Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hattat Mahmut Dörtbudak 9. kişisel sergisini açtı

Şanlıurfalı Hattat Mahmut Dörtbudak, 100 eserinin yer aldığı 9. kişisel sergisini açtı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Şanlıurfa Kültür Müdürü Selami Yıldız, Mahmut Dörtbudak gibi ustaların ve yeteneklerin her zaman yanında olduklarını, onun genç nesillere de örnek olmasını arzuladıklarını söyledi.

Yıldız, hat ustası Dörtbudak’a çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. 1963 yılından beri hat sanatıyla uğraştığını bildiren Dörtbudak, “Şimdiye kadar hiçbir eserimi satmadım ve satmayı da aklımdan geçirmedim. Ancak beğenen bazı dostlara ve büyüklerimize ücretsiz hediye ettim. Hat sanatı dinimizde de önemli bir yer tutmaktadır. İslamda yazının önemi, Kur’an-ı Kerim’in kıyamete kadar korunması maksadına yöneliktir. Güzel yazı gözün ve zihnin erken yorulmasını önler” dedi.

100 eserin yeraldığı serginin açılışını İl Kültür Müdürü Yıldız, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve hat sanatı ustası Dörtbudak birlikte yaptı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergi bir hafta açık kalacak.

12.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lâle soğanından dostluğa

  Yusuf Sezer’den Van’da 36. kişisel sergi

  Hattat Mahmut Dörtbudak 9. kişisel sergisini açtı

  20 asırlık caddeye restorasyon


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004