Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Gerets: Pes etmek yok

Belçikalı hoca, G.Saray'ın aldığı başarısız sonuçlardan sonra oyuncular ve teknik heyet olarak pes etmediklerini söyledi. Son dönemlerde çok zorlandıklarını belirten Gerets, "Çarşamba günü PSV maçında böyle oynarsak hezimete uğrarız. Değişik kadro ile bu maça çıkacağız" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, alınan başarısız sonuçlardan sonra oyuncular ve teknik heyet olarak pes etmediklerini söyledi. Gerets, son dönemde gerçekten zorlandıklarını, bazı maçlar hariç önceki sezonki performanslarından uzakta olduklarını kaydetti. Milli takımdaki oyuncuların iyi oyunlarını Ankaragücü maçına yansıtmalarını ümit ettiklerini kaydeden Erik Gerets, şunları söyled: ''Bu sadece Türk oyuncular değil, Iliç ve Song açısında da böyleydi. İyi oyunlarının bu maça da yansıyacağını düşünüyorduk, ama bazı bölümlerde yerine getiremedik. Son 20 dakikada defans ile forvet arasındaki mesafenin uzun tutulması, iyi oyunumuzu engelledi. Neredeyse 5 defans, 5 forvet oynuyoruz. Bu da önceki sezondan çok farklı.'' Belçikalı teknik adam, ''Futbolda bunlarla yaşamayı da bilmek lazım. Önemli olan, takımımızın pes etme düşüncesinde olmamasıdır. Soyunma odasında birbirimize moral verdik ve yolumuza aynen devam ediyoruz'' dedi.

HEZİMETE UĞRARIZ

PSV Eindhoven ile yapacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında böyle bir kadro ile sahada olmayacaklarını anlatan Gerets, ''Böyle bir kadro ve performansla oynarsak, burada hezimete uğrarız'' ifadesini kullandı. Gerets, Çarşamba günü değişik kadro ve oyun ile oynayacaklarını söyledi. Bu sezon iyi sonuçlar alınamamasını öncelikle şans faktörüne bağlayan Gerets, ''Şans faktörü var, geçen sezon 90 artı 2'lerde goller bulmuştuk. Önceki sezon kadar iyi futbol da oynamıyoruz, ama oyuncular da insan, onlara ateş edemeyiz'' dedi. Gerets, devre arasına kadar 17 maç oynayacaklarını belirtirken, bu karşılaşmalarda değişik oyunculara şans verebileceğini söyledi. Bu maç öncesinde Hakan Şükür'ü dinlendirmek gibi bir düşüncenin olduğunu kaydeden Gerets, şöyle devam etti:

HAKAN'DAN GOL BEKLEDİM

''Ancak milli takımda 4 gol birden atan bir oyuncu vardı, bu güçle siz ondan daha fazla şeyler bekleyebiliyorsunuz. Çarşamba günü bu düşünce doğru olabilir, bakacağız. Şunu herkes bilsin, burada Hakan Şükür, Mondragon ve ne de başka biri maçı kaybediyor ya da kazanıyor. Önceki sezon da hep birlikte kaybettik, kazandık. Bugün de aynı durum söz konusu.''Gerets, ümitlerinin devam ettiğini de belirterek, ''Teknik heyet olarak olaya inanıyoruz, yoksa burada işimiz olmaz. Biz her zaman mücadelemize devam ediyoruz. Seyircilerimiz bizi desteklemeye devam edecektir, sadece kötü bir dönem yaşıyoruz'' diye konuştu.

16.10.2006


 

Doğan: Trabzon 2. yarıda bambaşka bir takım olacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, "İlk yarının sonuna kadar bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Biz ligin ilk yarısını rakiplerimizden kopmayacak şekilde kapatmak istiyoruz. Ara dönemdeki çalışmayla ikinci yarıda bambaşka bir Trabzonspor olacak" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Kayseri Erciyesspor karşısında galip gelmelerine rağmen takım olarak eksiklerinin bulunduğunu belirtti. Doğan, "Her ne kadar galip gelsek bile eksiklerimiz var. Belki bunlar çok kısa sürede düzelmeyecek. Ama ilk yarının sonuna kadar bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Biz ligin ilk yarısını rakiplerimizden kopmayacak şekilde kapatmak istiyoruz. Ara dönemdeki çalışmayla ikinci yarıda bambaşka bir Trabzonspor olacak." diye konuştu.

