Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Annan’ın halefi, Güney Koreli Moon

BM Genel Kurulu, Güney Kore Dışişleri Bakanı Ban Ki-Moon’u, yeni BM Genel Sekreteri olarak resmen atadı. Ban Ki-Moon beş yıllık görevine 1 Ocak 2007’de başlayacak. BM Genel Kurulu tarafından BM’nin sekizinci genel sekreteri olarak atanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Ban Ki-Moon, BM’yi insanlara daha çok yakınlaştırmayı hedeflediğini ve BM’deki reform sürecine devam edilmesi için çaba sarf edeceğini bildirdi.


Irak’ta şiddet dinmiyor

Irak’ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen son şiddet olaylarında 13 kişi öldürüldü, 7 kişinin cesedi bulundu. Irak polisinin verdiği bilgiye göre, D

Borrell: AB, Hıristiyan Kulübü değil

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Joseph Borrell, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakerelerinin güçlüklerle dolu olacağını, ancak bu ülkenin AB için bir


  Blair’den genel kurmay başkanına destek

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Irak’taki İngiliz askerleri konusunda yeni genelkurmay başkanıyla arasında görüş ayrılığı olmadığını söyledi. Genelkurmay Başkanı General Sir Richard Dannatt’ın açıklamalarını değerlendiren Blair, generalin tüm sözlerine katıldığını belirtti.


  Yine İsrail Vahşeti

İsrail’in, Haziran ayında bir askerinin Filistinli gruplar tarafından kaçırılmasıyla Gazze’de başlattığı operasyonlarında önceki gece 7 kişi öldü 18 kişi yaralandı. Lübnan savaşının sona ermesinin ardından Gazze’deki saldırılarını sıklaştıran İsrail ordusu, Gazze’deki Cebeliye mülteci kampına hava saldırısı düzenledi.


  ABD: PKK şartsız silâh bırakmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın ateşkesinin kabul edilemez olduğunu ve örgütün şartsız silâh bırakması gerektiğini belirtti.


  Peru’nun Apo’suna ömür boyu hapis

Peru’da onbinlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan “Aydınlık Yol” adlı gerilla grubunun kurucusu ve lideri Abimeal Guzman, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004