Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Ortak kültürümüz var”

Hâlâ Osmanlının kültür mirasına sahip çıkmaya devam eden Mısır, bugün için Türkçeyi çok önemli bir dil olarak kabul ediyor ve bu konuda derin ilmî çalışmalar yaptırarak, san'atçılar yetiştiriyor. Bunlardan biri olan Mısırlı Türkolog Dr. Sabri Tevfik Hamam sanatalemi.net’ten Güzin Osmancık’ın sorularını cevaplandırdı.



Genç Dergisi

Aylık gençlik dergisi “GENÇ” ilk sayısı ile okurlarıyla buluştu. Dergide, “Enkaz, Zafer ve Umut” başlığı ile işlenen konu çerçevesinde; Lübnan’a giden İHH, Deniz Feneri Derneği, İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS) ve Yeryüzü Doktorları gibi yardım kuruluşları yetkilileriyle yapılan röportajlar geniş yer tutuyor.



Anlayış

Anlayış dergisi bu ay, Papa 16. Benedikt’in Eylül ortasında yaptığı bir konuşmada İslâma ve onun peygambe-rine hakaret içeren ifadelere yer vermesi konusunu “Allah Akıl Versin!” başlığıyla kapağa taşıyor. Papa’nın otuz yıllık arkadaşı Prof. Hans Köchler Anlayış için kaleme aldığı yazısında Papa’nın ifadelerini “cahilce” diye niteliyor.



Semerkant Aile

Gençliği tehdit eden modern felaket uyuşturucu, Semerkant Aile’nin bu ayki kapak dosyasında ele alınıyor. Bağımlılık neden gençleri hedef alıyor? Kimler uyuşturucu kullanıyor? Uyuşturucunun belirtileri neler? Ebeveynler uyuşturucu konusunda çocuklarına karşı nasıl bir tutum izlemeli? Gençlere ve anne-babalara konuyla ilgili uzman teklifleri bu dosyada.



Tasavvufçular ruh terbiyecisi

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, aynı yaş ve özelliklere sahip bir insan bedenini geliştirerek 250 kiloyu kaldırabildiği gibi, tasavvufun da kalp temizliği ile insanı olgunluğa eriştirdiğini söyledi.



Kumdan heykellere ilgi yok

Lara Kum Kenti Koordinatörü Cem Soydemir, kum şehrin bekledikleri ilgiyi görmediğini belirterek, “Kum kentini şu ana kadar 100 bin kişi gezdi ama bu beklediğimizden çok az oldu’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004