Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Küfürde geri adım

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'nin talebini kabul ederek, "Çirkin, kötü tezahürat ve davranışlarla" ilgili 31. maddede değişiklikler yaparak geri adım attı. Bir sezonda 3 defa aynı suçu işleyen kulübün 3 puan silinir hükmü, yeni kararla 6 defa aynı suçu işlemesi şartı kondu.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, futbol disiplin talimatında değişiklik yaptı. Yönetim Kurulu, Beylerbeyi'ndeki Atatürk Planlama Geliştirme ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirdiği uzun süren toplantının ardından, Kulüpler Birliği'nin talebini kabul ederek ''Çirkin, kötü tezahürat ve davranışlarla'' ilgili 31. maddede değişikliğe gitti. Yapılan açıklamada, müsabakaların yapıldığı saha ve tesislerde toplu olarak ve devamlılık arz eden şekilde söz, hareket, pankart veya benzeri araçlarla aşağılayıcı, tahrik ve taciz edici kötü söz niteliğinde slogan atılması, hareket ve çirkin tezahüratta bulunulması halinde kulüplere kategorilere göre ceza verileceği belirtilerek, ''Suçun ilk defa işlenmesi durumunda süper lig kulüplerine 30 ila 60 bin, 2. lig kulüplerine 15 ila 30 bin, 3. lig kulüplerine 5 ila 10 bin YTL arasında para cezası verilecek'' denildi.

Aynı sezon içerisinde fiilin ikinci kez tekrarlanması halinde kulübe seyircisiz oynama cezası verileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: ''Üçüncü tekrarda ise kulübe seyircisiz oynamanın yanı sıra para cezasının alt sınırı uygulanacak. Dördüncü tekrarda kulübe seyircisiz oynama ve para cezasının üst sınırı uygulanacak. Beşinci tekrarda kulübe seyircisiz oynama ve para cezası üst sınırının iki katı tutarında ceza verilecek. Altıncı tekrarda ve devam eden her ihlalde ise kulübe galibiyet halinde verilen puan kadar puan indirimi uygulanacak. Bu eylemler yönünden lig ve kupa müsabakaları aynı kategoride kabul edilecek. Kupa müsabakalarında altıncı ihlal gerçekleştiği taktirde kulüp kupadan ihraç edilecek ve olayın niteliğine göre bir sonraki kupaya katılmama cezası da verilebilecek.''

15.10.2006


 

Küfür etmeyen F.Bahçetaraftarı örnek gösterildi

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Aydın Örs, "''Taraftarımız bizi müthiş şekilde destekledi. En ufak bir küfür yoktu. Örnek oldular'' diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Aydın Örs, Beşiktaş Cola Turka'yı 83-71 yendikleri derbi maçta genel olarak iyi mücadele ettiklerini söyledi. Örs, Beşiktaş karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirerek, ''Bir ara fark 21 sayıya kadar çıkmıştı, ancak son periyotta oyun disiplininden kopunca fark azaldı. Takım olarak iyi mücadele ediyoruz, ama sakatlıklar ve hastalıklar yüzünden tam takım çalışamadık. Önümüzdeki haftalarda daha da iyi olacağız'' dedi. Karşılaşma boyunca kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkür eden Örs, ''Taraftarımız bu akşam bizi müthiş şekilde destekledi. En ufak bir küfür yoktu. Örnek oldular'' diyerek memnuniyetini dile getirdi. Aydın Örs, maçta omzu çıkan Hakan'ın, 2-3 hafta takımdaki yerini alamayacağını da söyledi.

15.10.2006


 

Yıldırım: F.Bahçe'yi 1 lira bile zarara uğratmadım

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda, bir üyenin, İstanbulspor'a teşvik primi verildiği iddialarıyla ilgili yaptığı konuşması, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ı oldukça sinirlendirdi.

Yüksek Divan Kurulu Üyesi Kerim Kerimoğlu, yaptığı konuşmanın sonunda konuyla ilgili kendisine gelen bazı belgelerin bulunduğunu, ancak toplantıda açıklamak istemediğini ifade etmesi Yıldırım'ı bir hayli kızdırdı.

NİYE TEŞVİK PRİMİ VEREYİM

Kulüp yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oturduğu masada ayağa kalkarak, Kerimoğlu'na tepki gösteren Yıldırım, ''Elinde belgeler varsa burada açıkla. Bu sahtekarlar Fenerbahçe ile oynamayı bıraksın. Fenerbahçe Kulübü Başkanı bu kadar aptal bir insan mı ki teşvik primi verecek ve bunu kendi kulübünün kayıtlarına geçirecek'' şeklinde ifadeler kullandı.

ACI GÜNLER İÇİN SUSTUM

Daha sonra söz alarak kürsüye çıkan Aziz Yıldırım, söz konusu iddialara sebep olan Petkov'un transferiyle ilgili açıklamalarının ardından, ''Fenerbahçe'ye zarar verdiğimin 1 lirası ispatlanırsa 100 lira ile öderim, bunu hayatımla öderim. Ben bugün susuyorsam, Mayıs ayında geçirdiğim acı günler için susuyorum'' dedi. Yıldırım'ın son sözleri toplantı salonunu dolduran üyelerce alkışlanırken, söz alan bazı üyeler de başkana destek veren konuşmalar yaptı.

