Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

AB’den kopmak en büyük tehdit değil mi?

Modernleşme her anlamda “ İlericilik “ değildir. “ İrtica “ bazen modern ve çağdaş yaşama yandaş olur, ama çağdaş hukuk ve insanlık anlayışına zıt olan “ Faşizm “i veya “ Komünizm “i de getirebilir. Bu açıdan Hitler Almanya’sı veya Stalin Rusya’sı, kadın erkek ilişkilerinde ve dine karşı tutumlarında “ İrtica “yı temsil etmiyorlardı. İki rejim de “ Pozitivizm “den yanaydı.



Siviller sıkışınca neden askerî duruş sergiler?

Askerler, askerlikle ilgili konuların dışına çıktığı zaman..Sivillerin ele alması, tartışması gereken alanlara girdikleri zaman kızıyoruz.. Ama birçoğumuz onlar konuştuğu zaman..



Askerler ne anlatmak istiyor?

Harp Akademileri’nin 2006-2007 öğretim yılının açılış konuşmasında, kendisinden önce konuşan kuvvet komutanları gibi Genelkurmay Başkanı da ‘irtica’ ve ‘bölücülük’e çattı.



Hem öyle, hem böyle olur mu?

Genelkurmay Başkanı’nın aynı konuşma içinde hem “her türlü görüşün sorgulanması” gerektiğini savunması, hem de “Atatürkçülüğü sorgulayanları” itham etmesi, alt tarafı bir STK’ya ait olan (TESEV) bir adet raporu yerden yere vurması, hem AB yandaşı olduğunu söyleyip hem de AB’nin art niyetli davrandığını ifade etmesi beni çok şaşırttı.



Demokrasiye karşı darbe hukuku

Türkiye’de demokrasinin askerî vesayet altında kalmasının asıl sebebi hukukçulardır. Her darbe döneminde sırtlarında cübbeleriyle darbecilere dalkavukluk yaparak bakanlık kapmaya çalışan, emir-komuta zinciri altında yazdıkları darbe anayasalarıyla hak ve hürriyetleri katledenlerden söz etmiyorum sadece...



Tüzmen vere vere Eurovision örneğini verdi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) düzenlediği Türkiye-AB Haftası’nın ikinci durağı Paris’teyiz. (...)



Ramazan şehri etkiledi

Ramazan başladığından beri İstanbul’un belli başlı birkaç mekanına gittim ve bu ayın işleri geçtiğimiz dönemlere göre daha çok etkilediğini gördüm. Bir öğlen yemeğinde Sunset’teydim, neredeyse boştu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004