Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

Fransız firmalarında soykırım sıkıntısı

Fransa parlamentosunda 12 Ekim’de görüşülmesi beklenen ‘’sözde Ermeni soykırımı yoktur’’ diyenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının gündeme gelmesi, ihalelerde bazıları ‘’kısa listeye’’ giren Fransız firmalarının Türkiye’deki yatırımlardan pay almalarını zora soktu.

Söz konusu tasarının parlamentoda yasalaşması durumunda, Türkiye’de toplam tutarı 20 milyar doları aşan yatırımlarda, Fransız firmalarının bu ihaleleri üstlenme şansları iyice azalmış olacak. Fransa parlamentosunun alacağı karardan sonra Fransız firmalarının en çok etkilenebileceği projeler arasında, ulaştırma, enerji ile savunma yatırım ve tedarik projeleri yer alıyor.

İlk aşamada yaklaşık 5 milyar dolarlık bir yatırımla Sinop’ta kurulması planlanan Nükleer santral projesinde, Fransız firmaların da teklif hazırlığında olduğu biliniyor. Kısa adı “Marmaray” olan, İstanbul metro sistemlerinde kullanılması planlanan ve yaklaşık 2 milyar dolarlık maliyeti bulunan araçların alımında Fransız firmaları da “kısa listede” yer alıyor. İstanbul ve İzmir, Adana, Konya, Kayseri ile diğer büyükşehir belediyelerinin de inşa edecekleri metro hatlarında kullanılacak araçların önemli bir bölümü de Fransız firmaları tarafından imal ediliyor.

Özellikle SSM’nin 52 adetlik “helikopter” ihalesine teklif veren Fransız Eurocopter firmasının da, ihalede iddialı konumda olduğu ve bu konuda SSM’nin belirlediği “kısa listede” yer aldığı biliniyor.

Boykot çağrıları yükseliyor

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Fransa’nın Ermeni Soykırımını reddetmeyi suç sayan tasarının görüşülmesine, boykotla karşılık vereceklerini söyledi. Göktaş, “Millet olarak Fransa’nın ürettiği hiçbir mal veya malzemeyi kullanmayalım” dedi.

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Denizhan Sezgin de “Tasarı yasalaşırsa Türkiye ve Fransa milletleri arasındaki ilişkileri kötü etkileyeceği kesindir. Doğacak sonuçlar arasında ilk etkilenecek olan da ticari ilişkilerdir” diye konuştu.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erhan Özmen de “Boykot ve ambargo gibi söylemler bir yere kadar geçerli olabilir. Bu tip eylemler Türkiye’ye de zarar vereceğinden, diplomatik girişimlerin yoğunlaştığı bir süreç daha etkili olacaktır. Hükümeti, muhalefeti, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve toplumun tüm kesimleri olarak bu sürecin aşılması için ortak sorumluluk ve sağduyu ile hareket etmek durumundayız” şeklinde konuştu.

/ ANKARA

11.10.2006


 

Ağar’ın desteği çözümü kolaylaştırır

Ağar’ın açıklamalarını “sürpriz” olarak niteleyen İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ağar’ın farklı projeler önermiş olması önemli. Bu sözleri farklı çevreler dile getiriyordu, ama Ağar söylüyorsa demek ki uzlaşma noktasının yakalanması için bir aşama kat edilmiştir. Çözüm bundan sonra daha kolaydır biçiminde düşünülebilir” diye konuştu. Demirtaş, “Ağar bugüne kadar savunmasa da aslında çözümü en iyi bilenlerden biridir” dedi.

KESİNLİKLE POZİTİF

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Nesip Yıldırım da Ağar’ın sözlerini “kesinlikle pozitif” olarak nitelerken, “Kürt sorunuyla ilgili bölgede bir diyalogsuzluk var ve birbirini anlamamaya dönük, olayı tamamen şiddete havale edip şiddet üzerinden çözüme yönelik bir tutum geliştiriliyordu. Özellikle askerî bakış açısına sahip olanların ya da statükocu insanların sahip olduğu düşünce buydu. Ağar’ın bu tarz beyanının çok sağlıklı olacağını düşünüyorum” yorumunu yaptı.

