Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kırılganlıklar devam ediyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye masası eski şefi olan ve halen IMF Başkanı Rodrigo Rato’ya danışmanlık yapan Rıza Moghadam, Türkiye’deki olumlu ekonomik performansa karşın, bazı kırılganlıkların devam ettiğinin altını çizdi.


Jeotermal enerjide düğmeye basıldı

Her geçen yıl ortalama yüzde 8 oranında artan enerji talebinin yerli kaynaklardan karşılanmasına yönelik çalışmalar doğrultusunda, mevcut jeotermal po

Vergide ‘sektörel takip’ dönemi

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, firmaların yazılı kayıtlarıyla fiili durumları arasındaki uyumu araştırmak için, vergi denetimi yapacağı 29 sektör ve


  Piyasalarda bayram sürüyor

Ramazan Bayramı sebebiyle haftanın ilk üç günü işlem yapılmayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası dün güne hızlı alımlarla başladı.


  Devlet yardımına ‘özel birim’

Vergi teşvikleri dahil devlet yardımlarının koordinasyonu için ‘’özel bir birim’’ oluşturuluyor.


  Şekercilerin yüzü güldü

Konya Şekerciler ve Helvacılar Odası Başkanı Ahmet Solmaz, şeker ve lokum üreticilerinin sabırsızlıkla beklediği bayram öncesinde Konya’da 150 tona yakın şeker ve lokum satışı gerçekleştiğini söyledi.


  Çiçekçiler bayramı buruk geçirdi

Merkezi İsviçre’de bulunan Interflora’nın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Doğan, bayramda büyük beklentiler içine girdiklerini, ancak umduklarını bulamadıklarını söyledi.


  En çok şikâyet ‘cep’ten

Tüketicilerin en fazla satın aldıkları cep telefonlarından şikâyetçi olduğu bildirildi.


  Asgarî ücret makul olmalı

Bugünlerde yeniden belirlenmek üzere çalışmalara başlanacak olan asgarî ücret ile ilgili tartışmalara tepki gösteren Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Salih Kılıç’ın, “Asgarî ücret, en düşük memur maaşı kadar olmalıdır” sözünün işin gereğine uygun olmadığını söyledi.


  Çiftçilere sigorta garantisi

Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Veli Çelebi, Devlet Destekli Tarım Sigortası’nda primin yüzde 50’sini devletin ödediğini vurgularken, ‘’Çiftçi, bir paket sigara parasına ürününü bir yıl boyunca sigorta ettirebiliyor. Bu fırsatı iyi değerlendirsinler’’ dedi.


  Yemek Sanayicileri organize sanayi istiyor

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD), sektörde daha fazla katma değer sağlayabilmek için İstanbul’un iki yakasında ‘yemek sanayicileri organize sanayi bölgesi’ kurulmasını istediklerini açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004