Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bayram yoğunluğu

Ramazan bayramı öncesindeki Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü için Konya’dan İzmir, Ankara, Antalya ve İstanbul yönüne gidecek otobüslerde boş yer kalmadı.


Dünyanın bildiğini neden halktan saklıyorsunuz?

TESEV’in yayınladığı güvenlik almanağına “Jandarma” konulu çalışmasıyla katkıda bulunan savunma yazarı Lâle Sarıibrahimoğlu, Yeni Asya’nın sorularını

Barroso: Türkiye reformlarda yavaş gidiyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye’de reformların yavaşlığından dolayı “endişeli” olduklarını söyledi. İngiliz BBC televizyonuna ko


  TBMM’de, bayram öncesi yoğun mesai

TBMM Genel Kurulu’nun bayram öncesi haftada gündemi yine yoğun. Fransa Ulusal Meclisinin sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan kararı ve ardından yaşanan gelişmeler, Mecliste özel gündemli toplantıda görüşülecek.


  “İrtica tartışmalarına millet cevabını verecek”

Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu son günlerdeki olayları değerledirerek, "Kimsenin toplumsal barışı ve toplumun huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Türk milleti bu oyuna gelmeyecek ve prim vermeyecektir. Milletimiz bu tür provokasyonları önceden görmüştür. İrtica tartışmalarıyla toplumu germeye çalışanlara, milletimiz hak ettiği dersi verecektir" dedi.


  Üniversiteli olmak için ikinci son şans

Üniversitelerdeki boş kalan kontenjanlar için yapılacak 2. ek yerleştirmeye başvurular bugün başlayacak. 2006 yılında özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olan adaylar 2. ek yerleştirmeye başvurabilecekler


  Sözleşmeli öğretmene kadro yok

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin doğrudan kadrolu öğretmen statüsüne geçirilmelerinin söz konusu olmadığını bildirdi.


  Gözler bu toplantıda

Savunma Sanayii İcra Komitesinin 17 Ekim Salı günü toplanıyor. Toplantıda silâhlı kuvvetlerin helikopter ihaleleri masaya yatırılacak. Toplantıda, Savunma Sanayii Müsteşarlığının açtığı toplam 91 adetlik uluslararası ‘’atak’’ taktik-taarruz savaş helikopteri ihalesindeki son durum değerlendirilecek.


  Fransa soykırımda en son konuşacak ülkedir

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Fransa Meclisinde kabul edilen sözde Ermeni soykırımının inkârının suç sayılmasını öngören yasa teklifiyle ilgili olarak, ‘’Fransa’nın yaptığı ne devletler hukukuna, ne AB ilkelerine, ne medeniyete, ne de demokrasiye yakışır’’ dedi.


  Çevreyi kurtaracak proje

Doğa Derneği, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliğinin ortak çalışmasıyla ‘’Hedef Sıfır Yok Oluş’’ kampanyası kapsamında oluşturulan ‘’Doğa Fonu’’nda biriken parayla, ilk etapta Şanlıurfa’nın bozkırlarında sayıları 100’ün altına düşen yabani ceylanların kurtarılmasına çalışılacak.


  “Yunus Emre Belediyeler Birliği” kuruluyor

Es-Der Ankara Şube başkanlığının organize ettiği Toplantıya katılan belediye başkanları, bölgelerinde böyle bir birliğin kurulmasına ihtiyaç olduğunu bunun Yunus Ermenin birleştirici şemsiyesi altında tarafsız ve denge unsuru göz önüne alınarak bölge belediye başkanlıklarının tamamının katılımı ile gerçekleşmesinde ortak mutabakata varıldı.


  Türkiye, tarım üretiminde kendi kendine yetmiyor

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın soru önergesine verdiği cevapta, Türkiye’de arz açığı bulunan ürünler ile ekolojik veya ekonomik olarak yetiştirilmesi mümkün olmayan bazı tarımsal ürünlerin ithal edildiğini belirtti.


   Bilgiç: Lider sultasını ‘tercih sistemi’ yıkar

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, Anayasa’nın 67. maddesindeki ‘’temsilde adalet’’ hükmünün işlemesi için seçimde ‘’tercihli sistem’’ uygulanması gerektiği kaydetti.


  Bilgi istemeye doymadı

Eskişehir’de Bilgi Edinme Hakkı Kanunundan yararlanan bir inşaat mühendisi, yasanın yürürlüğe girdiği 3 yılda, Valilik, belediyeler ve üniversiteler gibi onlarca kuruma cevaplaması istemiyle yaklaşık 1000 soru yöneltti.


  Eğitimciler iftarda biraraya geldi

Yeni Eğitimciler Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul’daki eğitimcileri düzenlediği iftarda biraraya getirdi.


  PKK’da çözülme sürüyor

Terör örgütü PKK’nın kamp sorumlularının örgüt üyelerine sık sık “Teslim olursanız size işkence yaparlar, her türlü cezayı verirler. Hatta asarlar” diyerek korkutmalarına rağmen, örgüt kaçışları önleyemiyor.


  Uyuşturucuya karşı öyküyle mücadele

İstanbul İl Özel İdaresi’nin, uyuşturucuyla daha etkin mücadele amacıyla bastırdığı kitapçıklar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. “Öyküyle Madde Kullanımını Engelleme” projesi kapsamında 60 bin adet bastırılan kitapçıkların dağıtımına başlandı.


  Palandöken bembeyaz

Palandöken Dağı’nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.


  Hz. Ali’yi sevenler buluştu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Müftü Mehmet Yaman, Hz. Ali’yi sevenleri iftarda buluşturdu. İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, Hz. Ali’nin şehit edilişinin 1345. yılında onu sevenleri kaynaştırma adına iftar yemeğini verdiklerini söyledi. Davetliler, Ulu Cami’de okunan mevlidi dinledikten sonra dağıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004