DEVAMI RÖPORTAJ SAYFASINDA

Kemal BENEK

11.10.2006


 

Erdoğan: Aşırıları merkeze çekelim

Başbakan Erdoğan, ülkeye, ülkenin geleceğine, milletin birlik ve beraberliğine, cumhuriyetin değerlerine karşı olan aşırı uçların bulunduğunu belirterek, “Son tahlilde uçlarda bulunanlar da bizim insanımız. Bunu anlamayan, bunu hazmedemeyenler olabilir. Onları merkeze çekmenin, kazanmanın gayreti içinde olmak da hepimizin ortak görevidir” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin artık krizler ülkesi olmadığını belirterek, “Bugün Türkiye, geriye giden değil, ileriye bakan, ileriyi düşünen, büyük hedeflerine doğru ilerleyen bir ülkedir’’ dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni dönemde Türkiye’nin, hem ekonomik olarak kırılganlığını üstünden attığını hem de siyasetin demokratik işleyiş içinde ülkemizin her türlü problemi çözüme kovuşturacak dirayete sahip olduğunun açık seçik ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye’nin artık bugün, bir krizler ülkesi olmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye artık ileriye bakabilen, hedef koyabilen yarınlarını planlayabilen bir ülke durumuna gelmiştir. Türkiye’yi krizler ülkesi haline getiren problemlerin hepsi hal yoluna konulmuş, her alan Türkiye’nin önünü açacak adımlar atılmıştır. Bugün Türkiye, geriye giden değil, ileriye bakan, ileriyi düşünen, büyük hedeflerine doğru ilerleyen bir ülkedir.”

/ ANKARA

11.10.2006


 

Etiyopya’da “iftar” sevinci

İnsanî Yardım Vakfı’nın (İHH) Ramazan ayı dolayısıyla birçok İslâm ülkesinde başlattığı gıda yardımı programları tüm hızıyla sürüyor.

İHH, dünyanın en fakir ülkesi Etiyopya’da Ramazan dolayısıyla gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Etiyopya’nın Başşehri Addis Ababa’nın 150 km. güneyindeki Habura Bölgesi’nde iki gün üst üste iki ayrı gıda dağıtımı organizasyonu gerçekleştiren IHH, ilk gün 328 aileye, 2. gün ise 400 aileye gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Un, şeker ve yağdan oluşan temel gıda maddelerine “iftar” ismini veren Etiyopyalılar’ Türkiye’ye ve yardım edenlere hayır duâları ettiklerini söylediler. Su sıkıntısının da çekildiği bölgede 35 adet kuyu yaptıran İHH’ nın, 10’a yakın su kuyusunun da yapımına devam ediyor.

/ İSTANBUL

11.10.2006


 

DYP Ankara İl Başkanlığından Kürt araştırması

DYP Ankara İl Başkanlığı, Ankara’daki Kürt köylerinin profilini çıkardı. Araştırma sonucuna göre, Ankaralı Kürtlerin yüzde 41.7’si beş vakit namaz kılarken yüzde 25.9’u da Cuma ve bayram namazlarını kılıyor. DYP İl Başkanı Bülent Kuşoğlu, vatandaşların din hassasiyetlerinin yüksek olduğunu söyledi.

26 Ağustos - 4 Eylül 2006 tarihleri arasında Ankara’nın Haymana, Polatlı, Bala ve Şereflikoçhisar ilçelerine bağlı yerleşim birimlerindeki Kürt kökenli vatandaşların çeşitli sosyal ve siyasî konulara ilişkin görüşlerini belirlemek üzere gerçekleştirilen araştırma sonuçlarını açıklayan DYP İl Başkanı Bülent Kuşoğlu, “Kürt vatandaşlarımız Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünden yanadır” dedi.

AAR Strategy firması tarafından 303 kadın 500 erkekle yapılan araştırma sonuçları şöyle:

* Araştırmaya katılanların; yüzde 72,5’i ilkokul mezunu. Okur-yazar olmayanların oranı yüzde12,6. Yüzde 38.2’si çiftçi, yüzde 31,1’i ev kadını.

* Geliri 500 YTL’den az olanlar yüzde 80.3.

