Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Lâle soğanından dostluğa

Toplam 21 sanatçının çalışmalarının yer aldığı “Lale Soğanından Dostluğa” sergisinin açılışı, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Tacan İldem ve Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili Nebahat Albayrak tarafından yapıldı.



Yusuf Sezer’den Van’da 36. kişisel sergi

Ünlü hat sanatçısı Yusuf Sezer, Van Belediyesi’nin daveti üzerine 36. kişisel sergisini Van’da açtı. Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Emniyet Müdür yardımcıları Ümit Yaşar Adalar ve Nail Aydın, İl Müftüsü Osman Artan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı, Van Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’ndeki ‘Hat’ sergisi açılışında bir konuşma yapan Sanatçı Yusuf Sezer, ebru sanatının her bir eserinin orijinal ve aherli kâğıtların üzerinde yumurta akıyla işlemden geçtikten sonra yapıldığını söyledi.



Hattat Mahmut Dörtbudak 9. kişisel sergisini açtı

Şanlıurfalı Hattat Mahmut Dörtbudak, 100 eserinin yer aldığı 9. kişisel sergisini açtı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Şanlıurfa Kültür Müdürü Selami Yıldız, Mahmut Dörtbudak gibi ustaların ve yeteneklerin her zaman yanında olduklarını, onun genç nesillere de örnek olmasını arzuladıklarını söyledi.



20 asırlık caddeye restorasyon

Antakya’nın yaklaşık 20 asırlık Kurtuluş Caddesi’nde ‘’Yeniden Canlandırma Projesi’’ kapsamında, Anıtlar Kurulunun onayıyla, 95’i kültür varlığı 148 yapının özgünlüğü korunarak restore edileceği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004