Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

210 bin geçici işçiye kadro müjdesi

Türkiye’nin kanayan yaralarından birisi haline gelen geçici işçilik sorununun çözümü için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın ilk adımı atarak başlattıkları çalışmayı tamamladığı ve oluşturulan taslağa göre 210 bin geçici işçinin kadrolarının daimi hale getirileceği öğrenildi.

Bakanlar Kurulu’nun konuyla ilgili olarak geçen hafta aldığı prensip kararının ardından geçici işçilerle ilgili olarak Çalışma ve Maliye Bakanlıkları bürokratları konu üzerinde başlattığı çalışmayı tamamladı.

Toplam 210 bin geçici işçiden, mahalli idarelerde çalışan 110 bin geçici işçi daimi kadrosuna kavuşacak. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde çalışan 100 bin kişi ise Devlet Memurları Yasası’nın 4-B maddesinde düzenlenen “sözleşmeli personel” statüsüne aktarılacak. Ancak bu gruptakilerin de sürekli işçi kadrosuna alınabileceği, buna ise bakanlar düzeyinde karar verileceği kaydedildi.

/ ANKARA

11.10.2006


 

Konutta kampanya dönemi

Türkiye’de, müteahhitler Mayıs-Haziran aylarında özellikle döviz kurları ve faiz oranlarında meydana gelen artışlar sebebiyle duraklama yaşayan konut talebini canlandırmak için, kâr marjlarından kısarak uygun kredi ve vade şartlar içeren kampanyalar düzenlemeye başladı.

Beklemedeki tüketicileri çekebilmek için yapılanlar arasında, ‘’döviz bazındaki fiyatları YTL’ye çevirme, vade farksız taksit imkanı sağlama, bankalarca uygulanan faiz oranlarının altında vade farklarıyla satış yapma, konut beraberinde araba hediye etme’’ gibi özel uygulamalar yer alıyor.

/ ESKİŞEHİR

11.10.2006


 

Göller kurudu, balıkçılık bitti

Konya’da Beyşehir ve Çavuşcu göllerinin su seviyesinin azalması, Akşehir Gölü’nün kuruması ve bilinçsiz avcılık, Konya’da göl balıkçılığının sonunu getirdi.

Yaklaşık 10 yıl öncesine kadar 5 milyar 400 milyon metreküp su hacmine sahip Beyşehir Gölü’nde su miktarı Beyşehir Belediyesinin verdiği rakamlara göre 1 milyar metreküpe kadar indi. Su seviyesinin düşmesinde, yeterli miktarda yağış düşmemesi, tarımsal sulama için yüksek oranda su çekilmesi, aşırı sıcaklar sebebiyle buharlaşmanın fazla olması gibi birçok etken önemli rol oynadı.

Su seviyesinin azalması ve yıllardır süren bilinçsiz kaçak avcılık yüzünden Türkiye’nin tatlı su ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayan Beyşehir Gölü’nden neredeyse balık çıkmaz oldu. Akşehir Gölünün kuruması ve Çavuş Gölü’nde su miktarının azalması da, Konya bölgesinde balıkçılığın sonunu getirdi.

/ KONYA

11.10.2006


 

Hes Kablo’ya yeni genel müdür

Boydak Holding’e bağlı olarak kablo üretimi alanında faaliyet gösteren ve 32 yıldır sektörün en önemli kuruluşlarından biri olan Hes Kablo’ya yeni Genel Müdür olarak Bekir Irak atandı.

Hes Kablo’da daha önce Genel Müdür görevini üstlenen Adem Özcan Gündoğdu ise Boydak Holding Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne getirildi.

YENİ ASYA / KAYSERİ

11.10.2006


 

Çetinkaya’da taksitli satış dönemi

Türkiye genelinde 8 ilde 18 mağaza ile hizmet veren Türkiye’nin önde gelen çok katlı mağazalar zinciri Çetinkaya, ilk kez taksitli satış kampanyası başlattı.

