Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Fransız firmalarında soykırım sıkıntısı

Fransa parlamentosunda 12 Ekim’de görüşülmesi beklenen ‘’sözde Ermeni soykırımı yoktur’’ diyenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının gündeme gelmesi, ihalelerde bazıları ‘’kısa listeye’’ giren Fransız firmalarının Türkiye’deki yatırımlardan pay almalarını zora soktu.


Ağar’ın desteği çözümü kolaylaştırır

Ağar’ın açıklamalarını “sürpriz” olarak niteleyen İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ağar’ın farklı projeler önermi

Erdoğan: Aşırıları merkeze çekelim

Başbakan Erdoğan, ülkeye, ülkenin geleceğine, milletin birlik ve beraberliğine, cumhuriyetin değerlerine karşı olan aşırı uçların bulunduğunu belirter


  DYP Ankara İl Başkanlığından Kürt araştırması

DYP Ankara İl Başkanlığı, Ankara’daki Kürt köylerinin profilini çıkardı. Araştırma sonucuna göre, Ankaralı Kürtlerin yüzde 41.7’si beş vakit namaz kılarken yüzde 25.9’u da Cuma ve bayram namazlarını kılıyor. DYP İl Başkanı Bülent Kuşoğlu, vatandaşların din hassasiyetlerinin yüksek olduğunu söyledi.


  AB, reformların tetikçisi oldu

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Meclisin çalışmaları sayesinde Türkiye’nin 50 yıl öncesinde ve o günün şartlarına göre çıkarılmış yasalarla yönetilmekten kurtulduğunu, AB’nin TBMM’nin yaptığı yasal düzenlemelerin tetikçisi olduğunu söyledi.


  Rektöre soruşturma

YÖK Başkanlığı, “Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras hakkındaki soruşturma ve yargılama sürecinin, yargı mercinin kararıyla başlatıldığını” bildirdi.


  TV’ler ruh sağlığını bozuyor

RTÜK’ün talebi üzerine Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR-DER) tarafından hazırlanan rapora göre, aile, kadın ve şiddet eksenli programlar, çocuk ve gençlerin ruh sağlığını ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebiliyor.


  Yetim ve yaşlılara iftar

Gönüllü Eğitimciler Derneği, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Keçiören Atatürk ve Gazi Çocuk Yuvasında kalan çocuklara, Seyran Bağları Huzurevinde kalan yaşlılara, dernek üye ve yakınları ile üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilere iftar yemeği verdi.


  Bereket Konvoyu, Arnavutluk’ta

Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen faaliyet kapsamında Anadolu’nun bazı illeri dışında Balkanlar ve Lübnan’a kadar uzanacak olan Bereket Konvoyu, geçtiğimiz günlerde Arnavutluk’un en önemli şehirlerinden İşkodra ve Tiran’daydı.


  Üniversitelere yeni ek yerleştirme

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için yeni bir yerleştirme yapılacak.


  Grip korkusu aşı satışını 5’e katladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının Influenza A H5N1 (Kuş Gribi) uyarısının ardından kış aylarının da yaklaşması ile grip aşısı satışının 5 kat arttığı bildirildi.


  Okulda ‘cep’e sıkı denetim geliyor

Son yıllarda okullarda yaşanan şiddet, taciz ve kamera şakaları gündemden düşmezken, eğitim kurumlarında cep telefonu kullanımının yasaklanması uygulamasına ilk olarak Bursa’da başlandı.


  Bağımsız adaylar da oy pusulasında yer alacak

Bağımsız milletvekili adaylarının birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin yasa teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda benimsendi.


  Genelkurmay: Şehit cenazelerinde ayrım yok

Genelkurmay Başkanlığı, şehit cenaze törenlerinde rütbe ve makam ayrımı yapılmaksızın aynı esasların uygulandığını, Ankara’da bu maksatla Kocatepe Camiinin belirlendiğini duyurdu.


  Gülle, bugün taburcu olacak

Amasya’nın Merzifon ilçesinde 16 Temmuzda trafik kazası geçirerek, Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesinde tedavi altına alınan AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, bugün taburcu olacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004