Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gözler bu toplantıda

Savunma Sanayii İcra Komitesinin 17 Ekim Salı günü toplanıyor. Toplantıda silâhlı kuvvetlerin helikopter ihaleleri masaya yatırılacak. Toplantıda, Savunma Sanayii Müsteşarlığının açtığı toplam 91 adetlik uluslararası ‘’atak’’ taktik-taarruz savaş helikopteri ihalesindeki son durum değerlendirilecek.

Edinilen bilgiye göre toplantıda öncelikli olarak, Savunma Sanayii Müsteşarlığının açtığı toplam 91 adetlik uluslararası ‘’atak’’ taktik-taarruz savaş helikopteri ihalesindeki son durum değerlendirilecek. Fransız Eurocopter firmasının da kısa listeye kaldığı ‘’52 adet genel maksat helikopterleri ihalesi, ‘’Göktürk’’ adı verilen keşif ve gözetleme uydu sistemi ile diğer savunma sanayii projelerinde gelinen son durum da değerlendirilecek.

Fransa Meclisinde sözde Ermeni Soykırımının inkârını suç sayan kararın kabulü sonrası, 52 adetlik genel maksat helikopterleri ihalesinde Fransız şirketinin durumu da netlik kazanacak. Bu ihalede Eurocopter’in yanı sıra Agusta Westland, NHI ve Sikorsky firmaları kısa listeye kalmıştı.

Türk savunma sanayiinin 21. yüzyıla damgasını vuracak ‘’mega’’ projelerinin masaya yatırılacağı toplantıya Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanı sıfatıyla ilk kez katılacak.

Toplantıda ayrıca, Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) geçtiğimiz yıllarda programına alarak uluslar arası düzeyde ihaleye çıkararak ilgili şirketlerden teklif aldığı bazı projeler, SSM ilgili firmalar ara

sında karar oluşturmaya yönelik son çalışmalar gözden geçirilecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının firma seçimine yönelik çalışmaları son aşamaya getirdiği projeler arasında, toplam 91 adetlik taarruz-taktik (atak) helikopter projesi yer alıyor.

Savunma Sanayii İcra Komitesinin 14 Mayıs 2004 tarihli toplantıda aldığı karar uyarınca, 1997 yılında teklif çağrı dosyasının yayınlanmasıyla başlayan TSK’nın taarruz, taktik ve keşif helikopterleri (ATAK) ihtiyacının karşılanmasına yönelik 30 adedi kesin, 20 adedi ilave ve 41 adedi de opsiyonel olmak üzere toplam 91 adet helikopter tedariğine ilişkin teklife çağrı dosyası 10 Şubat 2005 tarihinde yayınlanmıştı.

ATAK projesi kapsamında; İtalya Agusta firması A129 modeli, Fransız

Eurocopter firması Tiger modeli, Güney Afrikalı Denel firması A1 Rooivalk modeli ve Rus Federasyonu Kamov firması ise Ka-50 modeli helikopter tekliflerini 5 Aralık 2006 tarihinde SSM’lığına sunmuştu. ABD’li firmalar ise ihaleye katılmamışlardı.

Son olarak 30 Haziran 2006 tarihinde yapılan SSM İcra Komitesi (SSİK) toplantısında ise İtalyan Agusta firması ‘’A129’’, Güney Afrika Denel firması ise ‘’Rooivalk’’ modeli ile kısa listeye kalmıştı.

YERLİ TANK ÜRETİM PROJESİ

Toplantıda, yerli imkânlarla üretilmesi planlanan Tank Üretim Projesi (MİTÜP) ihalesiyle ilgili son gelişmeler de ele alınacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığınca geçtiğimiz aylarda uluslararası ihaleye çıkarılan “Millî Tank’’ projesinde, MCSanayi, FNSS Savunma Sistemleri ve Otokar Otobüs Karoseri Sanayi Şirketleri teklife çağrı dosyaları almışlardı. Öte yandan SSM İcra Komitesinin Salı günü yapacağı toplantıda, “Atak’’ ve “Yerli Tank Projesinin” yanı sıra Geleceğin Savaş Uçağı Projesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

/ ANKARA

16.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bayram yoğunluğu

  Dünyanın bildiğini neden halktan saklıyorsunuz?

  Barroso: Türkiye reformlarda yavaş gidiyor

  Erdoğan: Haydi gençler, Meclis'e

  TBMM’de, bayram öncesi yoğun mesai

  “İrtica tartışmalarına millet cevabını verecek”

  Üniversiteli olmak için ikinci son şans

  Sözleşmeli öğretmene kadro yok

  Gözler bu toplantıda

  Fransa soykırımda en son konuşacak ülkedir

  Çevreyi kurtaracak proje

  “Yunus Emre Belediyeler Birliği” kuruluyor

  Türkiye, tarım üretiminde kendi kendine yetmiyor

  Bilgiç: Lider sultasını ‘tercih sistemi’ yıkar

  Bilgi istemeye doymadı

  Eğitimciler iftarda biraraya geldi

  PKK’da çözülme sürüyor

  Uyuşturucuya karşı öyküyle mücadele

  Palandöken bembeyaz

  Hz. Ali’yi sevenler buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004