Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türk ekonomisi, AB için önemli

Avrupa Birliği’nin düşünce önderlerinden Kont Etienne Davignon, Türkiye’nin, AB’nin geleceği için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi. Davignon, Türkiye’nin AB sürecinin zorlu bir süreç olduğunu ancak, bu sürecin, hem Türkiye’ye hem de AB’ye olumlu bir katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye’nin çok iyi bir değişim ve yapılanma süreci yakaladığını belirten Davignon, bu değişim sürecini, uygulayacağı reformlarla devam ettirmesi tavsiyesinde bulundu.

TÜRKİYE’NİN STRATEJİK

VE EKONOMİK ÖNEMİ

Türkiye’nin, bölgesinde etkili bir ülke olduğunun altını çizen Kont Davignon, AB için sadece stratejik bir ülke olmadığını, aynı zamanda iyi bir ekonomik potansiyele de sahip olduğunu ifade etti. NATO ve Avrupa Birliği’nde düşünce önderliği yapmış, Uluslararası Enerji Ajansı’nın ilk başkanlık görevini yerine getirmiş olan ve çok sayıda uluslar arası kuruluşun yönetim kurulu üyeliğini sürdüren Davignon, Türkiye’nin, kültürel, siyasal, ekonomik ve sosyal olarak AB ile uyum sağlamasının, Türkiye’nin daha da güçlü bir ülke olmasına katkıda bulunacağını kaydetti.

AB sürecinde, Türkiye’nin her türlü zorlukla karşılaşabileceğinin altını çizen Davignon, bu zorluklardan yılmayarak üstüne düşeni yerine getirmesi halinde Türkiye’nin, başarıyla AB üyelik sürecini tamamlayabileceğini vurguladı.

Türkiye’nin AB sürecindeki reformları başarıyla gerçekleştirmesi halinde, yabancı sermaye açısından da tercih edilen bir ülke olmaya devam edeceğini belirten Davignon, AB sürecinin, Türkiye’nin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacağını, bu sürecin, çok sayıda yabancı yatırımcının Türkiye’de yatırım yapmasına imkân vereceğini bildirdi.

/ BRÜKSEL

14.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk ekonomisi, AB için önemli

  TOKİ’den lüks konut satışı

  Şirketler GAP’tan soğuyor

  2 milyondan fazla işsiz var

  Konutta sigortaya talep az

  Türksat borcunu ödedi

  Amerikalı firmalar ‘yeni projeler’le geliyor

  Tüketicilerden Coca Cola’ya dâvâ

  Tüzmen, Japonya’da temaslarda bulundu

  Türkiye-Irak petrol borcunda anlaştı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004