Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Doğum gününde semayla anıldı

Konya’da Hz. Mevlânâ’nın doğumunun 799. yıldönümü sebebiyle Mevlânâ Müzesi’nde sema gösterisi düzenlendi. Gösteriye ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken, yabancı turistler semazenleri hayranlıkla izledi. Her yıl Mevlânâ'nın doğum yıl dönümü çeşitli faaliyetlerle kutlanırken bu yıl da değişik bir uygulama yapıldı. Hz. Mevlânâ’nın anısına her yıl, ilin çeşitli konferans salonlarında, otellerinde ve Mevlânâ Kültür Merkezi’nde sema gösterisi düzenlenirken, Mevlânâ’nın doğumunun 799. yıldönümünde düzenlenen sema gösterisi, bu kez Mevlânâ Müzesi’nin içinde yapıldı.

Türkiye’nin ve Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen yerli ve yabancı turistler bu sürpriz uygulamayla hem şaşkınlıklarını hem de hayranlıklarını gizleyemedi. Müze çalışanları semazenlerin döneceği alanı boşaltıp hazırlarken müze’de dolaşan ziyaretçiler yavaş yavaş yerlerini almaya başladı.

Gösterinin başlamasına kısa bir süre kala töreni, Mevlânâ’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsetar Yarar katıldı.

Bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra yerlerini alan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ziyaretçilere ve katılımcılara unutulmaz bir ilâhî dinletisi yaşattı. Kimi ziyeretçiler, ilahilere eşlik ederken, yabancı turisler ellerini kalplerinin üzerine koyarak, Hz. Mevlânâ’ya olan saygılarını ifade etmeye çalıştı.

Yapılan ilâhî konserinin adından semazenler, sema gösteri düzenlendi. Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle izlenen tören daha sonra yapılan duâlarla sona erdi.

02.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Miras listesinde kalmak ya da kalmamak...

  Mevlânâ Doğum gününde semayla anıldı

  Kadir Gecesi hatim kampanyasına büyük ilgi

  Minik duâlar grubu Adana’da konser verdi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004