Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Carî açığı çözmek elimizde

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, cari açığın alınacak tedbir ve verilecek teşviklerle çözülebileceğini söyledi. ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca yaptığı değerlerdirmede, cari açık konusunda konuşan bazı kesimlerin samîmi olmadığını belirterek, menfaat odaklarının ve lobilerinin kendi çıkarlarını öne çıkaracak manipülüsyonları ısrarla öne sürdüklerini vurguladı.

Bu manipülasyonların büyük medya gruplarıyla yapıldığı için piyasanın karıştığını kaydeden Koca, cari açığı çözmek için ise şu önerilerde bulundu: “Büyümeden vazgeçmeyelim, ama ithalata dayalı büyümeyi azaltacak tedbirleri alalım. Ucuz döviz ithalatı teşvik ediyor, ihracatın kârlılığını düşürüyor, para politikalarını buna göre ayarlayalım. Yüksek faiz borç yükünü ve aslında ülke yükünü artırıyor. Enflasyonun ve dövize yönelmenin yegâne tedbiri olma argümanı olmaktan çıkaralım. İmalat sanayi için yapılan ithalat, ihracatı destekliyor ama, ülkenin üretim kabiliyetini ortadan kaldırıyor. Bu uzun vadeli bir tehlikedir dikkatli olalım. Doğrudan yabancı yatırımları, turizmi teşvik edelim. Reel sektörün küresel rekabet şansını yükseltecek teşvikler ve tedbirleri devreye alalım. İhracatımız 75 milyar dolar, kapasite kullanım oranımız yüzde 80’lerde, bu son nokta sayılır. Yeni pazarlar bulalım ve kapasitemizi artırıcı çalışmalara yönelelim.

Artık AR-GE çalışmalarına önem verelim ve katma değeri yüksek üretimlerin kapısını aralayalım. Üretim kararlarımızı ülke envanterine ve iyi okunmuş gelecek projeksiyonlarına göre yapalım. Bunun için makro planlar ve millî stratejiler üretelim. Enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak için, alternatif enerjiler üzerine yoğunlaşalım.”

YENİ ASYA / İSTANBUL

03.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Carî açığı çözmek elimizde

  Almanya’dan ekonomiye övgü

  İran’dan doğalgaz akışı başladı

  Kömürün kendi değil, fiyatı yakıyor

  Üretimde düşüş var

  Ramazanda balık bereketi

  Tüketicilerden TK’ya cepte hırsızlık dâvâsı

  TMO, 100 bin ton fındık alacak

  Sahte emlakçılara geçit yok

  Türkiye Finans’tan finans portalı

  EPDK cezaları tahsil ediyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004