Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ecdad hizmeti ibadet bildi

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Pala,”İnsanlara hizmeti bir ibadet kabul etmiş olan ecdadımız, bütün canlılara şefkat ve merhametle muâmele etmişlerdir” dedi.

Önceki gün Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda düzenlenen “Sevgi Medeniyeti” konulu panele, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Görmez ile birlikte İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ve Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Pala konuşmacı olarak katıldı.

Oturum başkanlığını İstanbul Müftüsü Çağrıcı’nın yaptığı panelde konuşan İskender Pala, Mevlânâ’dan, Yunus Emre’den sevgi ile ilgili beyitler okuyarak yorumladı. Prof. Pala konuşmasında şunları söyledi: ”İnsanlara hizmeti bir ibadet kabul etmiş olan ecdadımız, bütün canlılara şefkat ve merhametle muâmele etmişlerdir. Onun için hem insanlara ve hem de hayvanlara, kuşlara hizmet gayesiyle sayılamayacak kadar vakıflar kurmuş, vakıf müesseseleri tesis etmişlerdir. Medrese, cami, tekke, kervansaraydan tutun da sokakta başı boş, sahipsiz hayvanların bakımına, göçmen kuşlardan hasta olan, yaralanan ve dolayısıyla vakti gelince göç edemeyenlerin tedavi ve bakımlarına, evlilik çağına gelen ve fakat fakirlik veya kimsesizlikten dolayı evlenemeyen gençlerin evlendirilmelerine, kimsesiz ve muhtaç çocukların ve yaşlıların barınmaları ve bakımlarına kadar çeşit çeşit vakıflar kurmuşlar ve bu vakıfların hizmetlerini devam ettirebilmeleri için her türlü imkânı sağlamışlardır.”

Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Görmez, ise konuşmasında İslâm dininin sevgi, hoşgörü ve hukuk medeniyeti olduğunu kaydetti.

Panelden sonra Türk Tasavvuf Müziği’nin güçlü sesi Ahmet Özhan sahne aldı. Sema gösterilerinin de yer aldığı program gece geç saatlere kadar sürdü. Konser sonunda Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık tarafından Ahmet Özhan’a Ramazan Çadırı İrfan Sofrası hatırası olarak çini işlemeli porselen hediye edildi.

YENİ ASYA / İSTANBUL

01.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi din gerçeğini kabulle başlar

  BAHRİYELİYE İLK DERS

  Şekerci: ‘Başörtümüzden sorumluyuz’

  Asıl tehdit rektörler

  Talat’tan AP raporuna eleştiri

  Dışarıda Papa, içeride bazı rektörler

  Merkel 5 Ekim’de Türkiye’ye geliyor

  Dışişlerinden “Gümrük Birliği” açıklaması

  Hak ihlâlleri ayyuka çıktı

  Rehn, “301’i değiştirin” demeye geliyor

  İlâçta 7 günlük tedavi dozu uygulamasına erteleme

  “Dur’’ ihtarına uymayınca canından oldu

  Lübnanlı yetimlere yardımlar yola çıktı

  Ecdad hizmeti ibadet bildi

  6 bin öğrenciye kırtasiye seti

  Sevgi Evleri yıl sonuna hazır

  Emzirme Haftası başladı

  Engelliler meslek öğreniyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004