* Bölgenin en önemli sorunu yüzde 41,6 ile içme suyu.

* En çok sahip oldukları eşyalar; yüzde 64,8 uydu televizyon alıcısı, yüzde 41,8 cep telefonu.

* Beş vakit namazını kılanlar yüzde 41,7. Sadece Cuma ve bayram namazlarını kılan yüzde 25,9.

* Gelecekten umutsuz olanların oranı yüzde 13,3.

* Ülkenin en önemli sorunu işsizlik diyenler yüzde 71,5.

* Doğu ve Güneydoğudaki olayları dış güçlerin işi olarak tanımlayanlar yüzde 47,5.

* Türk dış politikasındaki en büyük sorunun ABD ile ilişkilerde görenler yüzde 34,9.

* Terör örgütünün amacına ulaşmadığını söyleyenler yüzde 63,5.

* Terör olaylarından en büyük zararı bölge halkının gördüğünü söyleyenler yüzde 61,4.

* Aşiret bağlarının muhafaza edilmediğini belirtenler yüzde 82,8.

* Kendini vatandaş olarak tanımlayanlar yüzde 26,8. Milliyetçi tanımlayanlar yüzde19,9. İslâmcı tanımlayanlar yüzde 14,2.

İbrahim DOĞRU / ANKARA

11.10.2006


 

AB, reformların tetikçisi oldu

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Meclisin çalışmaları sayesinde Türkiye’nin 50 yıl öncesinde ve o günün şartlarına göre çıkarılmış yasalarla yönetilmekten kurtulduğunu, AB’nin TBMM’nin yaptığı yasal düzenlemelerin tetikçisi olduğunu söyledi.

Pakdil, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gelişme ve büyüme adına yakaladığı performansın, AKP hükümetiyle sağlanan siyasi istikrarın sonucu olduğunu belirtti. Hemen her alanda mevzuat değişikliği olduğunu, yapılan değişikliklerin etkisiyle Türkiye’nin gelişme yolunda ciddi bir performans yakaladığını belirten Pakdil, şöyle devam etti:’’Türkiye ciddi bir performans yakaladı. Yatırımların önündeki engelleri kaldırmış olduk. Örneğin Teşvik Yasası ile birçok bölgemizde yatırım hamleleri başlatıldı. Özetle bu Meclis yasama noktasında büyük faaliyetlere imza attı, 5. yılında da bu faaliyetlerini inşallah taçlandıracak.’’

Erken seçim olmayacağını, erken seçim tartışmalarının Türkiye’nin gündeminden çıktığını ifade eden Pakdil, zamanında yapılacak seçimlerde de yine AKPnin tek başına iktidar olacağını savundu.

Millete hizmete devam ettiklerini, KÖYDES Projesi ile kırsal yerleşim merkezlerinin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması yolunda önemli adımlar attıklarını bildiren Pakdil, halkın kendisine hizmet eden iktidarlardan desteğini esirgemeyeceğine inandığını söyledi. Pakdil, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir sorun ya da sıkıntı yaşamayacağını kaydetti. Halkın AKP’ye olan güven ve desteğinin sürdüğüne inandığını ifade eden Pakdil, ‘’Halkımız ilk seçimlerde AKP'yi yine tek başına iktidara taşıyacak ve Türkiye önümüzdeki yıllarda da bu istikrarlı yapısını sürdürecek’’ dedi.

/ KAHRAMANMARAŞ

11.10.2006


 

Rektöre soruşturma

YÖK Başkanlığı, “Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras hakkındaki soruşturma ve yargılama sürecinin, yargı mercinin kararıyla başlatıldığını” bildirdi.

11.10.2006


 

TV’ler ruh sağlığını bozuyor

RTÜK’ün talebi üzerine Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR-DER) tarafından hazırlanan rapora göre, aile, kadın ve şiddet eksenli programlar, çocuk ve gençlerin ruh sağlığını ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebiliyor.

