Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SIRADA MOLDOVA VAR

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine, bugün 7 grupta yapılacak toplam 22 maçla devam edilecek. Elemelerde (C) Grubu'nda yer alan ve 2 maçta 6 puan ve averajla 2. sırada bulunan (A) Milli Takım, gruptaki 3. maçında, Almanya'nın Frankfurt kentinde, 1 puanlı grup altıncısı Moldova ile karşı karşıya gelecek. Commerzbank Arena Stadı'nda seyircisiz olarak yapılacak ve TSİ 21.00'de başlayacak maç, ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmayı, Danimarkalı hakem Nicolai Vollquartz yönetirken, yardımcılıklarını da aynı ülkeden Torben Jensen ve Henrik Sonderby yapacak. Maçın 4. hakemi ise Anders Hermansen.6 puan ve averajla liderliğini sürdüren Norveç'in maçının olmadığı bugünün programında, bu gruptaki diğer maçlarda, başkent La Valetta'da 20.15'de grup sonuncusu Malta, Macaristan'ı konuk ederken, Zenica kentinde 21.15'de başlayacak maçta ise Bosna Hersek, grupta 6 puan ve averajla 3. sırada bulunan Yunanistan'ı ağırlayacak.

Türk Milli Takımı, 83 yıllık tarihinde, geride kalan 428 maçta, 148 galibiyet, 100 beraberlik alırken, 180 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 542 gol atarken, kalesinde 669 gol gördü. Bu arada Türkiye, 4 Haziran 2006'da Makedonya'ya 1-0 yenildiği özel maçın ardından oynadığı son 3 karşılaşmada gol yemedi. Ay-yıldızlı ekip bu süre içinde Lüksemburg ile yapılan özel maçı deplasmanda 1-0 kazanırken, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Malta'yı 2-0, Macaristan'ı da 1-0 mağlup etmeyi başardı ve son 3 maçında kalesini gole kapattı.

11.10.2006


 

Millîler: 3 puan bizim olacak

A Milli Takım futbolcuları, Moldova maçında üç puandan başka bir düşüncelerinin bulunmadığını açıkladılar.

Takımın kamp yaptığı Kempinski Otel'de serbest zamanda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran futbolculardan Tuncay Şanlı, Macaristan maçının geride kaldığını belirterek, "Bizim düşüncemiz üçte üç yapmak. İstediğimiz sonuca doğru gidiyoruz. Moldova maçını kazanmaktan başka düşüncemiz yok. " diye konuştu. Tuncay, gol atmanın güzel olduğunu belirterek, "Gol atmaktan ziyade takımın başarısı önemli. Attığım goller önemli değil, takımın kazanması önemli. Orta sahamız genç oyunculardan kurulu olduğu için daha çok koşuyoruz. Gençler çok olduğundan dolayı bende o hırsla koşuyorum" dedi.

Milli Takımın başarılı file bekçisi Rüştü Rençber de, Moldova ile oynayacakları karşılaşmada favori olmalarına rağmen maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "Gol bulmakta zorlanabileceğimiz bir karşılaşma olabilir. Seyircisiz oynayacağız. Sonuç ne olursa olsun sahaya çıkıp üç puanla ayrılan taraf biz olmak istiyoruz" diye konuştu. Milli kaleci, takımın defansif oyunundan da oldukça memun olduğunu sözlerine ekledi.

Milli Takım ve Galatasaray forması altında oynadığı başarılı futbolla adından söz ettiren Arda Turan da, "Macaristan'ı yendiğimiz için oldukça mutluyum. Takımın başarısı için elimden geleni yapıyorum. Teknik direktörümüzün bana verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. Moldova'yı yenip Türkiye'ye mutlu dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Galatasaraylı milli futbolcu Sabri de, seyircisiz maç oynamanın zevkli olmadığını belirterek, "Macaristan maçı güzel bir maç oldu. Daha fazla gol atabilirdik. Şu anda 6 puanımız var. Moldova'yı yenip 9 puanla Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Moldova maçı seyircisiz oynanacak seyircisiz maçta zevksiz oluyor. Rakibimiz katı savunma yapıyor. Bu savunmayı aşmak için çalışacağız" dedi.

