Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

"Lübnan bitti" hedef Gazze

İsrail Savunma Bakanlığının üst düzey yetkilisi Amos Gilad, İsrail’in Gazze Şeridine yönelik saldırılarını arttıracağını söyledi. Gilad, İsrail askerî radyosuna yaptığı açıklamada, ‘Filistin’den gelen füzeleri engellemek’ ve ‘Mısır üzerinden yapılan silâh kaçakçılığına son vermek’ amacıyla Gazze Şeridine yönelik saldırıları arttıracaklarını bildirdi.

Üst düzey yetkili, “Siyasetimiz açık: Bu atışları ve silah kaçakçılığını önlemek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Güçlenen Hamas, İsrail’in güvenliği için bir tehdittir. Bundan böyle önceliğimiz, terörizmin devam ettirilmesini giderek daha da zorlaştırmaktır” dedi.Silah kaçakçılığını önlemeye yönelik olarak Mısır sınırının denetimini yeniden ele geçirmek amacıyla Gazze Şeridi’nin güneyinde geniş çaplı bir askeri operasyon düzenlenmesi ihtimalinin sorulması üzerine Amos Gilad, çok net bir cevap vermedi ve “Akıl ve deneyim, sürpriz etkisini ortadan kaldırmamak için, bize bu türden meseleleri kamuoyu önünde ele almamayı öğretti” dedi ve Mısırlı yetkililerin silah kaçakçılığıyla mücadele konusunda aldığı sonuçların çok daha iyileştirilebileceğini kaydetti.

Radyoya göre, Lübnan savaşı sırasında Hizbullah tarafından kullanılanlarla aynı tipteki Rus yapımı birçok tanksavar roketi kısa süre önce Gazze Şeridi’ne sokuldu. Radyo haberinde, İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz’in, “İsrail, Gazze Şeridi’nin ikinci bir Lübnan olmasına izin vermeyecek” dediği belirtiliyor.

Bu arada, İsrail ordusunun, akşam saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki Beyt Hanun’a 2 kilometre kadar girdiği bildirildi.Filistinli güvenlik kaynakları, havadan desteklenen çok sayıda İsrail zırhlı aracı, buldozer ve askeri aracın, Beyt Hanun’un doğu tarafından 2 kilometre kadar içeri girdiği ve daha sonra da güney girişini kapattığını belirttiler.

/ KUDÜS

16.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  "Lübnan bitti" hedef Gazze

  Kuzey Kore’ye oybirliğiyle jet yaptırım

  Üç Amerikan askeri daha öldü

  Fransız Parlamentosu Amerikalı Ermenileri sevindirdi

  Peçeli öğretmen kovulmakla karşı karşıya

  İskoçyalı imama saldırı

  ‘Suriye işbirliğine hazır’

  Lübnan’da BM’ye gözdağı

  Türk dostu Ermeniler de rahatsız


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004