RTÜK’ün ‘’Televizyon Programlarındaki Şiddet İçeriğinin, Müstehcenliğin ve Mahremiyet İhlallerinin İzleyicilerin Ruh Sağlığı Üzerindeki

Etkileri’’ başlıklı kitabından aldığı bilgiye göre, PDR-Der talep üzerine, kendilerine gönderilen aile, kadın ve şiddet eksenli programlarla ilgili bir rapor hazırlayarak, RTÜK’e sundu. Kitapta yer alan rapora göre, aile ve kadın eksenli programlarda toplumun yoksulluk durumunun ve duygularının kötüye kullanıldığı, aile içi olumsuz ilişkilerin teşhir edilerek çocukların ve gençlerin ruh sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olunduğu belirtiliyor.

ANNE VE BABAYA KARŞI GÜVEN SARSILABİLİR

Bu tür programlarda kadının küçük düşürüldüğü, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin körüklendiği ifade edilen raporda, bu yayınlar sebebiyle kız çocuklarında karşı cinse ilişkin olumsuz bir tutumun gelişebileceği, bu tutumun da gençlerin gelecekte kuracakları aile ilişkilerini olumsuz etkileyebileceği kaydediliyor. Sözü edilen programlarda aile içi olumsuzlukların açıkça ortaya konulması sonucunda, çocuk ve gençlerin kendi öz anne-babalarına olan temel güven duygularının sarsılabileceği uyarısında bulunulan raporda, ‘’Türk PDR-Der’e gönderilen aile eksenli programların bazı bölümlerinin çocuk ve gençleri cinsel, sosyal, psikolojik, duygusal, ahlâkî ve aile içi ilişkiler yönünden olumsuz etkileyebileceği değerlendirmesi yapılmıştır’’ ifadeleri yer alıyor.

OLUMSUZ YAYINLAR OKULDAKİ

ŞİDDETİ ARTTIRABİLİR UYARISI

Raporda, şiddet eksenli programlarda çocuk ve gençlere olumsuz rol modelleri sunulduğu, bunun toplumda ve özellikle okullarda şiddet olaylarının artmasında etkili olabileceği belirtiliyor. Raporda, ‘’Çocuk ve gençlerin, kendilerini kolayca özdeşleştirebilecekleri şiddet ve gücün, bu tür programlarda birlikte ve olumlu sunulduğu, Kurtlar Vadisi gibi programlar aracılığıyla kişisel gücün, hukukun yerine ikame edildiği ve böylece ailede ve toplumda şiddet kullanımının adeta teşvik edildiği’’ belirtiliyor.

Raporun, sonuç kısmında şiddet eksenli programların, çocuk ve gençlerin bütün yönleriyle gelişimlerini ve özellikle de kimlik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilmesi yapılıyor.

/ KONYA

11.10.2006


 

Yetim ve yaşlılara iftar

Gönüllü Eğitimciler Derneği, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Keçiören Atatürk ve Gazi Çocuk Yuvasında kalan çocuklara, Seyran Bağları Huzurevinde kalan yaşlılara, dernek üye ve yakınları ile üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilere iftar yemeği verdi.

Yenimahalle Belediyesi Düğün salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğinden önce ünlü neyzen Ekrem Vural ve arkadaşları semazenler ve neyler eşliğinde Türk tasavvuf musikisinden güzel örnekler sundular. Yemekten sonra da Canlı Karagöz ve Hacivat gösterisi ile özellikle çocuklar başta olmak üzere yemeğe katılanlar hoşça bir vakit geçirdiler.

Yemekte bir konuşma yapan Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan sofralarını yaşlılar, çocuklar, öğrenciler ve kadınlara açan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar’a bir teşekkür belgesi takdim etti.

Recep GÖREN / ANKARA

11.10.2006


 

Bereket Konvoyu, Arnavutluk’ta

Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen faaliyet kapsamında Anadolu’nun bazı illeri dışında Balkanlar ve Lübnan’a kadar uzanacak olan Bereket Konvoyu, geçtiğimiz günlerde Arnavutluk’un en önemli şehirlerinden İşkodra ve Tiran’daydı.

Bereket Konvoyu’nun iftar ve gönül sofralarına Müslümanlar kadar rahipler ve piskopos da ilgi gösterdi. Ezan birlikte oruçlarını açan Arnavutlar, animasyon gösterilerini ilgiyle izlediler.