ÇAĞDAŞ'IN SEVİNCİ

Sarı kart cezalısı Milan Stepanov'un yerine forma giyen Çağdaş Atan da büyük sevinç yaşıyor. Kayseri Erciyesspor maçında takımın beraberlik golünü atan Çağdaş, özellikle ikinci yarıdaki müthiş futbolla sonuca gittiklerini söyledi. Çağdaş, "Beraberlik golünü erken bulduk. İkinci yarı müthiş oynadık. Benim maç eksiğim olmasına rağmen elimden geleni yaptım. Hocamızın verdiği her karara saygılıyım. Zira Ziya Doğan hak edenin hakkını veren bir teknik adam. Takımdaki bütün oyuncular bunu biliyor ve ona göre çalışıyor" dedi.

UMUT: YARIŞA DEVAM

Erciyesspor maçında takımının son golünü atan Umut Bulut ise, Trabzonspor'un son aldığı galibiyetle şampiyonluk yarışında iyi bir konuma geldiğini söyledi. Umut, ''İnşallah ikinci yarıda oynadığımız iyi futbolun devamı gelir. Erciyes galibiyeti bizi ligde daha iyi yere getirdi. Galibiyet serimizi sürdürüp, sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

16.10.2006


 

12 Dev Adam'ın rakipleri belli oluyor

3-16 Eylül 2007 tarihleri arasında İspanya'da düzenlenecek olan 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi 19 Ekim 2006, Perşembe günü bu ülkede gerçekleştirilecek.

Eylül ayında oynanan Eleme Turu maçlarının ardından finallere katılma hakkını elde eden; Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Letonya, Polonya, Rusya ve Portekiz, Dünya Şampiyonası'na katıldıkları için direkt olarak finallere katılma hakkına sahip olan; Türkiye, Sırbistan Karadağ, Fransa, İspanya, İtalya, Litvanya, Yunanistan, Almanya ve Slovenya'dan oluşan 15 Milli Takım'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan kura çekimi organizasyonuna Palacio Municipal de Congresos evsahipliği yapacak.

16.10.2006


 

Sakarya'da yüzler gülmüyor

Sakaryaspor Kulübü Başkan Vekili Rıdvan Duran, Gaziantepspor karşısında baskılı oynadıklarını belirterek, ''Lüzumsuz şekilde goller kaçırdık'' dedi.

Duran, Gaziantepspor karşısında aldıkları yenilgi nedeniyle üzgün olduklarını belirtti. Başkan Duran, şunları söyledi: ''Geçen hafta olduğu gibi, yine lüzumsuz şekilde goller kaçırdık. Erken gelen gol, rakibin defansa çekilmesine yol açtı. Bir golümüz sayılmadı. Ya gol sayılacaktı, ya da faul yapan oyuncu kırmızı kart görecekti. Sonrasında hakem durumu düzeltmeye çalıştı, ama durum değişmedi. Zor bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. Gol yollarında sorunumuz var. Bunu çözmek zorundayız."

16.10.2006


 

Schalke'nin ilk golü Halil Altıntop'tan

Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) 7. haftasında Schalke 04, Hamburg'u deplasmanda 2-1 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Karşılaşmadaki ilk golü 16. dakikada Halil Altıntop atarken, milli futbolcu 69. dakikada yerini başka bir Türk oyuncu Mesut Özil'e bıraktı.

Yıldıray Baştürk'ün takımı Hertha Berlin ise FC Bayern Münih deplasmanında 4-2 yenilmekten kurtulamadı. Yıldıray'ın forma gimediği maçta, Hertha BSC Berlin'in Türk asıllı oyuncusu Malik Fathi, takımı adına 1 gol atma başarısı gösterdi.Serdar Taşcı'nın 90 dakika boyunca forma giydiği VfB Stuttgart, sahasında Bayer Leverkusen'i 3-0 yenerken, deplasmanda VfL Bochum'u 6-0 yenen Werder Bremen sezonun en farklı galibiyetini aldı.