15.10.2006


 

Türkiye-İtalya maçı Facchetti anısına oynanacak

15 Kasım'da İtalya'yla Türkiye A Milli Futbol Takımları arasından oynanacak olan hazırlık karşılaşmasının, geçtiğimiz ay hayata veda eden efsanevi solbek İtalyan futbolcu Giacinto Facchetti'nin anısına yapılacağı açıklandı.

15 Kasım'da İtalya'nın Bergramo Kenti'nde Türkiye'yle yapılacak olan özel karşılaşmanın Eylül ayından hayatını kaybeden eski İtalya Milli Takım oyuncularından Facchetti'nin anısına yapılacağı duyuruldu.

İtalya'nın Lombardy Bölgesi'nin Bergamo Şehri'nde 18 Temmuz 1942 tarihinde doğan Facchetti, 1961-1978 yılları arasında Inter Milan oynadı.. Facchetti ayrıca, Milli takımın 94 kez formasını giymişti.

15.10.2006


 

Nihat'a 3 hafta forma yok

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Moldova ile yaptığı ve 50 kazandığı maçta sakatlığı nükseden Nihat Kahveci, yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacak.

Nihat'ın formasını giydiği İspanya'nın Villarreal Kulubü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, sol diz bağlarında zorlamadan kaynaklanan bir sakatlık meydana gelen milli futbolcunun, yaklaşık 3 hafta takımdaki yerini alamayacağı belirtildi. Nihat, Şubat 2005'de sol diz bağlarından geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonun kalan kısmında takımdan ayrı kalmıştı. Milli futbolcu, Mayıs 2006'da Real Sociedad'dan Villarreal'e transfer olmuştu.

15.10.2006


 

FIFA ve UEFA zorda

Avrupa Futbol Federasyonu UEFA, Belçika'nın 1. Lig Klubü Charleroi'nın FİFA'ya karşı açtığı dava ile ilgili açıklamada bulundu. UEFA, Fas milli takımının oyuncusu Oulmers ile ilgili olarak Charleroi'nın açtığı davayı kazanmasının uluslararası futbolun sonu olabileceğini bildirdi.

Bilindiği gibi Charleroi Klübünde oynayan Faslı Oulmers Fas milli takımıyla oynadığı karşılaşmada sakat döndükten sonra Charleroi Klubü FİFA'yı sorumlu tutarak tazminat davası açmıştı.

Davada Avrupa'nın en büyük kulüpleri olayı desteklediği için UEFA, yıldız futbolcuların artık ülkeleri için oynayamayacaklarını çünkü her sakatlanan ünlü futbolcuya UEFA veya FİFA'nın kulüplere tazminat ödeyerek büyük kayıplara yol açacağını belirten UEFA'nın sözcüsü, böylece Avrupa veya dünya kupalarında sadece İspanya, Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin zirvede olacaklarını vurguladı. Belçika'nın 1. Lig futbol kulübü Charleroi davayı kazandığı an FİFA zor durumda kalacak.

15.10.2006


 

Engelli atletin hedefi yurtdışında yarışmak

Engelli sporcu Sedat Cihan (26), uluslararası müsabakalara hazırlanıyor.

Sinop Engelliler Spor Kulübü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen 'Engelliler Atletizm ve Masa Tenisi Müsabakaları'nda 200 metre kategorisinde birinci olan Sedat Cihan önümüzdeki günlerde Almanya ve Çin'de yapılacak müsabakalara gitmeye hazırlanıyor.

15.10.2006


 

Hırsız maç oynanırken soyunma odasına girdi

Akhisar BelediyesporAydınspor maçı oynanırken, tesislere giren hırsız, bin 595 YTL ile bir cep telefonu çaldı.

Alınan bilgiye göre, Teknik Direktör Mustafa Serin, kaleciler Engin Gözalan, Serdar Camcı ile Mustafa Avşar ve Sedat İrfan'nın kullandığı odalara pencereden giren hırsız bir kameralı cep telefonu ile toplam bin 595 YTL para alarak kayıplara karıştı. Kulüp Müdürü Serkan Düzgünsıvacı, bekçinin çöp dökmeye gitmesi sırasında hırsızlığın meydana geldiğini belirterek, şöyle dedi:

''Ön kapıdan giren kişi veya kişiler, giriş kapısının üzerindeki balkona çıkıp, balkona açılan pencerelerden üç odaya girmişler. Teknik Direktör Mustafa Serin'nin 895 YTL'sini, Sedat İrfan'nın 75 YTL'sini, Mustafa Avşar'ın 165 YTL'sini, Kaleciler Engin Gözalan'nın 65 YTL'sini, Serdar Camcı'nın 395 YTL'sini ve kameralı cep telefonunu alınmış.''

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004