Milli Takımın ve Beşiktaş'ın genç savunma oyuncusu Gökhan Zan da, Macaristan maçının unutulduğunu belirterek, "Artık tek düşüncemiz Moldova maçı. Macaristan maçında tam bir uyum içinde hareket ettik. Moldova küçümsenmemesi gereken bir takım. Çok dikkatli olmak zorundayız. 3 puanı almak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Servet Çetin, F.Bahçe'ye taş attı

Macaristan maçında savunmada başarılı futbolu ile göz dolduran Servet Çetin de, hangi şartlarda olursa olsun Milli takımda elinden geleni yapacağını ifade ederek, "Türkiye'de çok iyi defansif oyuncular yetişiyor. Ancak bazen kıymetleri takımlarında bilinmiyor" dedi.

11.10.2006


 

Yattara evinde dinleniyor

Geçtiğimiz hafta Belçika'da ameliyat olan ve cumartesi günü hastaneden taburcu edilen Trabzonspor'un Gineli futbolcusu İbrahim Yattara, evinde dinlenmeye başladı.

Sağlık Kurulu Başkanı Köksal Güney, Yattara'nın Belçika'da yapılacak tedavinin ardından Trabzon'a döneceğini bunun da 1-1,5 aylık bir zaman alacağını kaydetti.

11.10.2006


 

Fatih Terim 53. maçına çıkıyor

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugünkü Moldova maçıyla birlikte, ay-yıldızlı ekibin başında 53. sınavına çıkacak.

(A) Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 52 maçta, 26 galibiyet, 14 beraberlik, 12 yenilgi alırken, toplam 74 gol atıp, kalesinde 58 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in ikinci döneminde oynadığı 7'si resmi, 11'i özel olmak üzere toplam 18 maçtan 9'unu kazandı, 6'sında berabere kaldı, 3'ünü ise yitirdi. Öte yandan Fatih Terim, yarınki Malta maçıyla birlikte, Coşkun Özarı'nın rekoruna bir adım daha yaklaşacak. Fatih Terim, Türk Milli Futbol Takımı'nın 83 yıllık geçmişinde çeşitli dönemlerde toplam 54 kez ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkan Coşkun Özarı'nın 20 yıllık rekoruna bir sonraki milli maçta ortak olacak.

11.10.2006


 

Hakan Şükür yıpratılıyor

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Hakan Şükür ile ilgili medyada yapılan spekülasyonlara isyan etti.

Gökşen, yaptığı açıklamada, herkesin Hakan Şükür ile ilgili yorum yaptığını ifade ederek, ''Herkes Hakan Şükür ile ilgilenmeyi bıraksın, işlerine gücüne baksınlar. Hakan'ı polemik konusu yapmasınlar. Hem Galatasaray'a, hem milli takıma zarar veriyorlar'' dedi. Yapılan bu spekülasyonların Hakan'ın performansını düşürdüğünü savunan Fatih Gökşen, ''Hakan ile ilgili kararı verecek bir Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu vardır. Hem kendisinin iradesi de futbolu ne zaman bırakacağı için gayet yeterlidir. Hakan Şükür yıpratılıyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

11.10.2006


 

40'lık Romario 4 maç için Avustralya'ya transfer oldu

Brezilya'nın yaşayan efsane golcülerinden Romario, 4 maçlığına anlaştığı Avustralya Ligi takımlarından Adelaide United'da bilinen 11 numaralı formayı giyecek.

Kariyerindeki 1000. gole ulaşmak için Avustralya Ligi takımlarından Adelaide United'a transfer olan Brezilya'nın unutulmaz golcüsü Romario, takımında kendisiyle özdeşleşen 11 numaralı formayı giyecek.