16.10.2006


 

4. Türkiye Rallisi'ni Gröholm kazandı

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 13. ayağı olan 4. Türkiye Rallisi'ni, 3.28.16.30'luk dereceyle Ford pilotu Marcus Gröholm kazandı.

Finlandiyalı pilot Grönholm, Dünya Ralli Şampiyonası'nda 19. zaferine ulaştı. Rallide 3.30.39.70'lik derecesiyle diğer Ford pilotu Mikko Hirvonen ikinci, 3.31.22.30'luk derecesiyle Peugeot pilotu Henning Solberg ise üçüncü oldu. Olympos etabını 23.29.50'lik zamanla geçen ve toplamda 3.46.42.20'lik bir derece yapan Subaru pilotu Ercan Kazaz, Dünya Ralli Şampiyonası'na dahil edilen Türkiye Ralli Şampiyonası'nın da son ayağını kazanmış oldu.

16.10.2006


 

18. Bodrum Kupası Yat Yarışı başladı

Era Bodrum Yelken Kulübü'nün düzenlediği, 18. Bodrum Kupası Yat Yarışları yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 100 yatın katılımıyla başladı

Akdeniz'in en büyük organizasyonlarından biri olan Bodrum Kupası Yat Yarışları, Bodrum Karaada önünden verilen startla başladı. Yaklaşık 100 yatın katıldığı yarışmayı yaklaşık bin 500 kişi takip ediyor. BodrumÇökertme etabı ile başlayan yarışma, bugün Çökertme-İngiliz Limanı etabı ile devam edecek, ''Sevgi Çemberi'' oluşturulacak ve sanatçı Nilüfer bir konser verecek.

16.10.2006


 

İngiltere'de "Beckham milli takıma" baskısı

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Arsene Wenger'e David Beckham'ı takıma geri çağırması uyarısında bulundu.

İngiltere'nin 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde önce Makedonya'yla kendi evinde berabere kalması ardından da Hırvatistan'a deplasmanda 2-0 yenilmesinin ardından Teknik Direktör Steve McClaren'e yöneltilen eleştirilere bir yenisi de Arsenal'in Fransız Teknik Direktörü Arsene Wenger'den geldi. Arsene Wenger, Fransa Teknik Direktörü Raymond Domenech'i örnek göstererek, Steve McClaren'in David Beckham'ı takıma geri çağırması önerisinde bulundu. Wenger konuyla ilgili açıklamasında, "Domenech, Fransa'nın başına geçtiği zaman takımı bir anda gençleştirdi. Ancak daha sonra gerçekleri gördü ve takımda tecrübeli oyuncuların da bulunması zorunluluğunu anladı. Daha sonra, Zinedine Zidane, Lilian Thuram ve Claude Makalele gibi isimleri geri çağırdı ve bu kararında da başarılı oldu. Bence, McClaren takımında Beckham gibi bir tecrübeli oyuncuya kadrosunda yer vermeli" dedi.

16.10.2006


 

Serhat hocasıyla anlaşamıyor

Belçika'nın Anderlecht takımında oynayan eski Fenerbahçeli Serhat Akın, maçtan sonra antrenörü Vercauteren'e kızarak ''Adam beni lütfederek oynatıyor. Takım 4-0 önde, beni daha önce değiştirebilirdi. Bir türlü hocayı anlayamıyorum'' dedi.

Belçika 1. Ligi'nde Serhat Akın'ın ve Ahmet Hassan'ın oynadığı Anderlecht, rakibi Waregem'i deplasmanda 4-0 yendi. Eski Fenerbahçeli Serhat Akın, eski Beşiktaşlı Ahmet Hassan ve eski Galatasaraylı Bmao Mpenza'nın yedek başladıkları karşılaşmada, Serhat Akın 65. dakika Frutos'un yerine oyuna girdi. Serhat Akın 76. dakikada ceza alanı içinde uygun pozisyonda topla buluştu. Serhat'ın vuruşunda Waregem'in kalecesi son anda meşin yuvarlağı eliyle üsten kornere gönderdi. Serhat Akın, maçtan sonra antrenörü Vercauteren'e kızarak ''Adam beni lütfederek oynatıyor. Takım 4-0 önde, beni daha önce değiştirebilirdi. Bir türlü hocayı anlayamıyorum'' dedi.

16.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004