/ İSTANBUL

11.10.2006


 

Üniversitelere yeni ek yerleştirme

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için yeni bir yerleştirme yapılacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, YÖK kararı uyarınca, 2006-ÖSS sonucunda merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile ek yerleştirme sonucunda boş kalan ve kayıt yaptırmayan adayların yerine 2006-2007 öğretim yılı için ‘’2. Ek Yerleştirme’’ yapılacak.

2. Ek Yerleştirme için adaylar 16-18 Ekim 2006 tarihleri arasında başvurabilecekler. 2. Ek Yerleştirmeye ilişkin kılavuz bu tarihler arasında ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacak. Adaylar kılavuzu aynı zamanda belli yerlerden satın alabilecekler. Satış noktaları daha sonra ÖSYM’nin internet sitesinden ilan edilecek.

Adaylar, tercih formlarını internet üzerinden de gönderebilecekler. Başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacak.

/ ANKARA

11.10.2006


 

Grip korkusu aşı satışını 5’e katladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının Influenza A H5N1 (Kuş Gribi) uyarısının ardından kış aylarının da yaklaşması ile grip aşısı satışının 5 kat arttığı bildirildi.

4. Bölge Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, grip aşısını sadece risk grubundakilere tavsiye ettiklerini hatırlattı. Türkiye’nin kuş gribi riski taşıyan bölgede yer almasının da psikolojik olarak grip endişesini artırdığını kayden Bulut, “Grip aşısının kuş gribine karşı etkili olmamasına karşın vatandaşlar yoğun talepte bulunuyor. Aşı satışının geçen yıla oranla 5 kat arttığını ifade eden Bulut, “ Grip aşısının fiyatı 16,5 YTL. Tamamı ithal ediliyor. Herkes bu aşıdan olursa büyük bir savurganlık söz konusu olacak” diye konuştu.

/ ADANA

11.10.2006


 

Okulda ‘cep’e sıkı denetim geliyor

Son yıllarda okullarda yaşanan şiddet, taciz ve kamera şakaları gündemden düşmezken, eğitim kurumlarında cep telefonu kullanımının yasaklanması uygulamasına ilk olarak Bursa’da başlandı.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okullarda taciz, şiddet ve derslerde başarısızlığa sebep olduğu gerekçesiyle cep telefonlarının eğitim kurumlarında kullanılmasını yasakladı. İl Millî Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, öğrencilerin telefonlarla ilgilenerek kötü alışkanlıklara aracı olduğu gerekçesiyle böyle bir karar aldıklarını, aynı yasağın öğretmenler için de geçerli olduğunu söyledi. Cep telefonlarının okullarda giderek yaygınlaştığını belirten Kumbasar, “Kameralı cep telefonları kötü alışkanlıklara aracı oldu. Öğrenciler cep telefonlarıyla ilgilendikleri için derslerine gereken alâkayı gösteremiyor. Ders sırasında yanında cep telefonu bulunan öğrenciyi, dışarıdaki arkadaşı arıyor ya da mesaj göndererek randevulaşıyor. Öğrenci dikkatini cep telefonuyla kendisine iletilen konuya verince dersle alâkası kalmıyor. Bu da eğitimde başarısızlığa neden oluyor” dedi.

Kağıthane Lisesi yönetimi de bu tarz olayların önüne geçmek için tedbirleri artırdı. Son zamanlarda liseli öğrencilerin cep telefonlarına kaydettikleri olumsuz görüntülerin internet ortamına taşınması üzerine toplanan Kâğıthane Lisesi öğretmenler kurulu, okulda cep telefonu kullanımını yasakladı. Cep telefonunun, eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkilediği ve öğrencilerin amacı dışında kullandığı gerekçesiyle alınan karar doğrultusunda okula cep telefonu getiren öğrencilere disiplin cezası uygulanması ve ele geçirilen telefonların öğrenci velilerine teslim edilmesi kararlaştırıldı.

/ BURSA/İSTANBUL

11.10.2006


 

Bağımsız adaylar da oy pusulasında yer alacak

Bağımsız milletvekili adaylarının birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin yasa teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda benimsendi.

