Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Risâle-i Nur nesiller arasında köprü oldu

Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Pazar Seminerleri”nin bu haftaki konuğu “Risâle-i Nur’da Edebiyat” konusu ile edebiyatçı Dr. Muammer Gürbüz idi. Enstitüsü seminer salonunda düzenlen seminerde Risâle-i Nur’un üslubuna değinen Gürbüz, “Risâle-i Nur da müstesna bir belâgat, icaz, nazirsiz cazip ve orijinal bir üslûp vardır. Bediüzzaman zatına mahsus bir üsluba sahiptir” dedi.



İslâm Yaşar: Ramazanda insanlar melekleşir

Köprü Kültür San'at Eğitim ve İletişim Derneğinin haftalık seminerleri kapsamında bu hafta İslam Yaşar konuk edildi. İslâm Yaşar, orucun hayatımızdaki etkilerini, kişisel ve sosyal hayatımızı şekillendirmesini anlatan seminerinde, Ramazan ve orucun ayrı birer tarifi olduğunu vurguladı:



Diyarbakır surlarının “iç”i açıldı

Tarihî Diyarbakır surlarının çekirdek kısmını oluşturan İçkale’deki yapıların turizme kazandırılması için geçen yıl uygulamaya konulan ‘’İçkale Kültür ve Turizm Merkezi’’ projesi, ilk meyvesini verdi.



Şanlıurfa dini yayınlar fuarı açıldı

Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen Şanlıurfa Dinî Yayınlar Fuarı Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Gülendar Açanal tarafından açıldı. Belediye binası önündeki kurulan kitap fuarındaki stand sorumluları ile bir süre sohbet eden Açanal, standlardan çeşitli hediyeler aldı.



Sami Özer’den müzik ziyafeti

Ümraniye Belediyesi’nin, ‘3. Ramazan Etkinlikleri’ çerçevesinde düzenlediği konserler devam ediyor. Her cumartesi akşamı gerçekleştirilen konserlerin bu haftaki konuğu Türk Tasavvuf Müziğinin büyük ustası Savni Sami Özer’di.



Erzincan’da hüsn-i hat kursu açılıyor

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nce geleneksel Türk Süsleme San'atları ve el sanatlarını yeniden canlandırmak için Hüsn-i Hat kursu açılacak.



Ordu evleri maketlerle yaşatılıyor

Ordu’da ‘’Tarihi Evlerimizi Yaşatalım’’ kampanyası kapsamında çoğunluğu Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan 120 tarihi evin maketleri Ordu Belediyesi’nde sergilenmeye başlandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004