Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF’den bütçeye itiraz

IMF, 2007 bütçesi için öngörülen 207 milyar YTL’lik büyüklüğe itiraz etti. Ekonomi yönetimi tasarruf arayışlarını sürdürüyor. Büyüklüğün 204 milyar YTL’ye kadar çekildiği ancak IMF’nin rakamın daha da düşürülmesini istediği belirtiliyor.

NTV’de yer alan habere göre, ekonomi yönetimi, bütçe çalışmalarını önceki gece de geç saatlere kadar sürdürdü. 2007 bütçesi, yüzde 4 enflasyon, yüzde 5 büyüme ve yüzde 6.5 faiz dışı fazla temel hedefleriyle bağlandı. Deflatör yüzde 5.5 olurken, ihracat 90, ithalat da 145 milyar dolar olarak hedeflendi. Gayrı Safi Milli Hasıla büyüklüğü 404 milyar dolar olarak tahmin edilirken, kişi başına gelirin 5 bin 472 dolara yükseleceği öngörüldü. Bütçede yatırım kalemi de büyük ölçüde kesinleştirildi. 2007’de yatırımlara 12.08 milyar YTL ayrıldı. Ancak 3.6 milyar YTL’lik sermaye transferleriyle birlikte bu rakamın 15.68 milyar YTL’ye ulaşması planlandı. Henüz kesinleştirilemeyen tek nokta ise bütçe büyüklüğü oldu. 207 milyar YTL’ye çıkan büyüklüğü IMF’nin itiraz ettiği, bu nedenle tasarruf arayışlarının sürdüğü vurgulanıyor. 3 milyar YTL’lik tasarruf sağlanırken büyüklüğün 204 milyar YTL’ye çekildiği belirtildi.

Ancak bu rakamın gün içindeki çalışmalarla değişmesinin olası olduğu vurgulandı. Bütçe açığı için 17 milyar YTL öngörülüyor. Gelirlerin 187 milyar YTL’de kalacağı, faiz harcamalarının 53 milyar YTL olacağı belirtiliyor.

/ ANKARA

18.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF’den bütçeye itiraz

  2. el oto piyasası durgun

  Balıkçıların umudu hamsi

  Yeni kurulan şirket azaldı

  29 Ekim'de uçaklar bedava

  Alkol iddiası bakkalları vurdu

  Bankaların kârı dalgada arttı

  İşçi ikramiyeleri bugün ödeniyor

  Sigorta bilgileri ’cep’ten öğrenilecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004