17. kez mücadele ettikleri UEFA kupası'nda bugüne dek yaptığı 47 maçın 16'sını kazanırken, 24 yenilgi 7 de beraberlik aldı. Sarı-lacivertlilerin attığı 59 gole, rakipleri 82 golle karşılık verdi.

DEPLASMANDA 24. MAÇ

Sarı-lacivertliler, rakip sahalarda yaptıkları 23 maçta 3 galibiyet, 15 yenilgi ve 5 beraberlik aldı. Fenerbahçe'nin deplasmanda attığı 23 gole, rakipleri 58 golle karşılık verdi. Sarı-lacivertliler, deplasmanda yaptığı son UEFA Kupası maçında, 2004-2005 sezonunda İspanya'nın Real Zaragoza takımına 2-1 yenilmişti.

GEÇEN YIL ELENMİŞTİ

Fenerbahçe, UEFA Kupası'na son katılımında 2004-2005 sezonunda İspanya'nın Real Zaragoza takımına elendi. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki grup maçları sonunda 3. sırada yer alarak, yoluna UEFA'da devam eden Fenerbahçe, 3. turun ilk maçında İstanbul'da 1-0 yenildiği rakibine deplasmanda da 2-1 mağlup olunca elenmekten kurtulamamıştı.

28.09.2006


 

ZAFER GECEMİZ OLSUN

UEFA Kupası'nda gruplara kalacak takımları belirleyecek 1. tur rövanş maçları Avrupa'nın çeşitli kentlerinde bugün oynanacak.

Bu kupadaki temsilcilerimiz rövanş maçları öncesinde oynadıkları ilk maçlarda Fenerbahçe, Danimarka ekibi Randers'i 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1, Beşiktaş, Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya'yı zorlanmasına bir de penaltı kaçırmasına rağmen 2-0 yenmişti. Trabzonspor ise seyircisiz oynadığı maçta İspanya temsilcisi Osasuna karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2 berabere kalmıştı. Bu 3 temsilcimiz de rövanş maçlarını deplasmanda oynayacak. UEFA Kupası'ndaki diğer temsilcimiz Kayserispor ise deplasmanda oynadığı ilk maçta Hollanda temsilcisi Az Alkmaar'a adeta kök söktürdüğü maçta sahadan 3-2 mağlup ayrılmış ve rövanş için ümitlenmişti. Kayseri'de oynanacak rövanş maçında turu düşünen Kayserispor'a 1-0'lık skor yetiyor.

28.09.2006


 

Beşiktaş Sofya'da rahat çıkacak

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında bugün deplasmanda CSKA Sofya ile yapacağı maç için Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gitti.

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Koray Avcı, Ali Güneş ve Matias Emilio Delgado Bulgaristan kafilesinde yer almadı. Sakatlıkları tam olarak geçmeyen İbrahim Toraman ve Gökhan Zan ise kafileye dahil edilirken, bu oyuncuların bugünkü maçta forma giyip giyemeyeceklerinin maç günü belli olacağı açıklandı. Ankaragücü maçında burnu kırılan Baki Mercimek, maçta maske ile oynayabilecek, sakatlığı geçen Mustafa Doğan ise uzun bir aradan sonra 20 kişilik kafileye alındı.

Beşiktaş'ın CSKA Sofya karşısına Runje, İbrahim Toraman (Ali Tandoğan), Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Ricardinho, Mehmet, Gökhan Güleç (Bobo), Nobre muhtemel 11'iyle çıkması bekleniyor.

Balgarska Armia Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak maçı Hollandalı hakem Dick van Egmond yönetecek. İstanbul'da yapılan maçı 2-0 kazanan Beşiktaş, turu geçmesi durumunda UEFA Kupası'nda 5'li gruplara kalacak. Grup maçlarının kuraları 3 Ekim Salı günü İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 9 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa'da yaptığı 111 maçta, 34 galibiyet, 52 yenilgi, 25 de beraberlik aldı.

28.09.2006


 

Trabzonspor'un işi çok zor

UEFA Kupası 1. turunda bugün deplasmanda İspanya'nın CA Osasuna takımıyla 2-2'nin rövanşında mücadele edecek Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 76. randevusuna çıkacak.

Bordo-mavililerin tur atlayabilmesi için her türlü galibiyetle birlikte 3-3 ya da onun üzerindeki beraberliklerle sahadan ayrılması gerekiyor. Bordo-mavililer, 39 yıllık tarihinde, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı 75 maçta, 29 galibiyet, 29 yenilgi ve 17 beraberlik elde etti. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 101 gol atarken, kalesinde 115 gol gördü. Trabzonspor, bugüne dek UEFA Kupası'nda yaptığı 39 maçta, 15 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 10 beraberlik aldı.

28.09.2006


 

TV'LER 4 MAÇI DA VERİYOR

21:45 Osasuna-Trabzon (Show TV) 19:30 CSKA Sofya-Beşiktaş (Kanal D) 21:30 Randers-F. Bahçe (Kanal D) 20:00 Kayseri-Alkmaar (CNN Türk)

28.09.2006


 

Kayseri'ye 1-0'lık galibiyet yetiyor

Tarihinde ilk kez İntertoto ve UEFA Kupası'na katılan Kayserispor, oynadığı 7 maçtan sadece birini kaybetti.

