Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

The Guardian: CIA Avrupa'yı susturmaya çalıştı

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) Almanya’ya “sus payı” önererek, bu ülke üzerinden AB’yi işkence uçakları konusunda susturmaya çalıştığı iddiasına yer verdi.


“Irak’tan geri çekilme şansı kaçırılmasın”

İngiliz basınında bugün, ABD Başkanı George Bush’un dün Irak’la ilgili yaptığı basın toplantısı, İngiltere basınında geniş yer aldı.

Irak bölünürse felâket olur

Mezhep çatışmalarının giderek şiddetlendiği Irak’ta birbiriyle kavgalı küçük devletçikler oluşacağından endişe ediliyor.


  Moskova'da ırkçılığa karşı protesto gösterisi

Rusya’nın başşehri Moskova’da “Kızıl Gençler Birliği” ve “Sol Cephe” gençlik örgütüne üye bir grup, ülkede son dönemde giderek artan ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını protesto etti.


  Iraklı direnişçiler, gövde gösterisi yaptı

Irak’ta, geçen hafta aşırı uç isyancı grupların Ramadi’de ayaklanmasının ardından, başşehir Bağdat’ın kuzeybatısındaki Bakuba’da da gövde gösteri yaptıkları bildirildi.


  NATO Genel Sekreteri Moskova'da

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer iki günlük bir ziyaret için Rusya’nın başşehri Moskova’ya geldi.


  Rice, Sudan'a Pronk'ı göndermekte ısrarlı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile Sudan’a bir temsilci gönderilmesinin gerekliliği konusu görüştüğü bildirildi.


  İsrail'den jet yalanlama

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, iki İsrail savaş uçağının, Lübnan sahili açığında barış gücü bünyesinde görev yapan bir Alman savaş gemisinin üzerinde havaya ateş ettikleri haberini yalanladı.


  Peres'ten Barguti'yi serbest bırakma sözü

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, aralarında El Fetih’in etkin liderlerinden Mervan Barguti dahil, İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinli tutukluların serbest bırakılmalarına izin vereceğini söyledi.


  Endonezya, İsrail yapısı insansız uçak satın alıyor

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusa sahip olan ve İsreail ile diplomatik ilişkisi bulunmayan Endonezya’nın, İsrail yapısı insansız uçaklar satın alacağı bildirildi.


  BM, beşinci üyeyi yine seçemedi

BM Genel Kurulu’nda, Güvenlik Konseyi’nin Latin Amerika ve Karayip grubundan, daimî olmayan beşinci üyesini belirlemek için yapılan oylamalarda dün de bir sonuca ulaşılamaması üzerine oylamalar haftaya salı gününe ertelendi.


  Reformlar çok yavaş

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, “Türkiye’deki reformların son derece ağır ilerlediğini” söyledi.


  Paris’te yine isyan

Fransa’nın başşehri Paris dışındaki iki mahallede, silâhlı saldırganların yolcuları indirdikten sonra iki otobüsü ateşe verdiği bildirildi.


  Küstah gazeteye dâvâ reddedildi

Danimarka mahkemesi, 7 Müslüman teşkilâtının, İslâm dünyasını rahatsız eden karikatürler sebebiyle karikatürleri geçen yıl ilk olarak yayımlayan Jyllands-Posten gazetesine karşı açtığı hakaret dâvâsını reddetti.


  Uzaya ikiz araç

NASA, güneş patlamalarını daha iyi anlamak ve bunun dünyada çevreyi nasıl etkilediğini belirleyebilmek amacıyla uzaya ikiz uzay aracı gönderdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004