Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

MB: Bize destek olun

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, fiyat istikrarı konusunda destek istedi. Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Yılmaz, fiyat istikrarı sağlanırsa, büyümenin de olduğunu ve istihdam ile ilgili olumlu gelişmeler yaşandığını, böylece herkesin iş ve aş bulduğunu kaydetti.

Merkez Bankası’nın, kendisine verilen görevi, yani fiyat istikrarını başarı ile sürdürdüğü ve bunu gerçekleştirdiği zaman toplumun tüm kesimlerinin bundan yarar sağlayacağını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “Fiyat istikrarı olmadan büyüme de olmuyor, yatırım da olmuyor, işsizliğe de çare bulamıyoruz. O nedenle lütfen bize destek olun. Biz size kendimizi anlatalım. Anlatamadığımız noktada bize sorular sorun. Ekonomide yapısal reformlar yapılıp fiyat istikrarı sağlandığı sürece faiz oranları düşüyor. Son çalkantı da gösterdi ki enflasyonla ilgili görüntü bozulduğu zaman faiz oranları yükseliyor.”

‘DALGALANMADA PANİK YAPMAYIN’

MB Başkanı Yılmaz “Bize destek olun” sözüne şöyle açıklık getirdi: “Biz Mayıs ve Haziran aylarında dalgalanma yaşadık. 2002’den buyana 7-8 kez dalgalanma yaşadık fakat her defasında ekonominin temellerinden kopuk olan dalgalanmalar tekrar normale döndü. Yeni dalgalanma olduğunda paniğe kapılıp beklentileri bozmayalım. Bizim istediğimiz destek bu.” “Elimizdeki politika aracı kısa vadeli faiz oranlarıdır” diyen Yılmaz, enflasyonda istenilen hedefe ulaşıncaya kadar bu politika aracını kullanmaya devam edeceğiz.

‘ATAMALAR KISA SÜREDE HALLOLACAK’

Yılmaz, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı ve Para Politikası Kurulu üyeliği görevlerine atamaların yapılmamasının, bankanın bağımsızlığına gölge düşürdüğü eleştirilerine neden olduğunu konusunda, “Bu Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ile yakından ilgili ve biz de gereken ne ise onu yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz. Kısa sürede hallolacak” diye konuştu.

/ ANKARA

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MB: Bize destek olun

  Suudi Arabistan’la ticaret artacak

  En fazla 20 YTL’nin sahtesi yapıldı

  Sanayi üretimi hız kesti

  Fransız mallarına boykot hazırlığı

  Yaz saati bu ay sonu bitiyor

  Merkezdeki okul binaları satılıyor

  İHKİB, alacak peşinde

  Petrol OPEC ve Kore’yle yükseldi

  PO, yargı kararını bekleyecek

  İTO, KOBİ’lere ihracatı öğretecek

  Yeniden değerleme oranı yüzde 5,55

  Turizmcinin umudu, son iki ay


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004