Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon yüksek çıkabilir

Merkez Bankası, Ramazan etkisiyle Ekim ayında da enflasyonun yüksek çıkabileceğini belirtti. Merkez Bankası, enflasyon değerlendirmesinde, Ramazan etkisinin Eylül ayı enflasyonu üzerindeki katkısının 0.2 puan civarında hesaplandığını, söz konusu etkinin Ekim ayı enflasyonu üzerinde de belirgin olarak hissedileceğinin öngörüldüğünü belirtti.


Yıl sonunda tek hane olur

Devlet Bakanı Ali Babacan, ekonominin sağlam temellere oturduğunu ve yıl sonu enflasyonunu yüzde 10’un altında beklediklerini söyledi.

Petroldeki düşüş carî açığı azaltacak

Varili 60 dolarların altına gerileyen petrol fiyatlarındaki düşüş sürürken, fiyatlardaki azalma, Türkiye’nin enerji ithalat faturasını indirecek, Cari


  Elektriğe rekor ilgi

Elektrik özelleştirmesinde ilk aşama geçildi. Üç bölgenin elektrik dağıtım ihalesine 83 adet önyeterlilik başvurusu geldi.


  Sağlık ve tarım bütçeyi zorluyor

Sağlık harcamaları ve tarımsal destekleme ödemeleri, Merkezi Yönetim Bütçesini zorluyor. 2006 bütçesinde bazı harcama kalemlerinde yıllık ödenekler, daha yılın son 4 ayına girilmeden aşıldı.


  Emlakçılar yasayı bekliyor

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı’nın kabul edilmesi halinde sektöre ciddiyet geleceğini, Türkiye’de en az 100 bin emlakçının kapanacağını söyledi.


  Dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Gaziantep Şube Başkanı Kenan Seçkin, tohumun tarım sektörü için stratejik öneme sahip olduğunu, genetiği değiştirilmiş tohumların Türkiye’ye girişine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.


  Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi

Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin kuruluş ve hazırlık çalışmalarında geçici personel istihdam edilmesine ilişkin usûl ve esaslarla, bu personele ödenecek ücretler belirlendi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004