Aslında, Adelaide United'ın genç yıldızı Dez Giraldi'nin giydiği 11 numaralı forma, önce futbolcudan ardından da Avustralya Futbol Federasyonu'ndan alınan izinle Romario'ya verildi. Dez Graldi ise, formasını Romario'ya verdiği için oldukça mutlu olduğunu açıklayarak, "Kendi formamı Romario'a vermek benim için büyük bir mutluluk. O, tüm zamanların en iyi futbolcularından birisi ve bana çok şey öğreteceğine eminim. Eğer kramponlarımı da istesin, onları da veririm" dedi.

Romario, hafta sonu eski takımı olan Miami FC'yle birlikte Avustralya'ya gitti. Amerika Birinci Ligi takımlarından Miami FC önümüzdeki hafta Adelaide United ve SA State Team'le hazırlık maçı yapacak. Romario, Adelaide United'la başlayacağı dört maçlık sözleşmesi çerçevesinde ilk maçını 25 Kasım'da oynayacak.

11.10.2006


 

Irak'ta futbol hakemi kaçırıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir uluslararası futbol hakemi kaçırıldı.

Hazım Hüseyin adlı hakem, dün akşam Irak Futbol Federasyonunun merkezinin bulunduğu Şaab stadyumundan çıkışında, bazı kişilerce kaçırıldı.Irak Hakemler Birliği Başkanı Tarık Ahmed, kaçıranların 200 bin dolar fidye istediklerini söyledi.

11.10.2006


 

16. Alanya Triatlon Yarışı 18 Ekim'de

16 Uluslararası Alanya Triatlonu ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Triatlon Federasyonu, Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve 18 Ekim Çarşamba günü yapılacak triatlon yarışlarına, 30 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılacağı bildirildi.

11.10.2006


 

Sürprizler haftası

Malatyaspor, evinde ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yenilerek hem liderlikten oldu, hem de ağır bir yara aldı. Genç teknik direktör Hayati Palancı'nın sahaya sürdüğü 11'de yaptığı hatalar sonrası bu yenilgi kaçınılmaz oldu. Çok kötü bir gününde olan Bülent Akın ve Johansson'a uzun süre tahammül eden Palancı, bu iki futbolcuya güvenmekle ağır bir bedel ödedi. Malatyaspor, şampiyonluk yarışında kaybedilen bu 3 puanı çok arayacak.

Lig A'da geçen hafta sürpriz sayılacak sonuçlar alındı. Haftalardır yenilmeyen ve zirve yarışında bir anda iddialı duruma gelen Kasımpaşa sahasında Diyarbakırspor'a son dakika golüyle boyun eğerek taraftarlarını üzdü. Yine sezona fırtına gibi girdikten sonra üst üste puanlar kaybeden Eskişehirspor deplasmanda Karşıyaka'yı dize getirerek yeniden umutlandı. Ayrıca, Akçaabat Sebat'ın G.Antep'te Büyükşehir Belediyesi'ni yenmesi haftanın en sürpriz sonucu oldu.

Elazığspor'a artık alıştık. Her sene şampiyonluk parolası ile girdiği ligde yine inişli çıkışlı grafik çiziyor. Orduspor iyi bir kadrosu olmasına karşılık istediği sonuçları bir türlü alamıyor. Samsunspor'u anlamakta zorlanıyorum. Kaliteli sayılabilecek futbolculardan kurulu bir takımı var. Ama ligin dibinden bir türlü kurtulamadı. Kocaelispor, Telekom engelini geçerek yeniden iddialı bir duruma geldi.

Diyarbakır'ı da tebrik etmek gerekir. Futbolcular kulüpte yaşanan yönetim kirizine rağmen aldığı başarılı sonuçlarla zirve yarışından kopmadı ve herkese güzel bir mesaj vermiş oldu.

Said YALÇIN

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004