Oynadığı ilk 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Kayserispor, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında, Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a deplasmanda 3-2 yenildi. Kayserispor, bugün saat 20.00'de Atatürk Stadı'nda konuk edeceği AZ Alkmaar karşısına, Bülent Bölükbaşı ve Ragıp'ın deplasmanda attığı 2 golün avantajıyla çıkacak. Çek Cumhuriyeti 'nden Pavel Kralovec yöneteceği maçın yardımcı hakemliğini Martin Wilczek ve Miroslav Zlamal yapacak. Maçın 4. hakemi ise Jan Jilek. Kayserispor'un, AZ Alkmaar karşısına, Ivankov, Mehmet Topuz, Bülent Bölükbaşı, Ragıp, Gökhan Ünal, Muhammet Hanifi, Jahnsol, Mendez, Tayfun Cora, Kamber, Fatih muhtemel onbiriyle çıkması bekleniyor.

28.09.2006


 

Grekoda Dünya Şampiyonu olduk

Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye tarihinde ilk kez grekoromen stilde takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaşmayı garantiledi.

Şampiyonanın ilk 2 gününde 84 kiloda gümüş madalya kazanan Nazmi Avluca ile 9, bronz madalya alan Hamza Yerlikaya ve Bünyamin Emik ile 8'er ve dünya beşincisi olan Şeref Eroğlu ile 6 puan alarak 31 puan toplayan Türk Milli Takımı, dün de 120 kiloda İsmail Güzel'in üçüncülük maçını kazanmasıyla 8 puan daha aldı ve toplamda 39 puanla takım halinde dünya şampiyonu olmayı garantiledi.

Şampiyonada dün sabah seansında Gürcü ve ABD'li rakiplerini yendikten sonra Kübalı sporcuya mağlup olan 120 kiloda İsmail Güzel, akşam seansında repesaj mücadelesinde Çinli Liu Hao'yu ilk periyotta 40 öndeyken 1 dakika 22 saniyede tuşla yenmeyi başardı ve Macar Mihaly DeakBardos ile bronz madalya mücadelesi yapma hakkını elde etti. Güzel, rakibine sahayı dar ederek karşılaşmayı 20 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

28.09.2006


 

Beşiktaş-TOFAŞ, F.Bahçe-Mersin

Basketbolda Tadım Türkiye Kupası Grup Elemeleri, (A) ve (B) gruplarında bugün başlayacak. Konya'daki (A) Grubu müsabakalarıyla, Manisa'daki (B) Grubu maçları 28-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Kupada (C) Grubu karşılaşmaları Samsun'da, (D) Grubu maçları da Sakarya'da 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında oynanacak. Tek devreli lig usulüyle oynanacak eleme grupları müsabakaları sonunda gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar, ''Final 8'' müsabakaları oynayacak.

MAÇ PROGRAMI

28 Eylül Perşembe: 16.45 Beşiktaş Cola Turka-TOFAŞ, 19.30 Fenerbahçe Ülker-Mersin Büyükşehir Belediyesi. 29 Eylül Cuma:19.15 Mersin B. Bel-Beşiktaş Cola Turka, 21.15 TOFAŞ-Fenerbahçe Ülker. 30 Eylül Cumartesi:17.00 Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turka, 19.00 TOFAŞ-Mersin Büyükşehir Belediyesi.

28.09.2006


 

Atlet Halil Akkaş 2 yıl F.Bahçe'de

Fenerbahçe Atletizm Şubesi, ENKA'da forma giyen başarılı atlet Halil Akkaş'ı 2 yıllığına renklerine bağladı.

Kulübün 100. yılında Fenerbahçe formasıyla yarışacak Akkaş, sarılacivertli takımda yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kariyerinde Dünya birinciliği de bulunan Akkaş, Üniversiad Oyunları'nda 3 bin metre engellide birinci, 23 Yaşaltı yarışlarında Avrupa ikinciliği, Dünya Atletizm Salon Şampiyonası'nda dünya dördüncülüğü ve son olarak Avrupa Açık Saha yarışlarında Avrupa dördüncülüğü elde etmişti.

28.09.2006


 

Bursa taraftarı umutlu bakmıyor

Bursaspor Kulübünün resmi internet sitesinde, ''Fenerbahçe maçı sizce nasıl sonuçlanır?'' sorusunun yöneltildiği bir anket düzenlendi.

Anketine katılan 2 bin 432 kişiden sadece yüzde 22'si ''Kazanırız'' yönünde oy kullandı. Katılımcıların yüzde 67'lik kısmı Fenerbahçe maçını kaybedileceği yönünde görüş bildirdi.

28.09.2006


 

Vestel'in yabancıları Türkçe öğreniyor

Vestel Manisaspor'un yabancı futbolcuları Lukas Zelenka, Flip Holosko, Stephane Borbiconi ve Margues Rafael, eşleriyle birlikte Türkçe dersi almaya başladı.

Türkçe öğretmeni Tolga Erbirlik tarafından verilen dersler, Tarık Almış Spor Tesisleri'nde gerçekleştiriliyor.

28.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004