Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bayramda trafik alarmı

Türkiye’de 2000-2005 yılları arasındaki Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen 512 trafik kazasında 695 kişinin öldüğü, bin 178 kişinin de yaralandığı bildirildi.


Demokrasi ya vardır, ya yoktur

Osmaniye’de verdiği konferansta insanların ya ilimle, ya da zulümle yönetildiğini ifade eden Sami Selçuk, “Dünyada en iyi yönetim şekli demokrasidir.

‘Said Nursî ulu kişi, eserini anlamak emek ister’

Nobel Edebiyat Ödülünü kazanmasıyla yeniden gündeme gelen Romancı Orhan Pamuk, yaklaşık on yıl önce yayınlanan bir röportajında Said Nursî’yi “ulu kiş


  Çömez: Lider sultası bitmeli

AKP Balıkesir milletvekili Turan Çömez, Türkiye’de demokrasinin olgunlaşması için seçim kanunu ve siyasî partiler kanununun değişmesi gerektiğini söyledi.


  Asıl mesele Türkiye’nin AB üyeliği

Fransa parlamentosunda alınan son kararla ilgili olarak, “Fransa hem kendi tarihine hem Türk milletine terbiyesizlik yaptı” diyen DYP Kütahya İl Başkan Yardımcısı Salih Aytemur, asıl yapılmak istenenin, Türkiye’nin AB üyeliğinin önünü kesmek olduğunu söyledi.


  Demokrasi açısından tarihi hata

Fransa parlamentosunda sözde Ermeni soykırımının inkarına yönelik para ve hapis cezası öngören yasanın kabul edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.


  Vali Güler: Ermeni cemaati rahat olsun

İstanbul Valisi Muammer Güler, Ermeni Patriği Mutafyan’ın Fransa’da meclisten geçen “Ermeni soykırımını inkarı suç sayan” yasa nedeniyle Türkiye’deki dinî merkezlerde güvenliğin artırılması talebini ilettiğini, ancak kendilerinin zaten konu ile ilgili olarak tedbir aldıklarını açıkladı.


  LC Waikiki : Fransız değiliz

Giyim firması LC Waikiki bazı gazetelere tam sayfa olarak verdiği ilanlarda, Fransız markası olmadığını, bir Türk markası olduğunu bildirdi.


  Ağar: Keşke, Nobel’i coşkuyla kutlayabilseydik

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat Ödülünü almasıyla ilgili kendisini kutladığını belirterek, “Arzu ederdik ki Türkiye’de böyle büyük bir olay çok daha büyük coşkuyla kutlanabilseydi” dedi.


  Karadeniz'de gemi battı

Karadeniz’de, Komor Adaları bayraklı 1832 grostonluk ‘’MAGIC’’ isimli gemi battı.


  'İstemezükçülüğün’ adı ulusalcılık oldu

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Yeniçeriler dönemindeki ‘istemezükçülüğün’ adı ulusalcılık oldu” dedi.


  Rusya’da Ramazan çadırı

Moskova’da cami, kilise ve havrayı içinde barındıran Zafer Parkı, tarihinde bir ilke şahitlik etti. Şehitler Caminin hemen yanı başına kurulan “Şatör Ramazan”, farklı millet ve dinden insanları iftar sofrasında buluşturarak tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdi.


  Güngören’de muhtaçlara yardım

Güngören Belediyesi, kimsesiz, yetim, düşkün, dul ve çalışamayacak durumdaki vatandaşların, herhangi bir ücret ödemeden alış veriş yapabilecekleri Sosyal Dayanışma Merkezi’ni hizmete açtı.


  HSYK’ye 2 yeni üye

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliklerine Kadir Özbek ve Musa Tekin’i seçme kararı Resmî Gazetede yayımlandı.


  Arınç, Yunus’u kutladı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Nobel Barış Ödülünü kazanan Bangladeşli Muhammed Yunus’u kutladı.


  Hakkari’de mayın patladı: 2 şehit

Hakkari’de terör örgütü PKK üyelerince önceden araziye döşenen mayına basan 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.


  Google’da en çok Kur’ân okunuyor

Dünyaca ünlü arama motoru Google’ın hizmete sunduğu dijital kitaplar arasında en çok Kur’ân-ı Kerim ve ABD’li muhlalif aydın Chomsky’nin eserleri okunuyor.


  Trabzonlu İHL’liler iftarda buluştu

Merkezi Üsküdar’da bulunan Trabzonlu İmam Hatipliler Derneği (TİMDER), düzenlenen iftar programında hemşehrilerini biraraya getirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004