Çetinkaya, bu ay başlattığı taksitli satış kampanyası ile müşterilerine gıda ve temizlik ürünleri haricindeki tüm alış verişlerinde kredi kartlarına 5 taksit fırsatı sunuyor. Tüm Çetinkaya mağazalarında geçerli olacak taksit kampanyasından 50 YTL’lik alış veriş yapan herkes yaralanabilecek. Ayrıca gıda ve temizlik ürünleri haricindeki tüm peşin alış verişlerde yüzde 5 indirim imkânı sunuluyor.

YENİ ASYA / İSTANBUL

11.10.2006


 

İGDAŞ’tan yılın son fırsatı

İGDAŞ 20. yılında yepyeni bir abonelik kampanyası daha düzenliyor.

9 Ekim-31 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek kampanyada İstanbullu’lara doğalgaza geçmek için yine çeşitli kolaylıklar ve fırsatlar sunuluyor. Kampanyaya ilişkin bir açıklama yapan Genel Müdür K. Levent Tüfekçi, “Bu yıl 20. yılımızı dolduruyoruz. İstanbullu’ların tamamının doğalgaz kullanıcısı olması için abone olmayı kolaylaştırıcı kampanyalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Kampanyadaki avantajlara dikkat çeken Tüfekçi, “Abonelik bedelini şubelerimizden nakitte 4, kredi kartı ile 6 taksitte ödeme imkanının yanı sıra internet üzerinden de kolayca üstelik 9 taksitte abone olma imkânı sağladık” diye konuştu. Tüfekçi ayrıca gelen zamlara rağmen doğalgazın hâlâ en ekonomik yakıt olma özelliğini koruduğunu belirttti.

31 Aralık’a kadar devam edecek olan kampanya süresince İstanbullu’lar İGDAŞ’ın bölge müdürlükleri ve şubelerinden işlemlerini yaptırabilecekleri gibi İGDAŞ’ın web sayfası olan www.igdas.com.tr adresinden de online olarak yapabilecekler.

YENİ ASYA / İSTANBUL

11.10.2006


 

Suriye’ye elektrik satışı başlıyor

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş (TETAŞ) ile Suriye Elektrik Üretim ve İletim Kuruluşu (PEEGT) arasında, Suriye’ye elektrik satışı konusunda anlaşmaya varıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TETAŞ ile Suriye Elektrik Üretim ve İletim Kuruluşu arasında yapılan anlaşma kapsamında TETAŞ, Suriye’ye en az 100 Mw (megavatt) en çok 440 Mw güç ile yıl boyunca 1.4 milyar kilovat saat (KWh) civarında elektrik ihraç edecek. Birecik-Halep Enerji İletim Hattı üzerinden verilecek olan elektrik, Türkiye-Suriye ortak sınırında teslim edilecek.

/ ANKARA

11.10.2006


 

Enflasyon beklentisi yükseldi

Merkez Bankası tarafından düzenlenen beklenti anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 9,63’den yüzde 9,96’ya çıktı.

Merkez Bankası, Ekim ayının birinci dönemine ilişkin beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, yıl sonu enflasyon beklentisi, tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) bazında Eylül ayının ikinci anketine göre 0,33 puan artarak yüzde 9,63’den yüzde 9,96’ya çıktı.

/ ANKARA

11.10.2006


 

Biodizele de ulusal marker

Dolaşımda bulunan biodizele de ulusal marker (işaretleyici) konulacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğine göre, dolaşımda bulunan biodizele de ulusal marker konulacak. Bu sebeple biodizel üreticileri tesislerini, ulusal marker eklenmesine uygun hale getirecek. Ulusal marker uygulamasına 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren başlanacağı belirtilmişti.

/ ANKARA

11.10.2006


 

IMF heyetiyle bütçe değerlendirildi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetiyle, 2006 yılı gelişmeleri ile 2007 yılına ilişkin çalışmaları değerlendirdi.

Babacan, önceki gece IMF heyetiyle yaklaşık iki saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda 2006 bütçesine ilişkin gelişmeler, 2007 bütçesi, 2007 yılının makro çerçevesi, para politikası, sosyal güvenlik reformu uygulamaları ve finans sektöründeki gelişmeler ele alındı. IMF heyetinin çalışmalarında, 2007 makro ekonomik beklentileri ve bütçesi, üzerinde en çok durulacak konular arasında yer alacak.

/ ANKARA

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004