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, teklifin, Milletvekili Seçimi Kanununda değişiklik içerdiğini, bağımsız adayların birleşik oy pusulasında, siyasi partilerle birlikte yer almasını öngördüğünü söyledi. Kuzu, bağımsız adayların oy pusulalarının ayrı olmasının uygulamada sıkıntıya sebep olduğunu ifade etti.

Komisyonda daha sonra Milletvekili Seçimi Kanununda değişiklik içeren yasa teklifi hakkında bilgi veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bağımsız milletvekili adaylarının isimlerinin oy pusulasında yer almasına ilişkin düzenlemenin, ceza mevzuatına uyum öngören ve şu an Genel Kurul gündeminde bulunan uyum tasarısı içinde yer aldığını belirterek, işin aciliyeti sebebiyle konunun ayrı olarak gündeme getirildiği söyledi. CHP Adana Milletvekili Mehmet Ziya Yergök de düzenlemenin, seçimlerin düzen ve disiplin içinde yapılması açısından olumlu olduğunu söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı da düzenlemenin, bağımsızların seçilmesini zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olacağını söyledi. Bağımsız adayların ayrı oy pusulası hazırlamaları uygulamasına son verileceğini, böylece bağımsızların sırtından bir yükün kalkacağını ifade eden Araslı, düzenlemenin bir eşitsizliği ve karmaşayı ortadan kaldıracağını kaydetti.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada seçilme yaşının 25’e indirilmesi için yapılacak Anayasa değişikliğine, genç nüfusun hem yönetime hem de siyasete daha etkin katılabilmesi için açık destek verdiklerini bildirdi.

Uysal, şunları kaydetti:’’25 yaş girmek istediğimiz AB ülkeleri arasında en yüksek yaştır. Bunu sadece İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi uygulamaktadır. Aralarında Almanya, Hollanda ve Danimarka’nın bulunduğu 18 Avrupa ülkesinde seçilme yaşı 18; Avusturya’da 20; Belçika, İngiltere, İrlanda ve Lüksemburg’ta 21; Fransa’da ise 23’tür. Ama ne olursa olsun bugün gelinen nokta, 1982 Anayasası ile siyasetin dışına itilen, ancak 1995 yılında yapılan değişikliklerle 18 yaşında seçme hakkına kavuşan gençliğin yeniden siyasette sorumluluk alması bakımından çok önemlidir.’’

/ ANKARA

11.10.2006


 

Genelkurmay: Şehit cenazelerinde ayrım yok

Genelkurmay Başkanlığı, şehit cenaze törenlerinde rütbe ve makam ayrımı yapılmaksızın aynı esasların uygulandığını, Ankara’da bu maksatla Kocatepe Camiinin belirlendiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün bir gazetede, ‘’Ankara’daki şehit subay ve astsubay cenaze törenlerinin farklı camilerde yapıldığını iddia eden bir makale yayımlandığı’’ belirtildi.Söz konusu makaledeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu bildirilen açıklamada, şöyle denildi: ’’Türk Siâhlı Kuvvetlerinde, şehitlerimizin cenaze törenleri için erden generale kadar rütbe ve makam ayrımı yapılmaksızın aynı esaslar uygulanmaktadır. Şehit cenaze törenleri, şehit ailesinin de isteği göz önüne alınarak, garnizon komutanlıklarınca belirlenmiş olan camilerde yapılmaktadır. Ankara Garnizonu için bu maksada yönelik olarak Kocatepe Camii belirlenmiştir.’’

/ ANKARA

11.10.2006


 

Gülle, bugün taburcu olacak

Amasya’nın Merzifon ilçesinde 16 Temmuzda trafik kazası geçirerek, Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesinde tedavi altına alınan AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, bugün taburcu olacak.

Hastahaneden alınan bilgiye göre, Başhekim Prof. Dr. Nihat Tosun bugün saat 11.00’de hastanenin konferans salonunda basın toplantısı düzenleyecek. Akif Gülle toplantıya yürüyerek gelecek.

Gülle, 16 Temmuzda Amasya’nın Merzifon ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanmıştı. Önce Çorum Devlet Hastanesine kaldırılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Gülle, daha sonra Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastahanesine nakledilmişti. Kazada, Gülle ile aynı araçta bulunan Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul hayatını kaybetmişti.

/ ANKARA

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004