Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak'tan çekilelim

İngiltere Ordu Komutanı Orgeneral Sir Richard Dannat, İngiliz askerlerinin, güvenlik sorununu artırdıkları gerekçesiyle Irak’tan yakın zaman içinde çekilmesi gerektiğini söyledi.

Sir Richard Dannat, İngiliz Daily Mirror Gazetesi’ne verdiği demeçte İngiliz askerlerinin Irak’taki varlığının, dünyanın başka yerlerindeki güvenlik sorununu da artırdığına işaret etti.

Irak’ta 7 bin askerle ABD’den sonraki en büyük askerî gücü oluşturan İngiliz ordusunun komutanı Dannat, gazetenin internet sitesinde yayınlanan demecinde, şunları kaydetti: ‘’Biz Müslüman bir ülkedeyiz ve Müslümanlar’ın kendi ülkelerinde bulunan yabancılar hakkındaki görüşleri açık. Bir yabancı olarak bir ülkeye davet edildiğiniz zaman memnuniyetle karşılanırsınız, ancak biz bu ülkeye kesinlikle şu an Irak’ta bulunanlarca davet edilmedik.’’ İngiltere’nin de içinde yer aldığı, 2003 yılında yapılan askeri harekâtla Irak’a girildiğini hatırlatan Dannat, ‘’Herşeyden önce, almış olduğumuz muvafakat her neydiyse, hoşgörüye dönüşebilecekken büyük oranda hoşgörüsüzlüğe dönüşmüştür. Bu bir gerçektir. Tüm dünyada karşılaştığımız güçlüklerin Irak’taki varlığımız nedeniyle ortaya çıktığını söylemiyorum ancak, Irak’taki varlığımız bu güçlükleri daha da artırıyor’’ diye konuştu.

İngiliz ordusu komutanlığı görevine Ağustos ayı sonlarında atanan Dannat, İngiliz hükümetini de eleştirerek, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in politikasını ‘’safça yapılmış bir siyaset’’ olarak niteledi.

/ LONDRA

14.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'tan çekilelim

  Irak’taki Amerikalı eğitmenlerden Washington’a eleştiri

  Rice, Asya’ya gidecek

  Halid Meşal’den mesaj: İsrail’i tanımayız

  Ladin’den Mısri’yi sahiplenmemesi istendi

  Bağdat’ta 14 ceset bulundu

  Bulgaristan seçimleri için Türkiye’de sandık açılacak

  Hollanda, Lübnan’a savaş gemisi gönderiyor

  İsrail, 10 yaşındaki kız çocuğunu öldürdü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004