Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker siyaset yapamaz

Sağlık-İş Sendikası Başkanı Mustafa Başoğlu da, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Yener Karahanoğlu’nun, ezanın Arapça okunmasının “karşı devrim” sayılacağını ileri sürdüğüne dikkat çekerek, “Bu doğrudan bir siyasî değerlendirmedir. Kanunlarımızda askerlerin siyasî içerikli konuşma yapmaları yasaklanmıştır” diye konuştu.


TÜRKİYE AB SÜRECİNDE

Georgetown Üniversitesinde konuşan Erdoğan “Ordu her zaman laik devletin koruyucusu olmuştur. Radikal İslâmcı yaklaşımlar nedeniyle daha az demokratik

Dülger: Asker her konuda konuşamaz

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mehmet Dülger, askerin her konuda açıklama yapamayacağını söyledi.


  Şahin Aksu’ya sarıklıları soracak

Başbakan Vekili Mehmet Ali Şahin, sokakta cüppeli ve sarıklı dolaşmanın yasak olduğunu belirterek, ‘’Dolaşan varsa, tabiî ki gerekli işlemlerin yapılması lâzım’’ dedi. Şahin, konuyu İçişleri Bakanı Aksu’yu soracağını belirttti.


  YÖK’ü bu hükümet çözemezse başkası çözer

Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, YÖK’ün yeniden dizayn edilmesi gerektiğini belirterek, “YÖK dizayn olmadan düzenlemeler hukukî açıdan çıkmaza giriyor. Meslek liselerindekii katsayı haksızlığı giderilecek, kimsenin kaygısı olmasın, ama bu hükümet çözer, ama başka hükümet çözer” dedi.


  CHP'li Topuz: Sezer’in konuşması muhteşem

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının “muhteşem” olduğunu savundu.


  Soykırım dayatması ahlâksızlık

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink, sözde Ermeni soykırımı iddialarının her yıl gündeme getirlmesinin ahlaksızca bir davranış olduğunu söyledi.


  Müzakerelerde STK’lar yok

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Avrupa Birliği’ne (AB) müzakere sürecinde, sivil toplum örgütlerinin de görev almasını istedi.


  Arslan: Laikliğin bekçisi yargı

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yargının, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da laik Cumhuriyeti koruyup kollayacağını belirterek, ‘’Yargı laikliği, laik cumhuriyeti yıkmaya teşebbüs edenleri cezalandırarak korur’’ dedi.


  Polise yatırım vatandaşa hizmet olarak döner

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ‘’Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme sürecinde, polisimize yapılacak en iyi yatırımın eğitim olduğuna ve bu yatırımın fazlasıyla millete hizmet olarak geri döneceğine inanıyorum’’ dedi.


  Gül: Talabani açıklamalarında dikkatli olmalı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, “Talabani artık bir aşiret lideri değil, Irak’ın devlet başkanıdır. Dolayısıyla açıklamalarında dikkatli olmalıdır” dedi.


  Üniversite hastaneleri zorda

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Emekli Sandığı, SSK ve yeşil kart fatura bedelleri sebebiyle devletten 30 milyon YTL alacaklı olduğunu ifade etti.


  Şiddetin panzehiri sevgi

Eğitim Bir-Sen Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Aslan, okullarda şiddetin önüne geçilmesi için eğitim ortamı içinde sevgi ve saygı duygularının yeniden yükselişini sağlayıcı tedbirler alınması gerektiğini söyledi.


  35 bin çocuk suç mağduru

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan Türkiye Polis Dergisi’nin Eylül 2006 sayısındaki bir yazıda Türkiye’de yaşayan çocukların 2005 yılında suç rekoru kırdığı bildirildi.


  Tarihî cami ibadete açıldı

Adıyaman’ın Besni İlçesi’ndeki 17. yüzyıldan kalma Kurşunlu Camii, 1 yıl süren restorasyonun ardından yıllar sonra yeniden ibadete açıldı.


  Minik ressamlardan sergi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde faaliyet gösteren resim atölyesi, sezonu kursiyerlerin yaptığı bir sergi ile kapadı.


  Yaşlılar unutulmadı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde düzenlenen programla kutlandı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004